Pirinač sa kokosom spada u kremasta i ukusna jela sa pirinčem obogaćena tropskim ukusom, idealna kao prilog ili glavno jelo.
Sastojci:
- 1 šolja pirinča
- 1 konzerva kokosovog mleka
- 1 kašika biljnog ulja
- 1 mali luk, iseckan
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 1 kašičica rendanog đumbira
- 1/2 kašičice mlevenog korijandera
- So i biber, po ukusu
- Seckani korijander ili mladi luk, za posluživanje
Uputstvo:
- Potopite pirinač u vodu, da ostoji
- U ulje ispržite luka dok ne dobije zlatnu boju i dodajte začine
- Dodajte oceđeni pirinač, pa zatim i kokosovo mleko, sve zajedno mešajte dok se ne sjedini i sve zajedno dovoljno skuva
- Porciju sipajte u tanjir i ukrasite korijanderom i mladim lukom
1 Comments