Igado

Igado je napunjen svinjskim fileom i bubrezima. Ovaj Igado ili filipinski gulaš od svinjske džigerice poslužuje sočne komade mesa u bogatom sosu od sirćeta i soja sosa.

Sastojci:

  • 900g svinjskog filea, isečenog na trake od 5 cm
  • 225g svinjske džigerice
  • 225g svinjskog bubrega
  • 1 1/2 šolje zelenog graška
  • 1 šargarepa, isečena na trake
  • 1 kašika seckanog belog luka
  • 1 crni luk, seckan
  • 1 crvena paprika, isečena na trake
  • 3 sušena lovora
  • 6 kašika soja sosa
  • 5 kašika sirćeta
  • 1 1/4 šolje vode
  • 2 kašike biljnog ulja za kuvanje
  • so i biber po ukusu

Uputstvo:

  1. Zagrejte posudu za kuvanje i sipajte biljno ulje.
  2. Kada ulje postane dovoljno vrelo, propržite beli luk i crni luk.
  3. Dodajte svinjski file i nastavite kuvati dok spoljni deo mesa ne postane svetlosmeđe boje.
  4. Sipajte soja sos i vodu, zatim krčkajte dok svinjsko meso ne omekša.
  5. Dodajte svinjski bubreg, sušeni lovor, so i biber, i kuvajte 10 do 15 minuta.
  6. Dodajte svinjsku džigericu i sirće, zatim krčkajte još 10 minuta.
  7. Dodajte šargarepu i kuvajte još 3 minuta.
  8. Dodajte zeleni grašak i crvenu papriku, i krčkajte još 3 do 5 minuta. Dopustite tečnosti da ispari kako bi se zgusnuo preostali sos.
  9. Prebacite na tanjir za posluživanje i poslužite. Uživajte!

Ostavite komentar