Kako očistiti četkice za sminkanje?

Kako očistiti četke za šminku sa uputstvima korak po korak. Ovo sredstvo za čišćenje četkica koje se lako pravi je jeftino i efikasno.

Četkice za šminkanje pomažu u nanošenju šminke i olakšavaju proces. Međutim, svakodnevna upotreba proizvoda za šminkanje može učiniti vaše četke za šminku veoma prljavim.

Kao rezultat toga, prljave četke mogu biti plodno tlo za bakterije koje očigledno ne želite na svom licu.

Može izazvati pojavu akni, iritaciju kože i druge probleme. Preporučujem dubinsko čišćenje četkica za šminku najmanje jednom nedeljno.

Kako očistiti četke za šminku sa uputstvima korak po korak. Ovo sredstvo za čišćenje četkica koje se lako pravi je jeftino i efikasno.

Šta vam je potrebno:

Plitka posuda napunjena toplom vodom
Prljave četke za šminku
Šampon za bebe (bilo koji nežni šampon će poslužiti, ali mi volimo Džonsonov šampon za bebe)
Peškir

Najbolji način za čišćenje četkice za šminku

Korak 1. Napunite svoju plitku činiju toplom vodom i stavite je na ravnu površinu.

Korak 2. Nanesite malo šampona za bebe na vodu. Sve zajedno promešajte u činiji.

Korak 3. Zgrabite svoju prljavu četkicu za šminku i samo uronite u površinu vode dovoljno da pokrije prljavi deo. Nikada ne želite da potopite celu četkicu u vodu jer će ona olabaviti i oštetiti čekinje.

Korak 4. Sada pomoću dlana nanesite malo šampona za bebe i držite iznad posude sa vodom. Uzmite četku i lagano pravite kružne pokrete dok četkica ne bude čista. Slobodno ponovo uronite u vodu i nastavite da perete četkice za šminku na dlanu.

Korak 5. Sada idite do lavaboa i trčite četkom dok ne izađe čista, topla voda. Zatim isperite ruku.

Korak 6. Uhvatite svoj peškir ili papirni peškir i nežno iscedite svu vodu. Preoblikujte vlakna četkice.

Korak 7. Položite da se osuši. Ostavljanje četkica preko noći trebalo bi da bude savršeno kako biste omogućili da se četke osuše. Ponovite ove korake sa sredstvom za čišćenje četkica za šminku za ostatak vaših četkica.

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.