Koje su to situacije koje podstiču žene na prevaru

Psiholozi ističu da se razlozi zbog kojih žene varaju razlikuju od onih kod muškaraca. Smatra se da žene prilikom prevare postupaju promišljenije i sa manje rizika.

Postoje određene situacije koje, posebno kod žena koje nisu srećne u svojoj vezi ili braku, mogu delovati kao okidači za prevaru:

1. Velika zarada: Samostalnost, nezavisnost i samopouzdanje koje dolaze sa visokim prihodima mogu učiniti ženu sklonijom ljubavnim aferama.

2. Unapređenje na poslu: Postizanje visoke pozicije može dovesti do osećaja da je sve moguće, uključujući i ulazak u aferu.

žene

3. Sumnja u partnerovu vernost: Prevara može biti vid osvete partneru, ali i način da žena povrati svoje samopouzdanje.

4. Okrugli rođendani: Kada žena slavi 25., 30., 35. ili 40. rođendan, može doći do perioda preispitivanja života i osećaja da je nešto propušteno, što može potaknuti na prevaru.

5. Usamljenost tokom važnih praznika: Ako žena nije sa partnerom za rođendan ili neki veliki praznik poput Nove godine, osećaj usamljenosti može je nagnati u tuđe naručje. Ova istraživanja ukazuju na složenost emotivnih i psiholoških faktora koji utiču na ponašanje u vezama, a posebno na sklonost ka prevari.

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.