Nemačka – alternativna mesta koja treba posetiti

Ako tražite destinaciju za odmor sa bogatom istorijom i raznovrsnim aktivnostima, Nemačka je pravo mesto za vas.

Iako najveći gradovi Nemačke, poput Berlina i Minhena, imaju mnogo toga da ponude u smislu umetnosti, kulture i noćnog života, postoje i mnoga manja mesta vredna istraživanja.

Kohem

Kohem je prelepi grad na reci Mosel. Nalazi se u nemačkoj saveznoj državi Rajna-Palatinat i poznat je po svojoj srednjovekovnoj arhitekturi i slikovitim pogledima.

Ovaj mali grad obiluje istorijom, a posetioci imaju bezbroj znamenitosti za istraživanje. Kohem je takođe važan vinski centar, zahvaljujući svom položaju u regiji belog vina Nemačke.

Ulm

Ulm je grad u saveznoj državi Baden-Virtemberg, između Štutgarta i Minhena. Grad je poznat kao rodno mesto Alberta Ajnštajna.

Ulm je poznat po svojoj prelepnoj arhitekturi. Ima mnogo crkava, tornjeva i drugih zgrada koje su očuvane još od srednjeg veka. Čak je dom najviše crkve na svetu!

Quedlinburg

Kvedlinburg je mali grad u severnoj Nemačkoj koji datira iz 10. veka. Nalazi se na istoj udaljenosti između Hanovera i Lajpciga.

Posetioci mogu videti UNESCO-ve svetske baštine kao što su dvorac i crkva, koje su savršeno očuvane. Stari grad je takođe nešto što se mora videti, sa 2000 kuća od poluoblica koje potiču iz najmanje 5 različitih vekova.

Regensburg

Regensburg je savršeno mesto za posetu ako želite doživeti maleni, prelep grad sa bogatom istorijom. Grad je naseljen još od 179. godine nove ere, i tokom svog postojanja sačuvao je svoje nasleđe.

Regensburg je bio poznat kao centar umetnosti i obrazovanja još od srednjeg veka. Danas je i dalje veoma važan kulturni centar za Nemačku i Evropu, a čak je i zvanično proglašen za UNESCO-vu svetsku baštinu.

Erfurt

Erfurt je glavni grad centralne nemačke države Turingije i važno mesto za protestantsku crkvu. Mnogi posetioci dolaze da vide Katedralu Svetog Marije, gde je otac Protestantse Reformacije – Martin Luter – bio sveštenički postavljen.

Grad je populara n zbog svog srednjovekovnog arhitektonskog stila. Takođe, to je najveći grad u državi Turingiji i lako je dostupan iz svih delova zemlje.

Rothenburg

Rothenburg se nalazi između Minhena i Frankfurta. To je savršeno mesto za posetu ako tražite prelepu staru arhitekturu i bogatu istoriju.

Posetioci mogu šetati kaldrmisanim ulicama, diviti se kućama sa drvenim gredama i pitomim tornjevima i crkvama. Posebno je magično tokom božićne sezone kada ceo grad svetli u svetlima.

Bonn

Bonn je bivša prestonica Zapadne Nemačke i dobro je poznat kao rodno mesto Betovena. Postoji spomenik kompozitoru pored crkve Bonn Minster, jedne od najstarijih crkava u zemlji.

Grad je takođe poznat po svojoj srednjovekovnoj istoriji i živoj umetničkoj sceni. Bonn zaista oživi u maju, kada ikonična trešnja i rododendroni procvetaju u punom sjaju.

Trier

Osnovan još u 1. veku pre nove ere, Trier je najstariji grad u Nemačkoj. Uprkos tome, nalazi se blizu granice sa Luksemburgom, što ga čini mirnim utočištem od ostalih velikih gradova.

Ljubitelji istorije će uživati ovde, gde mogu pronaći jedne od najbolje očuvanih gradskih vrata, tri rimska zdanja i rimski most iz 2. veka.

Monschau

Monschau je slikovit gradić u regionu Eifel u Nemačkoj. Poznat je po prelepim građevinama, uključujući kuće sa drvenim gredama i ruševinama srednjovekovnih dvoraca.

Monschau se nalazi na granici između Nemačke i Belgije, što ga čini idealnim mestom za odmor ako putujete iz jedne zemlje u drugu.

Lübeck

Lubeck je poznat po starim zgradama i kaldrmisanim ulicama koje pružaju odlične prilike za fotografisanje. Njegov stil arhitekture od crvene opeke je retka pojava u ostatku Nemačke, što ovaj grad čini posebnim.

Centar grada je najobimniji UNESCO-ov spomenik svetske baštine u zemlji. Takođe možete videti nekoliko impozantnih crkava i probati poznatu lubešku marcipanu.

Ostavite komentar