6 saveta za zauzimanje pažnje male dece tokom putovanja automobilom

To je nešto što treba imati na umu ako planirate da ovog leta povedete porodicu na putovanje automobilom. Organizovanje plana poseta lokacija tokom putovanja, pakovanje svih stvari u gepek vozila, priprema dece i polazak ka odredištu može biti dovoljno izazovno. Ali saznanje da neki vozači na putevima donose loše odluke i to može biti zastrašujuće. Čak i jedna osoba koja vozi pod uticajem alkohola je previše. Ali ne dozvolite da vas to obeshrabri.

Planirate li ovog leta porodično putovanje automobilom? Uzbuđenje je u vazduhu dok se pripremate za avanturu, ali istovremeno se pitate kako zadržati vašu malu decu zauzetu tokom dužih vožnji. Putovanje automobilom može biti izazovno, pogotovo kada su deca mlađa, ali uz nekoliko pametnih saveta, možete učiniti da vožnja bude prijatna za celu porodicu.

1. Igračke i knjige: Neizostavna stavka na putovanju su omiljene igračke i knjige vašeg deteta. Ponesite njihove omiljene plišane igračke, slagalice ili slikovnice kako biste im pružili poznatu zabavu tokom puta.

2. Muzika i audio knjige: Napravite plejlistu sa pesmama i pričama koje vaše dete voli. Slušanje muzike ili audio knjiga može biti odličan način da decu držite zainteresovanom i opuštenom tokom putovanja.

3. Putne igre: Igranje putnih igara može biti sjajan način da decu angažujete i održite njihovu pažnju tokom vožnje. Igre poput “Ja spy” (Vidim, vidim) ili “20 pitanja” mogu im pružiti zabavu i podstaknuti njihovu maštu.

4. Pauze za razgibavanje: Planirajte redovne pauze tokom puta kako biste deci pružili priliku da se razgibaju i istegnu noge. Zaustavite se na odmorištima ili usputnim atrakcijama gde deca mogu trčati, igrati se ili istraživati malo pre nego što nastavite putovanje.

5. Grickalice i piće: Imajte pri ruci zdrave grickalice i piće koje možete ponuditi deci tokom putovanja. Osim što će se dete osećati sitim i hidriranim, grickalice mogu biti i izvor zabave dok ih jedu, kao što su voćne štapiće, kesice sa suvim voćem ili mini sendviči.

6. Igra “Putovanje”: Kreirajte posebnu igru za putovanje u kojoj deca mogu učestvovati. Možete ih zamoliti da broje crvene automobile koje vide ili da traže određene predmete duž puta. Ova vrsta igre može dodati element zabave i uzbuđenja tokom vožnje.

Zapamtite, putovanje automobilom sa malom decom može biti izazov, ali sa dobrim planiranjem i kreativnim idejama, možete napraviti prijatno iskustvo za celu porodicu. Ovi saveti će vam pomoći da zadržite decu zauzetu, srećnu i sigurnu tokom putovanja. Sada je vreme da se pripremite za nezaboravno porodično putovanje!

Igra sa registracionim tablicama

Igra sa registracionim tablicama može održavati vašu decu budnom i zabavljenom tokom većeg dela putovanja automobilom. Jednostavna je, ali zahteva vreme da se završi. Neka vaša deca traže registracione tablice gradova u Srbiji. Pre putovanja, dajte deci listu na kojoj su navedeni svi gradovi i registracione tablice. Zatim mogu precrtati imena gradova kako budu viđali registracione tablice tih gradova. Ko prvi završi, pobednik je igre. Ali, kao što je već pomenuto, ova igra može potrajati tokom celog putovanja. A to je dobra stvar ako želite da zadržite decu angažovanom tokom dugog putovanja automobilom.

Iks oks

Iks oks odlična igra za putovanja automobilom. Jednostavno možete poneti prazan papir i deci dati da nacrtaju jednostavne mreže na tom papiru. Mogu se mnogo zabaviti igrajući iks oks dok putujete na putovanju automobilom. Takođe je moguće preuzeti igru iks oks na pametne telefone ili tablete kako bi deca mogla igrati samostalno ako to žele.

Knjige

Da li vaša deca vole da čitaju knjige? Ako vas očekuje dug put, podstaknite decu da ponesu neke knjige sa sobom. Ako deca imaju tablete, možete im nabaviti elektronske knjige koje mogu čitati. Nećete imati problema da pronađete opcije u žanrovima književnosti koje vaša deca najviše vole. Da li su vaša deca previše mala da bi čitala knjige? Ponesite neke slikovnice za bojenje kako bi se deca zabavljala. Još jedna opcija je slušanje audio knjiga. Ako pronađete odgovarajuće za vašu decu, ona mogu uživati u vreme priče dok putuju autoputem. Pronađite neke naslove pre putovanja kako biste im lako pristupili tokom puta.

Filmovi

Da li vaše vozilo ima multimedijalni sistem? Ako da, ponesite neke filmove koje će vaša deca uživati gledajući. Jedan ili dva filma tokom putovanja će decu zabavljati satima. Takođe ćete izbeći da čujete pitanje: “Da li smo stigli?”

Muzika

Pustiti muziku je još jedan način da duže putovanje bude zabavnije za vašu decu. Neka svako od njih napravi svoju plejlistu sa pesmama koje vole. Da li vole da pevaju? Uključite se u pevanje sa izvođačima dok prolazite kroz različite plejliste.

Izađite i protegnite se

Uzmite vreme da stanete i uživate u trenucima. Putovanje će biti zabavnije za sve ako povremeno stanete na pauze. To će svima pružiti priliku da se protegnu, odu do toaleta, udahnu malo svežeg vazduha, kupe neke grickalice i uživaju u okolini. Pokušaj da se preterano voziš bez pauza će iscrpiti čak i najstrpljivije putnike. Uzmi u obzir ove savete ako planirate da ove godine provedete porodično putovanje automobilom. Putovanje sa decom može biti izazovno ako nemaju ništa za raditi tokom dugog puta. Ali ako imate dovoljno aktivnosti za njih tokom putovanja, veća je verovatnoća da će uživati u putovanju i odredištu.

Zakljucak

Putovanje automobilom sa decom može biti izazovno, ali uz pravilno planiranje i kreativne ideje, možete učiniti da putovanje bude prijatno iskustvo za celu porodicu. Upotreba igara, knjiga, filmova, muzike i pauza za razgibavanje može zadržati decu zauzetom i zabavljenom tokom vožnje. Takođe je važno napraviti planiranje unapred, obezbediti dovoljno materijala za zabavu i koristiti multimedijalne sisteme, ako su dostupni. Bez obzira na izazove koje putovanje može predstavljati, pružanje mogućnosti za aktivnosti i zabavu tokom puta će pomoći da se deci pruži pozitivno iskustvo i učiniti putovanje nezaboravnim za sve.

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.