Bogata kombinacija povrća, šunke, sira, pavlake i testenine čini ovu kaserolu sa šparglom ukusnim jelom koje možete poslužiti za bilo koju priliku.
Sastojci:
- 1 konzerva kreme od špargle
- 1/2 šolje mleka
- 1/4 kašičice praha od luka
- 1/4 kašičice mlevenog crnog bibera
- 1 i 1/2 šolje špargle, isečene i skuvane
- 1 i 1/2 šolje kuvane šunke, isečene na komade
- 2 i 1/4 šolje testenine oblika kolutića
- 1 šolja rendanog čedar sira, ili švajcarskog sira
Uputstvo:
- Pomešajte supu, mleko, prah od luka, crni biber, šparglu, šunku, testeninu i pola šolje sira u plitkoj vatrostalnoj posudi zapremine 2 kvarta.
- Pecite na 400 stepeni Farenhajta (oko 200 stepeni Celzijusa) 25 minuta ili dok smesa sa šunkom ne postane vruća i počne mehurati.
- Promešajte smesu sa šunkom. Posipajte preostalim sirom. Pecite još 5 minuta ili dok se sir ne istopi.
Poslužite toplo i uživajte!