Kako izabrati zdravije varijante kupovnih kaša za bebe?

Prilikom izbora kašica za bebe, važno je da protumačite njen sastav i vidite da li se tu nalaze neki sporni sastojci i izaberete zdravije varijante kupovnih kaša.

Poznato je da proizvođači danas ne brini oko sastava čak iako se proizvod radi namenjen bebama.
Pa je neophodno da uvek proverite šta se nalazi u proizvodu, kako bi ste izbegli alergijske reakcije kod vaše bebe. Naravno i kako bi bebu zaštitili od nezdravih sastojaka, koji mogu imati i dugoročne posledice kod zdravlja vaših beba.

Potrebno je proverite da li kaša sadrži neke pesticide, herbicide ili fungicide. Kada proizvode ove vrste kupujete na Evropskom tržištu mnogi od njih su zabranjeni, pa je ređe da ćete u sastavu pronaći nešto tako štetno. Međutim, naša država još uvek nije uskladila propise sa propisima Evropske unije, tako da moramo biti oprezni.

Ukoliko niste ekspert, ili nemate dovoljno znanja, prilikom izbora vam mogu pomoći sertifikati. Ukolik na ambalaži primetiti evropski sertifikat za organsku proizvodnju, možete biti sigurni da se radi o bezbednom sastavu hrane za vašu bebu.

Naravno da je zdravije da kupite organske sastojke i od njih pripremite hranu za bebu, ali kada ste u žurbi ili na putu pa vam kuvanje nije opcija, onda birajte zdravije varijante kupovnih kaša koje su organskog sastava.

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.