Mesta koje treba posetiti u Švajcarskoj

Ako je Švajcarska već dugo na vašoj listi mesta koje treba videti, sigurno želite znati koja su prava mesta koja treba posetiti da ne biste ništa propustili. Švajcarska je definitivno mesto koje bi trebalo biti na svačijoj listi, to je predivno mesto, sa ljubaznim ljudima, a da ne pominjemo da je hrana ukusna i pejzaž jednostavno zadivljujući. Da biste se pripremili za putovanje u Švajcarsku, morate znati neka od najspektakularnijih mesta ovde kako ništa ne bi propustili.

Obavezno istražite i zabeležite sva mesta koja su vam privlačna. Ovi dragulji su svakako vredni posete.

Jungfraujoch

Iako je ime možda teško izgovoriti, ovo mesto je malo udaljenije od Ciriha, ali to je jedan od najneverovatnijih uspona koje ćete videti u svom životu. Počećete uspon na zelenim livadama a možete završiti na mestu koje je prekriveno snegom. Čak i leti, ovo mesto može biti prohladno, ali ga svakako vredi posetiti.

Švajcarska

Izlet do planine Pilatus

Još jedno mesto koje zahteva celodnevni izlet. Mesto je prelepo i nema ničega sličnog njemu. Planina Pilatus je jedno od najlepših mesta koje možete videti u celoj Švajcarskoj. Skoro deluje kao mesto koje je izvučeno iz bajke, jer zeleni pejzaž koji okružuje celo mesto deluje mitski.

Švajcarska

Montreux i dvorac Chillon

Blizu Ženevskog jezera nalazi se Montreux. Ovo mesto ima prelepe poglede i mnogo zabavnih i uzbudljivih aktivnosti. Jedna od glavnih atrakcija ovog mesta je dvorac Chillon, srednjovekovna građevina koja je lepo očuvana na obali jezera. Njegova lepota navodno je inspirisala dvorac u Diznijevoj Maloj Sireni. Ovaj dvorac čini čitavo mesto još čarobnijim, a možete čak ući u dvorac i obići ga.

Švajcarska

Južni Lugano

Putujte vozom iz Luzerna kako biste stigli do Lugana, prelepog mesta koje ne liči ni na šta što ste ranije videli. Ovo mesto ima zadivljujući panoramski pogled, okružen predivnim švajcarskim planinama. Očuvan s pažnjom, Lugano je poznat po mnogim istorijskim činjenicama.

Švajcarska

Ovo su samo neka od mesta vrednih posete tokom putovanja u Švajcarsku. Ovo mesto je jednostavno predivno, a gde god da odlučite da idete, nećete biti razočarani. Ipak, imajte ove preporuke na umu prilikom posete Švajcarskoj i u potpunosti uživajte u svom boravku!

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.