Kako osvojiti njegovo srce: 7 bitnih aspekata

Otkrijte tajne kako osvojiti njegovo srce i izgraditi čvrstu vezu kroz sedam ključnih aspekata koji će vam pomoći da izrazite ljubav, stvorite poverenje i ojačate vašu romantičnu vezu. Komunikacija o svojim potrebama može biti efikasna praksa u vezi kada se iznosi na pozitivan i proaktivan način. Realnost je da i muškarci i žene imaju potrebe. Muškarci su ljudska bića i jednako kao i žene, trebaju osećaj ljubavi.

Razlika je u tome što se oni “prikazuju” na potpuno drugačiji način od žene, pa njihove potrebe često prolaze neprimećeno, nisu shvaćene ili jednostavno ignorisane. Društvo i njihovi očevi su naučili ovu generaciju muškaraca da budu jaki i nezavisni. Da “izdrže”, da “ne budu gubitnici”, i konačno da “budu muškarci”. U suštini, ove poruke sve znače “ne pokazuju emocije”, što čini izražavanje svojih potreba i želja vrlo teškim.

Zato to i radite. Prikazuje se kao samouveren i snažan muškarac i potiskuje svoje emocije duboko unutra, čak i bežite od svega što izaziva emocionalnu reakciju jer niste imali priliku da otvoreno i često izražavate svoje emocionalne potrebe kao što to rade žene. Rezultat je nedostatak razumevanja i povezanosti u odnosima između muškaraca i žena.

Muškarci se bore sa izražavanjem i isceljivanjem svojih emotivnih rana. Žene se frustriraju zbog percepcije da ne mogu uspostaviti emocionalnu vezu. To dovodi do gubitka povezanosti i problema u odnosima.

Kada žene trebaju izraziti svoje emocije, one pričaju, često sa svojim prijateljicama. Muškarci, s druge strane, nemaju tu privilegiju. Muškarci ne sede za šankom u kafani i ne kažu: “Da, druže, osećam se pomalo uplašeno jer mi firma gubi novac” ili “Osećam se uzbuđeno zbog vikend putovanja; mislim da je ona ta.” Ali uspeh veze zapravo se vodi na jednu ključnu stvar. Vaša sposobnost da prepoznate, cenite i ispunjavate potrebe svog partnera.

To zahteva napor sa obe strane. Što više muškaraca mogu da se povežu sa svojim potrebama, da ih prihvate i komuniciraju svojim partnerima, da će dublje biti povezani parovi. Ne tvrdim da znam sve o muškarcima, ali verujem na osnovu sopstvenog iskustva i rada sa mnogim muškim klijentima da su ovi sedam saveta dobar početak.

On se neće zaljubiti u tebe dok mu ne pružiš ove 7 stvari:

1. Prostor

Muškarcima je potrebno vreme za sebe da bi obradili informacije i emocije. Kada žene pruže taj prostor, muškarcu je omogućeno da se približi. Žene prirodno žele smanjiti prostor kako bi stvorile povezanost, što često muškarci čini da se osećaju gušeno i preplavljeno. Važno je da muškarci komuniciraju da im je taj prostor potreban kako bi postali bolji partneri.

Često sam čula žene da se žale da su “udovice golfa”. Ako ona zna da ti to hraniš dušu, da te čini boljim partnerom i poboljšava kvalitet vremena koje provodite zajedno, dobićete više vremena za igru i zadovoljavanje svojih potreba za prostorom. Obavezno joj reci da jedva čekaš da vidiš posle partije i njena potreba za povezanošću takođe će biti zadovoljena.

2. Naklonost

Iako su muškarci naučeni da budu snažni i pružatelji, oni su ipak ljudi i u svojoj suštini imaju potrebu za naklonošću. Nije prirodno da dečaci pređu iz stanja brige majke u stanje u kojem uopšte ne trebaju nikakvu naklonost. Reci joj da voliš dodire i poljupce, ili da kada ti masira ramena nakon teškog dana, osećaš se voljeno. Ispod te samouverene, snažne i muževne spoljašnosti i dalje se nalazi srce dečaka koji treba da se oseća voljenim – i to je zaista dobra stvar!

3. Poštovanje

Muškarci vredno rade. Želja za uspehom i doprinosom je prirodni deo njihovog DNK-a. Da bi ostvarili održivu vezu ljubavi sa ženom, kritično je da ona ga poštuje. Jasno, zahtevanje poštovanja nikada nije efikasan način da ga dobijete; međutim, ponašanje sa integritetom, deljenje vrednosti, izgradnja poverenja i demonstracija poštovanja prema njoj su sjajan način da steknete poštovanje.

4. Razumevanje

Muškarci su drugačiji od žena. Tačka. Mislim da smo to svi već shvatili. Ali da li zaista razumemo to? Žene se žale na to koliko muškarci rade, ali ne uspevaju da shvate da muškarac često ispunjava svoju životnu svrhu kroz svoj posao ili brigu o porodici, što je često način na koji pokazuje ljubav. Lakše je ženama razumeti ovu potrebu kada možete da komunicirate koliko je važan vaš posao, ne samo za vas kao samopouzdanog i doprinosećeg člana društva, već i kao deo partnerstva i budućnosti koju zajedno gradite. Ako ona razume značaj vašeg rada, prirodno će biti više razumevanja.

5. Seks

Žene osećaju ljubav u emotivnoj sferi. Muškarci osećaju ljubav u fizičkoj sferi. Seks dva puta mesečno to ne ispunjava. Niti „samo prisustvo”. Muškarci žele da se osećaju povezano, a seks je glavni način na koji doživljavaju. Pomozite svom partneru da razumete ovo tako što ćete razgovarati s njom o tome kako se povezujete i osećate voljenim kada imate seks. Takođe joj pružite mnogo neverbalne fizičke ljubavi, kao što je često grljenje ili jednostavno pružanje ruku i držanje za ruku.

6. Veza sa detetom

Žene su tradicionalno bile primarne negovateljice dece i još uvek u velikoj meri snose teret brige o deci. Međutim, često se dešava da žene odbijaju pokušaje muškaraca da pomognu jer misle da mogu bolje. Ne dozvolite da vas „stavi na klupu” kada su deca u pitanju. Recite joj da zaslužuje malo vremena nasamo ili sa prijateljima jer toliko radi, i napravite prostor za vas da se povežete sa svojim dečkom.

7. Dodavanje vrednosti

Muškarci po prirodi su rešavači problema. Žene vole da se poveravaju, razgovaraju o stvarima i osećaju se saslušanima. Ako možeš promeniti svoje shvatanje i znati da samo svojim prisustvom i aktivnim slušanjem doprinosiš vrednosti, bićeš korak ispred većine. Vrednost ne dolazi uvek u obliku akcije ili rešenja.

Nakon što si saslušao i čuo, možeš reći: “Draga, to je zaista frustrirajuće. Razmišljao sam o nečemu što bi ti moglo pomoći. Da li si zainteresovana ili ti samo treba da te saslušam?” To je dodavanje neprocenjive vrednosti! Imaš mnogo moći da stvoriš slobodu i sreću u svom odnosu. Ključ je razumeti da imati potrebe ne znači da si zahtevan, već da si čovek.

Najefikasniji način za uspeh u vezi je da počneš da deliš svoje potrebe sa svojim partnerom. Ljubav je ključni temelj za osvajanje njegovog srca – negujte tu ljubav kroz iskrenost, podršku i duboko emotivno povezivanje. Sa ljubavlju kao osnovom, osvojite njegovo srce kroz razumevanje, poštovanje i otvorenu komunikaciju.

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.