Načini da zagrliš i zavoliš svoje telo

Ako se boriš da zagrliš i zavoliš svoje telo, nisi sam/a. Nismo upoznali nikoga ko je rekao da ne bi ništa promenio na svom telu, uključujući ljude koji su veoma fit ili imaju veliko samopouzdanje. Svi možemo biti malo previše strogi prema sebi.

Kao da smo obavezni da pronađemo nešto loše ili smo uslovljeni, posebno kao žene, da mislimo da se dobro osećanje zbog naših tela čini da smo narcisoidni. Nesigurnost može nastati kada smo jako mladi, bez sumnje sa porukama koje dobijamo od televizije i pritiskom društvenih medija. Preduzimanjem konkretnih koraka, možemo naučiti da prihvatimo i čak zagrlimo svoja tela. Ovo ne samo da donosi trenutne rezultate, već i modelira zdravo ponašanje za buduće generacije.

  • Zagrlite svoju individualnost. Upoređivanje sa drugima izaziva anksioznost i nerealno je. Niko nije savršen – šta god savršeno čak i značilo.
  • Napravite listu stvari koje volite kod sebe i za koje ste zahvalni. Razmislite o komplimentima koje ste dobili i zapišite ih. Možda je to boja vaših očiju, vaša ličnost, dobro zdravlje ili osmeh.
  • Povežite se sa svojom intuicijom, koju mi definišemo kao krajnji izvor samoljubavi, prihvatanja sebe, vodstva i zaštite. Ona je dostupna svima, bez sudova ili potrebe da se izvrši. Volju koju dobijamo od svoje intuicije mogli bismo uporediti s ljubavlju koju dobijamo od svojih ljubimaca – bezuslovna. Pomaganje ljudima da nauče da veruju i slušaju svoju intuiciju jedna je od najvažnijih stvari.
  • Radite na izlečenju traume i oslobađanju misli i osećanja koja vam ne služe. Trauma se skladišti u
    našim ćelijama i fizičkom pamćenju i dovodi do osećaja disanja. Teško je da prihvatite svoje telo ako ne osećate da je deo vas. Vežbe usredsređivanja poput boravka u prirodi, uzimanja kupki sa mirišljavim solima ili esencijalnim uljima kao i meditacije su korisne.
  • Uradite nešto što će vam pružiti da se osećate sjajno. Obojite nokte, nazovite dragog prijatelja, obucite odevni komad koji volite, radite nešto u čemu uživate, ne one stvari za koje osećate da ih obavezno radite. Ako se osećate bolje u vezi sa sobom, možda ćete takođe primetiti da se vaš anksioznost smanjuje. Primetili smo da anksioznost može biti jedan od korenskih uzroka zbog kojih se ljudi fokusiraju na stvari poput fizičkog izgleda.

Ostavite komentar