Kako usavršiti svoju frizuru

Dilema vam je kako usavršiti svoju frizuru? Oblik lica i te kako diktira oblik frizure.

Kako znate koja frizura najbolje odgovara obliku vašeg lica? Muškarci se, razumljivo, muče s ovim pitanjem. Na kraju krajeva, baš kao što je odelo skrojeno prema karakteristikama vašeg tela, tako bi i frizura trebala biti prilagođena prirodnim linijama vašeg lica. Verovali ili ne, postoje aspekti koje treba uzeti u obzir prilikom određivanja oblika muškog lica, a zatim odabira odgovarajuće frizure. Štaviše, ako vam kosa postaje tanja i sprečava vas da postignete savršenu frizuru, transplantacija kose u Turskoj je povoljnija u poređenju sa drugim zemljama poput Ujedinjenog Kraljevstva i Kanade. Transplantacija kose u Istanbulu je vrhunski izbor medicinskih turista. U Istanbulu možete pronaći najbolje ponude za transplantaciju kose u Turskoj – troškovi su odlični, a Turska nudi neke od najboljih stručnjaka za transplantaciju kose na svetu.

Određivanje savršene frizure prema obliku vašeg Lica

Oblik lica u obliku srca

Kratka frizura će istaći oštrinu lica u obliku srca, što znači oštra brada. Ako ne želite nešto tako oštro kao što je razdjeljak sa strane, birajte duže, mekše stilove poput srednje dugog razdjeljka sa strane, slojevitog tupiranja ili teksturiranih šiški. Kako biste sprečili stvaranje oštrih uglova, koristite lakši proizvod za kosu. Stvorite dojam punoće na uskom čeljusti rastući predivnu bradu. Kosa koja je kratka do srednje dužine je prihvatljiva.

Oblik lica u obliku dijamanta

Ako imate oblik lica u obliku dijamanta, možete koristiti šiške i duge pramenove sa strane. Neuredne šiške će dodati teksturu čelu muškarcu sa malim licem. Trik je održavati kosu dugu i slojevitu, sa blagim uglovima kako bi se izbalansirale oštre karakteristike lica.

Trouglasti oblik lica

Želite ’’izbalansirati’’ veću vilicu i manje čelo oblika lica u obliku trougla tako što ćete postići volumen na vrhu. Najvažnija stvar je zadržati gustu i lepršavu kosu, čak i ako to znači da ćete koristiti malo više proizvoda za volumen. Većina stručnjaka takođe smatra da brada i trouglast oblik lica nisu uvek dobar spoj, pa umesto toga birajte blagu bradu odnosno uredno brijanje. Uvek imajte na umu da su kratke frizure najbolje za istaknutu vilicu.

Ovalni oblik lica

Oval, kao dobro izbalansiran oblik lica, odgovara raznovrsnom izboru muških frizura. Muškarcima sa ovalnim licem često se savetuje da drže kosu podalje od čela koliko god je moguće i da potpuno izbegavaju šiške. Umesto toga, izaberite kratki quiff ili puf sa obiljem volumena, koje možete kombinovati sa suptilno podšišanim delom ili upadljivim razdeljkom sa strane. Ovalno lice takođe izgleda odlično sa obrijanom glavom. Idealno je za retro vojnički izgled.

Kružni oblik lica

Prelepo šišanje sa izraženim uglovima može učiniti čuda za okrugla lica kojima nedostaju čvrste linije ili definicija. To znači da treba staviti što više fokusa na strukturu i volumen, sa dovoljno definicije na vrhu kako bi se nadoknadio nedostatak definicije ispod. Ne možete pogrešiti sa kvalitetnim pufom sa jasnim razdjeljkom sa strane, ili čak razdjeljkom s obe strane – sve što dodaje definiciju tom delu glave. Sa kvadratnom bradom koja upotpunjuje trendi izgled, niko vam neće moći reći da imate ozbiljan babyface. Pronalaženje frizure za muškarca sa okruglim licem može izgledati izazovno na početku, ali daleko je od nemogućeg.

Kvadratni oblik lica

Kvadratni oblik lica je popularan među muškarcima i može se stilizovati na različite načine. Ipak, većina stručnjaka preporučuje da muškarci sa kvadratnim licem drže kosu kratkom i urednom. Razmislite o slojevitom razdeljku sa strane ili kratkom tupiru ili “lažnom sokolu” sa blagim prelazom. Ako želite da puštate bradu, bolje je da je držite kratke do srednje dužine. Ako puštate bradu, uglavnom je poželjno da gornji deo kose držite kratkim. Takođe, trudite se da vaši zalisci budu što kraći.

Ukoliko do sada niste znali kako usavršiti svoju frizuru, nadamo se da vam je sada malo lakše.

Ostavite komentar