10 skrivenih dragulja Minhena

Nemački grad Minhen možda je najpoznatiji po pivskim šatrama, perecima i tradicionalnim “lederhozenima”, ali grad nudi mnogo više od svog godišnjeg Oktoberfesta. Idite izvan turističkih staza i doživite puni doživljaj kao da živite ili studirate u Minhenu uz naših 10 najboljih skrivenih dragulja u bavarskoj prestonici.

1. Oaza Rosengarten

Nalazi se blizu reke Izar, ovaj uređeni gradski park je domaćin više od 8.500 ruža i zaista je magično mesto za šetnju ili opuštanje među slikovitim terenima. Nakon što uživate u Rosengartenu, prošetajte duž obala Izara ili se okupajte na nekim od mnogobrojnih lokalnih mesta za kupanje.

2. Ponoćni bazarski i ulični sajmovi hrane

Ako volite buvljake, ali ne volite da se budite u zoru kako biste bili tamo pre nego što sve nestane, ovaj ponoćni buvljak je savršen za noćne ptice. Od vintage odeće i starih muzičkih ploča do ukusne hrane i čak žive muzike – ovaj popularni ponoćni buvljak u Minhenu nudi sve što vaše srce poželi. Održava se subotom od 17 do ponoći, a karte za posetioce koštaju 3 evra.

3. Iskustva umetnosti u Bahnwährterthielu

Inspiraciju pronađite u avangardnoj umetnosti i grafitima prekrivenim starim tramvajima u Bahnwährterthielu, gde se stotine umetnika udružilo u kolektiv umetnosti i kulture koji i dalje predstavlja igralište za kreativne umove grada. Umetnički performansi, buvljaci, čitanje knjiga, poezija i ples nude bogat program umetnosti i blaga za uživanje tokom cele godine.

4. Lavovi kod Residenz muzeja i dvorca

Trebate li malo dodatne sreće? Građani Minhena veruju da trljanje nosa jednog od lavova ispred Minhenske rezidencije daruje bogatstvo i sreću. Možete pronaći četiri lava koji čuvaju Residenz na Odeonsplatcu.

5. Tradicionalna bavarska hrana s modernim pristupom

“Servus Heidi” prikazuje poštovanu bavarsku tradicionalnu hranu kao što su pereci, kobasice i kiseli kupus – istovremeno uključujući moderni pristup inovativnim alternativama biljne ishrane. To je najbolje od oba sveta i za mesoždere i za vegane.

6. Insta-worthy prizori u Minhenskom Justizpalastu

Iako posete sudovima i administrativnim zgradama na prvi pogled mogu zvučati malo dosadno, Justizpalast u Minhenu je daleko od toga. Ova impozantna zgrada izgrađena je krajem 19. veka prema stilu neobaroka od strane arhitekte Fridriha fon Tirscha i nudi arhitektonske dragulje poput ukrasnih stepeništa, šarenih popločanih staza i staklenog svoda na plafonu. Lepo je diviti se uživo i služi kao savršena pozadina za elegantne i originalne objave na Instagramu.

7. Unutar visoke Statue Bavarije

Čak i starija od Statue slobode, čuvena Statua Bavarije u Minhenu je bronzana figura žene sa lavom pored nje. Ono što ljudi često ne znaju je da se za 5 evra možete popeti stepenicama unutar 18 metara visoke statue i uživati u neverovatnom pogledu na park Theresenwiese.

8. Surfovanje na Eisbachwelle

Nema obale? Nema problema! Surferi i dalje mogu uhvatiti neke talase u centru Minhena. Eisbachwelle na ulazu u Englischen Garten je mesto duž reke Izar koje se smatra najvećim i najboljim rečnim talasom na svetu usred grada. Surferi su izvodili “hanging ten” na Eisbachwelle već više od 40 godina, pa pokušajte i vi ili se divite hrabrosti onih koji to čine!

9. Kafe sa mačkama – Katzentempel

Dve divne stvari se spajaju u ovom šarmantnom restoranu zvanom Katzentempel (ili Mački hram na engleskom): dobra hrana i slatke mačke! Sa svojim veganskim jelovnikom i saradnjom sa više organizacija za zaštitu životinja, restoran je snažno posvećen održivosti i dobrobiti životinja.

10. Šetnja Haidhausenom

Ovaj živahni kvart, nazvan “francuska četvrt” Minhena, slavi se zbog svojih gusto naseljenih ulica sa radnjama, kafeima i parkovima. Deli partnerski odnos sa Bordoom, Francuskom, i slavi se zbog svog savoir-vivre-a, francuske umetnosti življenja. Provedite neko vreme šetajući glavnim avenijama i bočnim ulicama, zastajkujući usput na kafu ili ručak i ulazeći u male nezavisne butike ovog područja.

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.