Mesečni horoskop za mart 2023

OVAN

Prvih dana u mesecu slobodni predstavnici znaka Ovna biće uspešniji u ljubavnim vezama. Među mnogim ljudima moći ćete da izdvojite i nekog posebnog. Ovog meseca imate priliku da obnovite stare odnose. Važno je da budete razboriti i istovremeno uzdržan. Samo u ovom slučaju ćete postići pozitivne rezultate. Zaljubljeni Ovnovi će želeti da poboljšaju svoju vezu. U ovom slučaju će morati da ulože velike napore. Morate pokazati emocije i empatiju prema svom partneru ako želite da napravite razliku.

BIK

Neko kritikuje Vaše ideje ili ponašanje prema saradnicima, ali Vi se oglušujete o prateće komentare. Stalo Vam je da ostvarite uspešne rezultate i da poboljšate svoju finansijsku poziciju. Vešto pronalazite zaobilazna rešenja i ne pristajete na ultimativne ponude. Umete da nametnete svoje profesionalne ciljeve i visoke kriterijume. U ljubavnom životu mislite da su svi problemi ostali iza Vas. Ipak, neko može da Vas iznenadi na neugodan način. Nema razloga da preuveličavate svoju ulogu ili emotivne potrebe pred voljenom osobom. Ukoliko ste mladi ili slobodni, previše očekujete od jednog susreta koji neće u potpunosti ispuniti Vaša očekivanja.

BLIZANCI

Mart će donekle zastrašujuće delovati na Blizance. Neki Blizanci će čak početi da razmišljaju o tome da napuste posao ili projekat koji su započeli. Blizancima će se činiti da je sve ovo uzaludno, umroni su od monotonija i rutina, osećaju razočarenje. U stvari, Blizancima je jednostavno ponestalo motivacije, pa su počeli da gube pravac, osećajući se obeshrabreno.

Jako je važno kako će reagovati partneri Blizanaca, oni mogu pruže značajnu pomoć, podržavajući ih emocionalno i razbijajući sumnje i nesigurnosti. Neka stagnacija u novčanim prihodima nateraće Blizance da se pridržavaju principa razumne potrošnje i štedljivosti, što će im, naravno, samo koristiti. Neki Blizanci će odlučiti da promene posao u nadi za zanimljivijim i perspektivnijim aktivnostima. Zdravlje će tokom meseca biti prilično stabilno.

RAK

Ne ide sve onako kako ste zamislili. Važno je da znate da uspeh i očekivana zarada ne mogu doći preko noći. Potrebno je da budete istrajni i uporni, a osetićete razliku već sledećeg meseca. Ovo je period koji vas testira, a strpljenje je ključ uspeha. Povedite računa o rasipanju novcem, mogući su neplanirani troškovi.

Tokom ovog meseca, preko prijatelja je izvesna nova ljubavna priča. Ne libite se da priđete osobi koja može da vam izgleda zanimljivo. Možda baš to bude idealna prilika za vezu. Ako ste zauzeti, ne bi trebalo da se previše opterećujete tračevima. Neki ljudi iz vašeg okruženja nemaju dobre namere i možete da naprate sebi problem u vezi ako ih slušate. Pratite svoj osećaj.

Pripazite na liniju, u drugoj polovini meseca je moguće prejedanje.

LAV

Merkurov hod mnoge Lavove čini brzopletim, pogotovo ako pripadate prvoj dekadi znaka. Ostanite smireni, dva puta razmislite pre nego što uđete u konflikt sa dragon ljudima. Prva polovina meseca donosi vam izazovne situacije ali kako mart bude odmicao tako ćete se vraćati prirodnom toku života na koji ste navikli. Usmerićte pažnju na svakodnevnicu! Pred slobodnim pripadnicima znaka trenutno nema velikih promena.

Morate da naučite da delite poslovni uspeh i prihvatite pomoć od poslovnih saradnika, u suprotnom nećete završiti započete projekte na vreme. Mart vam donosi važne životne lekcije na polju ljubavi ali i u poslovnoj sferi života. Ostanite fokusirani, fizička aktivnost može vam pomoći da izbacite negativne emocije. Očekuje vas dobra finansijska situacija.

Očekuje vas stresan period, odmorite koliko možete.

DEVICA

Čekuju vas promene kroz poslovne aktivnosti. Bićete zadovoljni svojim radom i finansijskom satisfakcijom. Kad je ljubav u pitanju, kod vas je moguće upoznavanje sudbinske osobe. Ovo je posebno aktivno u drugoj polovini marta. Zauzetima se savetuje blagi oprez u prvoj polovini marta, jer su tad moguće nesuglasice sa voljenom osobom. Ostanite smireni.

Na trenutke ćete osećati mentalnu iscrpljenost. Neka vas prate let i struja vetra, neka vas nose i na poslovnom i na emotivnom polju. Samo napred!

VAGA

Dešavanja u partnerskim odnosima tokom marta će ići od vrućeg pa do vrelog (ali onog neprijatno vrelog, što ume itekako da opeče). Ovo će biti posebno aktuelno u prvoj polovini meseca, a još posebnije u onim odnosima u kojima nešto štrči, smeta, nervozi se, nije definisano ili postoji neki vid sumnje. Lako ćete partner I vi upadati u vrele talase rasprava, ali se još lakše vraćati u vruće zagrljaje. Tenzije će popustiti ulaskom u drugi deo marta, ali će još uvek ostati da tinjaju tokom celog perioda. Što se tiče slobodnih – jeste vreme za ljubavne zgode I nezgode. Neke od njih će proleteti brzinski, ostavljajući samo vatreni trag u vama, a neke mogu da se zadrže u vašem životu I nastave da vam greju srce. Budite aktivni, družite se, uživajte, upoznajte nove ljude. Nikad se ne zna gde je sreća spremila zasedu za vas.

Ulazak Saturna u polje poslovne svakodnevice, odgovornosti I obaveza nije jednostavan tranzit – jer, mnogo ćete se naraditi. No, sa druge strane – pred vama je period u kojem ćete mnogo ozbiljnije “zagristi” u poslovne teme, proširiti svoje poslovanje I obezbediti sebi bolju finansijsku situaciju. Očekujte tokom marta velike poslovne aktivnosti, ali računajte da ćete morati da budete vrlo organizovani, ažurni I fokusirani na ono što radite da biste uspeli da postignete sve na vreme.

Vreme je za ozbiljniji odnos prema mentalnom I fizičkom zdravlju. Takođe, vreme je za promenu loših navika I veću fokusiranost na sebe.

ŠKORPIJA

Prava je prilika da pokrenete pitanja iz prošlosti i rešite nesuglasice sa partnerom, odagnate bilo kakav vid sumnje u partnerovu vernost. Pred Škorpijama je produktivan mesec ako skype hrabrost za direktnu komunikaciju koju će potencirati Merkur. Imate priliku da shvatite da je direktna komunikacija u ljubavnom odnosu produktivna i da je se ne treba odreći. Slobodne Škorprije očekuju izlasci sa prijateljima, posetite ljude koje dugo niste videli i uživajte u opuštenoj atmosferi.

Imate podršku kolektiva prilikom izlaganja novih ideja i planova rada u prvoj polovini meseca. Druga polovina meseca rezervisana je za protekcije, imate priliku da pomognete osobi iz svoje bliske okoline. Iskoristite povoljne astrološke askepte za napredak u karijeri, nemojte dozvoliti da se ulenjite. Ostanite pri svojim produktivnim navikama kao što je zdrava ishrana, pospešite na taj način koncetraciju i pozitivnu energiju.

Zdravstveno stanje je sjajno.

STRELAC

Saturn ulazi u vaše polje doma, porodice, prošlosti. Pred vama je duži vremenski period u kojem ćete sazreti, postaviti važne životne temelje, skrasiti se, rešiti imovinska pitanja. Za one koji žive zajedno ili su u braku – ovo je period svojevrsnog testiranja stabilnosti odnosa.
Ukoliko bude povremenih, manjih tenzija – one će uglavnom brzo biti rešene. Što se tiče slobodnih – jeste lep period za nova ljubavna dešavanja, za više uživanja, akcije, flertovanja, interesantne osobe u vašem životu, ali je istovremeno i period za bavljenje prošlošću.

Komunikacija sa saradnicima neće biti baš savršena tokom prve polovine marta. Nećete se razumeti, barataćete neproverenim informacijama, funkcionisaćete u različitom ritmu i moguće su tenzije ali i greške.
Trudite se da ne žurite i da budete fokusirani na ono što radite. Isplivaćete vi iz svake situacije na pravi način, ali uz nešto pojačano nerviranje. Lakše poslovne okolnosti i korektnije funkcionisanje sa saradnicima biće prisutno u drugoj polovini meseca.

JARAC

Ulazak Saturna, planete koja vlada vašim znakom u Ribe, vaše polje komunikacije, aktivnosti – i istovremeno polje koje je u dobrom odnosu sa partnerskim poljem – doneće fokus na komunikaciju sa voljenom osobom i istovremeno vama dati mogućnost da na drugačiji način gledate na odnos i ponašate se u njemu. Do polovine meseca može biti oscilacija i tenzije – pogotovo kod onih koji žive zajedno, ali zato drugi deo marta donosi jačanje bliskosti. Takođe, neki parovi se od ovog perioda mogu odlučiti za ozbiljnije korake i praviti važne planove za budućnost odnosa. Slobodni Jarčevi – bićete aktivniji, boljeg raspoloženja i energije. U drugom delu meseca mogu se pokrenuti važna poznanstva, pa i ući u emotivnu priču koja će od samog početka imati vrlo ozbiljan i stabilan tok. Dobar vam je period za ljubav.

Ušli ste u period velikih promena na poslovnom planu. Godine koje su iza vas su vam donele zrelost, mudrost I odgovornost, promišljenost – a sada ćete to sve moći da upotrebite I da stignete do pravih rezultata. Ovo je period ostvarivanja značajnih novih kontakata, pokretanja dogovora I saradnji, period učenja novih znanja I veština koje ćete moći da primenite u poslu, ali I period laganog poboljšanja u sektoru finansija. Manji papirološki I administrativni problemi u drugom delu meseca.

Kod starijih može biti poteškoća sa zglobovima, nogama, venama. Mlađi – alergije. Dobar je period da se pokrenete i budete fizički aktivniji.

VODOLIJA

Mart će Vodoliji doneti nalet snage, energije i, uglavnom, divan konstruktivan stav. Želja da nešto promene u svom životu biće svojstvena skoro svim Vodolijama, a većina njih će dobiti priliku. Promenu posla, mesta stanovanja, pa čak i hobija će pokrenuti same Vodolije, ali trebalo bi da budu oprezni –  postoje rizici od prevare. Zato treba biti oprezniji pri potpisivanju bilo kakvih dokumenata, izbegavati sve vrste avansa. Zanimljiva poznanstva, pojava novih prijatelja, romantični sastanci čekaju Vodolije u martu. Neke Vodolije će sredinom marta dobiti priliku da krenu na dugo planirano putovanje. Zdravlje bi trebalo da čuvaju Vodolije koje imaju problema sa kardiovaskularnim ili endokrinim sistemom. Finansijska strana života je stabilna, a očekuje se da će biti i bolja zahvaljujući novom projektu

RIBE

U proleće postoji dobar potencijal za početak duge, ozbiljne veze. Ne treba je odlagati za kasnije. Ne osvrćite se. Budite pozitivni prema situaciji. Uživajte u svakom trenutku ako želite da izgradite jaku vezu. Ne odustajte od novih sastanaka. Promenite svoj društveni krug. Budite empatični prema svom partneru i budite saosećajni sa njegovim osećanjima kako ne bi bio razočarani. U ljubavnoj vezi važno je biti strpljiv.

Ostavite komentar