10 Old-School načina da se kaže ‘Volim te’ koje muškarci zaista cene

Volim te” se šalje putem tekstualnih poruka uz emotikone ili se objavljuje na Instagramu, Twitteru ili Facebook-u da bi ga svi videli. Neki neverovatni prosidbeni trenuci su kreirani, snimljeni i postavljeni na YouTube-u.

Ali ja sam odrasla pre mobilnih telefona i pre nego što je internet bio dostupan široj javnosti. Sećam se uticaja nekih “staromodnih” načina izražavanja ljubavi.

Želite li se istaći iz mase? Zašto ne vratiti vreme unazad i isprobati ove starinske načine izražavanja ljubavi?

Evo 10 starinskih načina da kažete “volim te” koje će muškarci ceniti:

Napišite ljubavno pismo rukom

Nema ničeg lepšeg od primanja ljubavnog pisma napisanog rukom. Vaš rukopis prenosi sopstvenu poruku vašoj ljubavi.

U mom slučaju, moj rukopis nije baš čitak. OK, da budem iskrena – ponekad ga čak ni ja ne mogu pročitati. Ako ste kao ja, možda mislite da je pisanje ljubavnog pisma rukom loša ideja. Nije.

Uzmite svoje vreme i ne pišite roman. Ako mogu pročitati makar polovinu toga, i dalje će se osećati posebno. Pismo je više od reči na papiru. To je ceo senzorni doživljaj.

Pažljivo odaberite papir. Da li želite običan sveskasti papir ili pamučni? Dodirnite nekoliko različitih papira pre nego što se odlučite. Da li ćete pisati perom, rolerom, flomasterom ili kemijskom olovkom? Svaki pruža drugačiji osećaj.

Kad završite sa pismom, ako koristite parfem ili kolonjsku vodu, poprskajte ga svojim mirisom.

Napravite starinski miks-kasetu

OK, ovaj savet je iz ’70-ih i ’80-ih, pa nije baš starinski. Ali umesto da napravite slučajnu plejlistu, napravite digitalnu kolekciju muzike za svoju ljubav koja govori o tome koliko je volite i različitim aspektima vaše veze.

Treba da traje između 45 i 90 minuta – dovoljno za pristojan put do posla ili za vežbanje. Učinite svaku pesmu značajnom i uključite beleške o njima: “Ova pesma je bila uključena kada smo se prvi put sreli” ili “Ova pesma me podseća na naš četvrti izlazak”.

Ples u balskom stilu

Ples u balskom stilu može biti izuzetno romantičan. Planirajte da se lepo obučete i vežbajte barem jednom pre nego što krenete na događaj. Zatim, dok plešete, šapućite nežne reči svom ljubavniku.

Lično dostavite buket ručno odabranih cveća i domaći specijalitet

Ako vaša voljena osoba voli čokoladu, napravite čokolade. Ako vole kolačiće, donesite sveže pečenu tepsiju.

Ako želite ostaviti poseban utisak, donesite poruku u cvetovima koristeći starinska značenja za njih. Na primer, crveni karanfili znače “volim te”, a kala ljiljan označava “veličanstvenu lepotu”. Mnoga značenja potiču iz viktorijanskog doba.

Pripremite raskošan obrok sa svim dodacima

Pažnja prema detaljima pokazuje koliko ih volite. Obratite pažnju da okolina bude lepa i bez ometanja.

Neka sto bude postavljen sa stolnjakom i krpicama ili platnenim ubrusima. Upotrebite kristalne čaše, ako ih imate. Upalite sveće – mirisne su najbolje.

Pobrinite se da su jela odabrana s ljubavlju u vidu i ne previše teška. Ako vaša ljubav ima omiljeno jelo, uključite ga.

Isplanirajte vikend putovanje

Može biti na selu, na plaži, u šumi, gde god uživate u prirodi. Napravite staromodni vikend i ponesite društvene igre ili karte za igranje unutra.

Provedite vreme šetajući u prirodi i, ako vreme dozvoljava, organizujte piknik. Uspavajte se kasno, zajedno pripremajte obroke i samo se fokusirajte na vašeg partnera.

Napišite pesmu, pesmu ili kratku priču

Čak i u starim danima, erotska literatura je pisana da bi ljubavniku pokazala koliko su vredni i uzbudljivi. Toliko poezije je ljubavna poezija i tradicionalno je pisati pesmu kojom objavljujete svoju ljubav. Istina je ista i za pesme.

Čujem vas kako kažete: “Ali nisam dobar u pisanju!” ili “Ali nisam dobar s muzikom i ne umem pevati!”

Emocije, ljubav koju stavite u kreativni projekat, privući će vašeg voljenog, pa zato zamolite svoju unutrašnju kritičarku da ćuti i počnite da pišete.

Predložite partneru na staromodan način

Ovo može zvučati ekstremno. Ne preporučujem vam da to uradite ako niste planirali da predložite brak ili zajednički život.

Umesto da samo odlučite zajedno da se venčate ili zajedno živite, iznesite formalnu izjavu o vašoj ljubavi i nameri. Kleknite na jedno koleno. Poklonite svom partneru lep simbol (tradicionalno prsten, ali ne mora biti). Zatim, formalno zamolite partnera za ruku.

Ako želite biti još više staromodni (i znate da vaš partner neće biti uvređen time), zamolite za dozvolu roditelja svog partnera za brak ili zajednički život.

Opet, to uključuje izjavu o vašoj ljubavi i nameri. Alternativa je da javno izjavite ljubav tako što ćete objaviti oglas u novinama ili posvetiti nešto na radiju.

Iznenadite svog partnera nečim lepim

Staromodni način za to je iznenaditi svog partnera nakitom ili lepom odećom.

Recite svom partneru koliko ga volite

“Staromodni” deo ovoga je da se pobrinite da imate njihovu potpunu pažnju, a zatim jednostavno im recite da ih volite i pričajte o svim osobinama i čudima koje volite kod njih.

Prečesto žurimo kada kažemo “Volim te” i kažemo to bez puno energije. Tako da rečenica može izgubiti značenje. Ako želite da vaš partner stvarno zna koliko ga volite, posvetite vreme i razmislite o tome šta želite da kažete.

Zatim, pobrinite se da imate njihovu pažnju i posvetite im svoju potpunu pažnju i fokus. Na kraju, dodirnite ih i izrazite svoju ljubav.

Uradite neke od malih starinskih stvari kako biste ojačali tu poruku, poput postavljanja potreba svog partnera na prvo mesto, odlučivanja da ne idete ljuti na spavanje, izdvajanja vremena tokom dana da im pokažete da mislite na njih, dodirivanja ih svaki dan kad ste zajedno – grljenje, maženje, ljubljenje, senzualni dodir i seksualni dodir.

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.