Zajam novca i podizanje kredita

Pre nego što potražite najbolje zajmodavce za kredit, pobrinite se da takav zajam ili kredit ima smisla. Iako je istina da privatni zajmodavci za nekretnine nude nekoliko različitih prednosti u odnosu na tradicionalne finansijske institucije, visoke kamatne stope i kraći vremenski okviri čine njihove ponude manje privlačnim većini kupaca kuća. Međutim, za investitora u nekretnine, razvijanje odnosa s privatnim zajmodavcem često je isplativo i korisno. Postoji najmanje pet trenutaka kada ima smisla podići kredit.

Kada ima smisla podići kredit ili zajmiti novac

Brza obrada

Konvencionalni hipotekarni zajmovi oduzimaju vreme, što mnogi investitori u nekretnine nemaju kada pokušavaju da sklope posao. Zajmovi i krediti pružaju brzu obradu jer se zajmodavac fokusira na vrednost nekretnine i ne brine previše o finansijskom položaju zajmoprimca. Iako dobar kredit predstavlja prednost, zajmodavac ima nekretninu kao zalog da izmiri dug, što znači da mogu odobriti zajam brže od banaka i drugih institucija.

Problemi s kreditom

Iako loš kredit predstavlja prepreku za svakog zajmoprimca i zabrinutost za svakog zajmodavca, zajmodavci razumeju sigurnost u zalozima. Osnovna briga za zajmodavca je vrednost postojeće ili kupovine nekretnine. Problemi s kreditom, poput izvršenja, ne utiču jako na konačnu odluku za zajam tvrdog novca jer zajmodavac uvek može preuzeti nekretninu i povratiti svoje gubitke.

Fleksibilna Otplata

Jedna od najvećih prednosti zajma je fleksibilnost. Tradicionalni ugovori o zajmu pružaju stroge uslove i raspored otplata putem standardnog procesa odobravanja. Međutim, kada radite s privatnim zajmodavcem, svaka transakcija je prilagođena, što znači da može biti prostora za pregovaranje o strukturi zajma i otplati. Često ćete od zajmodavaca dobiti personalizovano iskustvo jer su pojedinci, a ne korporacije.

Kratkoročni

Kratkoročne investicije u nekretnine često koriste kredite jer zajmoprimac nema nameru da trajno ostane u nekretnini. Investicije poput popravi i prodaj skuplje nego što si kupio su sjajan primer korisnosti zajmova. Zajmoprimac uzima zajam u iznosu trenutne vrednosti nekretnine; popravlja nekretninu, povećavajući njenu vrednost, a zatim je prodaje u roku od nekoliko meseci, vraćajući zajam i ostvarujući profit.

Mostovski zajam

    Iako tvrdi novac nije preporučljiv za većinu dugoročnih investicija, poput trajnog boravka u nekretnini, zbog visokih kamata, možete ga koristiti kao mostovski zajam za kupovinu doma. Ako morate kupiti kuću pre nego što finalizujete prodaju vaše trenutne rezidencije, tvrdi novac je opcija. Međutim, obavezno refinansirajte što je pre moguće kako biste ograničili svoje troškove i obaveze.

    Kredit nije rešenje za svaki investicioni problem, ali u određenim situacijama, kao što su one navedene gore, privatni zajmodavac je koristan. Međutim, uvek budite svesni kamatnih stopa i strukture otplata kako biste izbegli komplikacije. Ako želite više informacija o mogućnostima za zajam, ili ako vam je potrebno dodatno pojašnjenje o procesu zajma, kontaktirajte zajmodavca i razgovarajte.

    Ostavite komentar

    JoomBooz © 2024. All rights reserved.