5 sitnih načina na koje muškarci žele da budu voljeni – svaki dan

Dakle, pronašli ste svog momka i sada se pitate o svim malim načinima na koje muškarci žele da budu voljeni kako biste mogli održati svog muškarca srećnim?

Ne znam za vas, ali muškarci su za mene potpuna misterija. Imam veoma dobrog muškog prijatelja kome često tražim mušku perspektivu o nečemu o čemu razmišljam. Njegov odgovor je gotovo uvek potpuno drugačiji od bilo čega što bih sama mogla smisliti.

Imajući to na umu, upitala sam njega i nekoliko drugih muškaraca da mi kažu šta žena može da učini da bi muškarac osećao ljubav. Imala sam osećaj da bi to moglo biti potpuno drugačije od onoga što žene mogu pomisliti.

I pogodite šta? Bila sam u pravu! Evo šta sam saznala: Pet malih načina na koje muškarci žele da budu voljeni – svakoga dana:

Neka ga nasmeješ

Ako postoji nešto što muškarci vole, to je spoljna potvrda da su sve to. Tako puno toga kako muškarci ostvaruju vezu sa svetom odnosi se na ono što je spoljno u odnosu na unutrašnje – kako izgledaju, kako ih svet vidi, koliko su uspešni u očima sveta nasuprot tome kako razmišljaju i osećaju. I to je u redu. To je drugačije kod žena i to je u redu.

Znam da ženama to može delovati kontraintuitivno da bi to moglo biti važno muškarcu, ali zamislite radost koju ste osetili kada ste prvi put čuli smeh svog deteta. Sve su suze bile vredne toga, zar ne? Isto je i za muškarca. Ako tebe može nasmejati uprkos izazovima koje možda imate kao par, osećaće ljubav i radost prema tebi, i prema sebi. Neka zna svog muškarca da te nasmejava. I smej se često. Pružaš mu najveću potvrdu da ga ceniš, muškarca koga voliš.

Priznajte stvari koje on daje

Muškarci su najbolji kada daju. To je u njihovoj prirodi. Kada daju, brinu se o onima koje vole, i to je njihova primitivna potreba. Ponekad muškarcima može biti teško da daju jer ženama može biti teško da primaju. I često, kada muškarac nešto da ženi, ona se zamrzne. Ili ignoriše to davanje ili se žali da nije dovoljno dobro ili se ponaša na način koji implicira da ne zaslužuje to.

Imam klijentkinju čiji je muž ranije kupovao nakit jer je znao da ga ona voli. I zaista ga je volela. Nažalost, sve što joj je kupovao nije bilo njenog ukusa. Ona bi mu slatko zahvaljivala, ali bi potom vraćala nakit za nešto što je ona želela. I svaki put kad bi to uradila, povredila bi ga. Tako da je na kraju prestao da joj kupuje nakit. I to nikome nije donelo sreću.

Ono što je naučila u ovoj situaciji jeste da treba da prizna davanje poklona. Kada muškarci daju, daju iz srca, čak i ako nisu u potpunosti u dodiru sa onim što biste želeli da vam daju. “Kada bi me bolje poznavao, znao bi šta volim”, često čujem nakon što žena dobije nešto što joj se ne sviđa. Nije važan poklon, važan je trud. Zahvalite svom muškarcu na trudu i osećaće se voljenim.

Dajte mu da vam pomogne

Žene su prirodno brižne. Težimo da se brinemo o svima, često do te mere da prestanemo brinuti o sebi i postajemo rezignirane i ogorčene. Posebno kada je reč o našim partnerima. Ali muškarci to ne žele! Ne žele da budemo previse od pomoći.

Nemojte me pogrešno shvatiti. Muškarcima je drago kada im neko pokupi čarape ili obavi pranje za njih. Vole što ne moraju da kupuju poklone za celu porodicu ili da brišu sudoperu. Ali žele da osećaju da se mogu brinuti o sebi, da su aktivni članovi para. Možda čak, povremeno, da budu glavni.

Da li ste došli do tačke gde imate osećaj da radite sve u vezi i iscrpljeni ste? Istovremeno, dajete li svom muškarcu prostora da preuzme neke stvari ili nastavljate da zadržavate odgovornost uprkos tome kako se osećate?

Ako jeste, PRESTANITE! Neka vaš muškarac nešto uradi. Neka on opere svoje veš (ako želi) ili neka se šiša kako želi. Neka on planira večeru ili kupuje poklone ili vozi decu u školu. I kada to uradi, zahvalite mu na tome, čak i ako ne uradi na način na koji vi to volite! Dakle, neka on radi svoje – neka on brine o vama, čak i ako mu to teško padne.

Pokažite svoju žensku energiju

Znam, znam. Kako to mogu reći u ovom modernom svetu? Muškarci i žene su jednaki. Žene mogu sve što i muškarci i neke stvari čak i bolje. Mi nismo nežne. Mi smo jake. Nećemo se ponašati kao “devojčice”. Shvatam. Ali jedna stvar koju ne možemo ignorisati je ljudska priroda. U našoj biologiji je da su mnogi muškarci muževni, a mnoge žene nežne. Svako od nas ima svoje standardne prateće osobine.

Muškarci vole da se osećaju snažno i zaštitnički. Žene su nežne i brižne. I, bez obzira na to što svet kaže, većina muškaraca i žena reaguje na snagu i nežnost jedno drugog. Ne predlažem da se vratimo u mračne doba kada su muškarci žene posmatrali kao stvar kojom mogu da raspolažu. Ili da se odmaknemo od činjenice da su muškarci i žene jednaki.

Biti nežan i brižan ne znači da ste slabi i ako vašem muškarcu to pomaže da se oseća snažnim i zaštićenim, osećaće se voljenim. Njegovi primitivni instinkti će se aktivirati i osećaće se više kao “muškarac”. I za muškarca nema ništa bolje nego kad mu se stvori utisak da je baš to! Dakle, dozvolite sebi da budete malo nežne. Dozvolite sebi da budete nežni prema svom muškarcu. Nosite haljine. Govorite nežno. Smehnite se njegovim šalama. Neka se oseća kao da mu trebate.

Recite mu kada pronađe vaš prekidač

Šta to znači? Evo primera: Moj bivši suprug i ja smo imali “pravilo bez struje” za sve prilike poklanjanja. Nije mogao da mi kupi ništa što uključuje strujni kabl.

Jedne godine, preuzeo je rizik i kupio mi otvarač za garažu. OBOŽAVALA sam ga. Tako sam ga mnogo volela da je te večeri imao sreće. Bio je oduševljen i iznenađen kad je shvatio da ima sposobnost da me učini tako srećnom da može da pritisne moj prekidač. Od tada se trudio da pronađe stvari koje može da uradi koje će aktivirati moj prekidač.

Shvatila sam da muškarci sebe osećaju voljenim i povezanim kad su fizički intimni. To je veoma drugačije od žena koje često moraju da osećaju emotivnu povezanost pre nego što postanu fizički intimne. Muškarci, kada nemaju intimnost, osećaju se nevoljenim. I to nije cilj!

Dakle, kako možete pomoći svom muškarcu da pronađe vaš “prekidač” kako bi imao intimnost koju žudi?Prvo – identifikujte za sebe šta vas uključuje. Da li je to kada on obavi poslove koje želite da uradi ili kada vas izvede na večeru bez uputa? Da li je to kada vam donese cveće ili kada preuzme odgovornost kada mu treba vaša podrška?

Kada saznate šta su te stvari, recite mu. Ako možete da ga usmerite da sazna šta vas uključuje, obećavam vam da će to raditi ako to vodi do fizičke bliskosti koja ga uvek čini voljenim. I zaista, to je dobitna situacija za oboje.

Nadam se da sada kada znate male načine na koje muškarci žele da budu voljeni, preduzećete korake da se to ostvari. Muškarci nisu komplikovani i mnogo lakše se osećaju voljeno nego žene (o tome možemo pričati neki drugi put), a mi žene možemo sve što zamislimo.

Ako se posvetimo tome šta naši muškarci trebaju da bi se osećali voljenim, možemo ih učiniti srećnim i održavati zdrav odnos. Dakle, dozvolite mu da vas nasmeje, pokažite mu svoju nežnu stranu, ponekad mu zahvalite na onome što radi i recite mu šta vas uključuje, i vaš muškarac će osetiti ljubav koju toliko dugo želi da oseća!

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.