Jednostavna promena dnevne rutine može vam pomoći da izgubite višak kilograma

Novo istraživanje tvrdi da jednostavna promena koja se tiče spavanja u vašoj dnevnoj rutini može pomoći da se rešite višak kilograma.

Istraživači su otkrili da su ljudi koji spavaju redovno i koji su pravili neprekinut san tokom noći bolji su u pridržavanju planova vežbanja i ishrane.

Studija je pratila kako kvalitet sna uteče na to da li se 125 učesnika pridržava programa mršavljenja. Oni koji su redovno spavali preporučenih sedam do devet sati imali su veću verovatnoću da prisustvuju grupnim sesijama, kao i da ispune ciljeve u pogledu kalorija i vežbanja.

Doktor Christopher Kline s Univerziteta u Pittsburghu rekao je da fokusiranje na dobar san može pomoći ljudima da se pridržavaju svoje fizičke aktivnosti i ciljeva u ishrani i tako reše višak kilograma.

“Nismo očekivali da ćemo videti povezanost između zdravlja sna i sve tri naše mere modifikacije načina života. Ovi rezultati sugerišu da optimiziranje sna može dovesti do boljeg pridržavanja modifikacije načina života”, naveo je.

Spavanje preporučenih sedam do devet sati je jednostavna promena u dnovnoj rutini koja je od vitalnog značaja za podršku vašem mozgu i očuvanje zdravlja.

“Dobar san omogućava mozgu da popravi i revidira sinapse, povećavajući sposobnost modifikacije ponašanja. Takođe, obezbjeđuje više energije i fokusa sljedećeg dana, čineći vežbanje snažnijim i efikasnijim. Dugoročno, to ljudima može pomoći da se pridržavaju programa mršavljenja”, pojasnio je za Medical News Todaj dr. David Spiegel s Univerziteta Stanford.

Ostavite komentar