Da li je yoni masaža ono što vam treba?

Masaža vagine može zvučati kao profesionalno diranje, ali to je praksa iz starog veka koja je poynata i kao yoni masaža.
“Yoni” je drevna sanskritska reč za “matericu”, a yoni masaže su započele kao duhovna praksa koja se razvila u medicinsku praksu kako su ljudi bolje razumeli svoje telo. Standardna masaža neće dirati vaše genitalije, ali to ne znači da ne trebaju istu nežnu ljubav i negu kao i ostatak vašeg tela. Yoni masaža popunjava tu prazninu negovanjem vaših karličnih mišića i povezujući vas sa zdravljem i senzacijama vaše prijateljice.
Kako to funkcioniše
Mnoge žene praktikuju yoni masažu na sebi, ali je senzacija veća kada to radi partner za vas. Takođe je moguće ići kod profesionalca, iako ih je malo teže naći. Relaksacija je ključna, pa profesionalci obično masiraju celo telo i pomažu vam da se opustite pre nego što pređu na yoni masažu. Kada se osećate smireno, maser će raditi na vašoj vulvi i oko nje. Mogu raditi i interno ako je potrebno tamo intervenisati. Žene kažu da ovo pomaže u ublažavanju bolova, pojačava njihove orgazme, pomaže da se zaleče od seksualne traume i poboljšava njihov seksualni život. Čak i ako to nije cilj, yoni masaže često dovode do orgazma.
Zainteresovani ste? Postoji mnogo različitih vodiča, ali evo osnovnih koraka:

POČNI SA STOMAKOM
Nežno masiraj trbušne mišiće pritiskajući ih prstima i pomeraj ih. Ovi mišići mogu pritisnuti tvoje karlično dno, tako da opuštanje pomaže u oslobađanju napetosti u vagini.

NAPRAVI DEVIJACIJU
Profesionalci preporučuju da stimulišeš bradavice i nežno masiraš grudi. To pomaže da povežeš svoju senzualnost sa tvojim mišićnim zdravljem, i može te uzbuđivati, što olakšava yoni masažu.

POLAKO SE PRIBLIŽAVAJ
Polako pomeraj svoje ruke prema vagini, uzimajući vremena da stisneš bilo kakvu napetost iz unutrašnjeg dela bedara i kukova kako se približavaš.

DIŠI I FOKUSIRAJ SE
Održavaj duboko disanje dok masiraš unutrašnje i spoljašnje usmine. Fokusiraj se na jedno područje u isto vreme i pokušaj da se povežeš sa senzacijama na tom specifičnom mestu pre nego što se prebaciš na drugo.

NAPRAVITE OBLIK I KRUŽNE POKRETE
Držeći vulvu u ruci, prilagodite pritisak koji vam odgovara. Lagano pravite kružne pokrete kako biste poboljšali protok krvi i jednako stimulisali sve oblasti.

ISTRAŽUJTE KLITORIS
Nežno kružite prstima oko klitorisa sa različitim pritiscima i pokretima. Koristite pulsirajuće pokrete i blago ga gurajte i povlačite. Nemojte se previše brzo kretati, cilj je omogućiti vašim mišićima da osete sve, a ne da trčite ka orgazmu.

USMERITE PAŽNJU NA SEBE
Istražujte šta volite, a šta ne, i otkrijte koje oblasti treba da se izleče ili obrate pažnja na njih. Masaža yoni-ja je sve o povezivanju sa sobom, tako da se ne bojite novih senzacija ili da idete polako.

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.