Kako sačuvati novac prilikom kupovine kozmetike?

Kao žena trošim jako puna novac na kupovinu kozmetičih proizvoda i šminke, i svaki put razmisljam kako sačuvati novac.
Da li je potrebno trošiti toliko novca da bi izgledale lepo i negovano?

Naravno da nije, i postoje nekoliko načina kako možemo uštediti, a da ne uskratimo sebi zadovoljstvo kupoivine preparata.

Online kupovina

Ukoliko želite da kupujete omiljenu kozmetiku po jeftinijoj ceni potrebno je da kupujete online. Često su cene prilikom online kupovine jeftinije u odnosu na cene u radnji. Tako možete uštedeti znatno novca, posebno ukoliko se radi o većoj nabavci. Prilikom online kupovine morate samo da vodite računa na cenu dostave, ali danas često možete naći besplatnu dostavu, jer radnje žele tako da podstaknu svoje mušterije da kupuju.

Prijavite se na newsletter

Većina drogerija i radnji koje nude kozmetiku imaju na web sajtu prozor za prijavu na njihov newsletter gde ostavljate svoju e-mail adresu. Tako ćete uvek biti u toku koji su proizvodi na akciji i kada, kao i sve sezonske popuste koje možete pronaći u određenoj radnji. Takođe, drogerije često mogu na ovaj način da šalju posebne kupone za popust.

Loyalty kartice

Danas većina radnji nudi svoje loyalty kartice sa kojima uz kupovinu imate popust. Tako da je uvek dobro da imate aktiviranu karticu, jer nikad se ne zna kakve programe popusta i pogodnosti nude.

Istražite pre kupovine

Pre nego što odete u kupovinu istražite proizvode koje želite da kupite. Na internetu možete pronaći brojne recenzije proizvoda, gde ljudi pišu svoje mišljenje o proizvodu. Naravno, ovo uzmite sa rezervom, jer neki proizvodi se mogu pokazati nekome kao odlični dok vama možda baš i ne prijaju. Imajte na umu da su to individualna iskustva, ali mogu biti značajna da ne napravite bespotrebnu kupovinu, i potrošite novac na nešto što možda vama neće odgovarati.
Još jedno istraživanje koje možete napraviti jeste da istražite cene željenog proizvoda u više radji, može se desiti da negde bude na popusti ili značajno jeftiniji.

Testeri

Kada razmatrate da kupite neki proizvod, posebno kada se radi o nekom skupljem proizvodu, potražite testere od prodavca. Svaka drogerija dobija testere proivoda koje možete da uzmete i probate proizvod pre kupovine. Time možete da steknete neko mišljene o proizvodu, i znate da li je vredan kupovine ili ne.

Najvažniji savet možda jeste da kupujete planski, bez ishitrenih kupovina. Proverite proizvode koje kupujete, proučite sastav proizvoda i dobro se raspitajte, nemojte slepo pratiti marketinške trendove.

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.