Osam letnjih modnih saveta koji nikada neće izaći iz mode

Kako leto dolazi, večno pitanje šta obući ponovo postaje aktuelno. Trendovi se menjaju, lične preference se pomeraju, i čini se da su saveti za letnju modu izazov bez obzira na to koliko godina imate.

Ako se pitate šta nositi ove sezone da biste ostali u stilu i koji trendovi i dalje važe, došli ste na pravo mesto. Iako ovi modni saveti koji slede nisu usmereni ka trenutnim trendovima, ovih osam letnjih modnih saveta nikada neće izaći iz mode i odlično su polazište kada kreirate svoju letnju garderobu.

Držite se svetlih boja

Svi smo čuli da je crna za zimu, a bela za leto, ali ovo nije samo olako izrečena floskula. Nošenje svetlijih boja tokom leta nije samo način da ostanete hladniji, već čini da vaša odeća izgleda i oseća se jednako lagano, sveže i sunčano kao letnje vreme.

Samo zato što su svetle boje tipične za leto ne znači da ne možete posegnuti za omiljenim crnim sakoom ili tamnim dodacima. Dodavanje tamnih detalja nije isključeno ili zabranjeno, ali bolje je držati se svetlih boja za celokupni izgled.

Naravno, mala crna haljina nikada neće izaći iz mode i ostaje jedan izuzetak od ovog pravila. Čak i leti, nošenje male crne haljine je šik izbor koji će vam pomoći da izgledate i stilizovano i skladno.

Birajte lepršavo umesto pripijenog

Možda je izlazak u klub jedini izuzetak od ovog pravila, ali leti biste trebali birati odeću koja je labavija i lepršavija umesto odeće koja je previše tesna i pripijena. Ovaj poseban savet za letnju modu donosi dve prednosti. Prvo, labavija odeća će vas ohladiti. Čak i ako vam postane vruće i pregrejete se, lepršava odeća manje će pokazivati fleke od znoja i manje će se lepiti za vas. Dok će pripijene kombinacije zadržavati toplotu uz telo i pokazivati fleke od znoja svuda, lepršava odeća će omogućiti vašoj koži da se provetri i činiće da se osećate kao da lakše dišete.

Drugo, lepršave tkanine više podsećaju na leto. Kada blagi povetarac prođe i vaša suknja, haljina ili bluza lagano leprša s njim, to mnogo više daje osećaj leta nego kada vam je odeća tesno priljubljena uz telo. Lepršave tkanine jednostavno nose letnji osećaj u sebi, pa birajte materijale poput čipke, svile, šifona i lagane pamučne tkanine.

Nosite velike naočare za sunce

S jakim suncem koje sija nad glavom, nošenje naočara za sunce nije samo modni izbor, već i zdravstveni izbor. Vaše oči mogu biti oštećene kada su izložene jakom sunčevom svetlu tokom dužeg vremenskog perioda. Ako ne preduzmete neophodne korake da zaštitite svoje oči, možete se suočiti s problemima vida uzrokovanim sunčevim oštećenjem u bliskoj budućnosti.

Velike naočare za sunce su odličan način da zaštitite svoje oči i pružite svom izgledu letnji osećaj. Ako ste bili budni do kasno u noć ili ste popili malo više prethodne večeri, naočare za sunce takođe mogu pomoći da sakrijete tamne krugove ispod očiju.

Ako ne znate koji stil naočara za sunce da potražite, razmislite o kupovini klasičnih avijatičarskih naočara. Avijatičarske naočare su prisutne već decenijama i predstavljaju klasičan stil koji se uklapa uz svaki izgled: sportski, ležeran ili ’’plažast’’.

Džins prevaldava sve!

Džinske šortseve, suknje ili farmerke uvek možete stilizovati da se uklope u letnji izgled. Kako stvari stoje, džins je fantastičan izbor stila tokom cele godine i imati dobar izbor visokokvalitetnih džinskih donjih delova može biti spasilac u nevolji.

Šeširi uvek dobar izbor

Snažno sunce može oštetiti vašu kosu bez obzira da li je farbana ili ne. Srećom, oštećenje od sunca je lako sprečiti i može se postići bez žrtvovanja letnjeg stila. Sa savršenim letnjim šeširom, možete zaštititi svoju kosu u stilu. Bilo da je to šešir sa širokim obodom, štitnik za lice, ili kačket, zaštita vaše kose i stilizovani izgled postaju mogući zahvaljujući brojnim vrstama šešira koji su dostupni na tržištu. Čak i ako imate veliku glavu, pronalaženje šešira za velike glave je jednostavno zahvaljujući online resursima!

Stilizujte vašu kosu prema gore

Ako imate dugu, gustu kosu, onda leto može doneti osećaj neprijatnosti. Dok su plažasti talasi stilizovani, ostavljanje kose spuštenom može uzrokovati znojenje vrata i činiti da se osećate toplije nego što jeste. Brzo rešenje za to je da vezujete kosu u modernu neurednu punđu ili je upletete unazad. Čak možete postati kreativni i eksperimentisati s različitim stilovima, unapređujući vaše tehnike stilizovanja kose i ostajući pri tome ohlađeni.

Earthy-tone nakit je najbolji izbor

Nakit u tonovima zemlje ne samo da se slaže sa većinom kombinacija, već takođe odaje mnogo veći letnji osećaj od tamnih boja. Leto je sve u vezi neutralnih i svetlih boja, tako da odabir suptilnog zlatnog lančića umesto teške crne i plave upadljive ogrlice može pomoći da vaša kombinacija deluje kao da je savršeno složena za leto.

Converse patike su pravi klasik

Pored džinsa, converse patike su još jedan voljeni klasik. Bilo da imate šarene patike sa uzorcima ili klasični par belih patika sa visokim đonom, converse patike su savršene za ležernu letnju obuću koja upotpunjuje svaku kombinaciju. Uz kratke šorčeve, suknje, haljine ili duge farmerke, converse patike nikada neće izaći iz mode. Čak su stilske i tokom drugih godišnjih doba!

Najbolji način oblačenja za leto je da ovladate vremenom neprolaznom modom. Prvo, naučite kako nositi klasične stilove, imaćete više samopouzdanja u svom smislu za modu i uvek ćete imati nešto na šta se možete osloniti. Čak i dok trendovi dolaze i odlaze tokom godina, neke stvari nikada neće izaći iz mode i stvoriće savršen izgled svako leto.

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.