Prvi put sa partnerom na putovanje

Kada sa nekim prvi put idete na zajedničko putovanje, na odmor, to je avantura kojoj se radujete, ali i izazov sa kojim se suočavate. Koliko god bili bliski, ako niste nikada ranije išli negde, gde ste u toku nekoliko dana upućeni jedno na drugo, delite sobu, kupatilo i dnevnu organizaciju, u toj situaciji ćete jedno drugo upoznati na nov način. I to važi za svakog sa kim negde idete prvi put, ali ako idete na prvi odmor sa partnerom u koga ste zaljubljeni, jedva čekate da budete sami negde gde nemate nikakve obaveze i gde ćete ceo dan provoditi zajedno, vaša očekivanja su velika i romantična. Naravno, možete se divno provesti i vaše iskustvo zajedništva će svakako biti obogaćeno, ali neće sve biti bajkovito kao što mislite.

Ključno je da se unapred razgovara o budžetu

U zavisnosti od faze ili prirode vaše veze, razgovor o novcu može biti pomalo nezgodan. Ali kada je u pitanju vaš prvi put, razgovor o tome unapred može vas oboje spasiti od mnogo neprijatnosti kasnije – recimo, kada dođe račun za vaše obroke, ili se zaustavite na benzinskoj pumpi.

Vodite otvorenu i iskrenu diskusiju o tome šta možete da doprinesete putovanju. Kada oboje saopštite svoje individualne budžete, možete da shvatite da li želite da ravnomerno podelite sve što kupite na putovanju. Nemojte se plašiti da kažete svom partneru ako vam neki od njihovih planova izaziva stres u pogledu finansija. Ako vaš partner ima veći prihod, na primer, i želi da odsedne u hotelu koji je preskup za vas, onda možete da ponudite neke malo jeftinije alternative. Ako im se ne dopadaju te alternativne opcije, onda bi mogli da pokriju razliku iznad vaše granice potrošnje za smeštaj.

Ne zaboravite da podelite odgovornosti

Timski rad čini da san funkcioniše — a to je posebno tačno kada idete na putovanje sa svojim partnerom. Dakle, pre nego što krenete na put, razgovarajte o tome kako ćete podeliti odgovornosti.

Hoćete li ravnomerno podeliti vožnju? Ili će se neko od vas više baviti vožnjom, dok se neko više bavi navigacijom? Ako jedan od vas obavlja većinu vožnje, može li drugi pomoći na druge načine, poput izlaska da pumpa benzin. Možete sprečiti da bilo koji od partnera postane potencijalno ogorčen ako oboje učestvuju u svim poslovima na putovanju i doprinose na neki način.

Ne morate sve da radite zajedno

Putovanje sigurno znači puno provedenog vremena zajedno, ali to ne znači nužno da morate da provedete 24 sata dnevno zajedno od početka do kraja. Slobodno se razdvojite na sat ili više i provedite neko vreme u solo istraživanju.

Dozvolite sebi da radite svoje stvari na putovanju koje potvrđuje da ste dve odvojene osobe sa jedinstvenim interesovanjima, i to je sasvim u redu. Osim toga, kada se ponovo sretnete, imaćete toliko toga da razgovarate uz piće ili večeru.

Neka vam raspored bude fleksibilan

Na odmoru ste i stvari ne moraju da se rade i odvijaju prema satnici. Možda ste disciplinovani i navikli ste da sve radite prema rasporedu, ali opustite se i ostavite prostora za menjanje i prilagođavanje planova u hodu.

Prvi odmor sa partnerom zahteva strpljenje

Uvek ima razloga za nestrpljenje i nerviranje – vama treba više vremena za nešto, ili se partner „razvlači“ a vi ste brzi i organizovani, ili se stalno „sudarate“ jer svako hoće sve na svoj način. Nemojte provesti prvi odmor sa partnerom frustrirajući se zbog sitnica – setite se, tu ste da se opustite, da se bolje upoznate, da biste se više razumeli. Nema toga što ne možete da rešite, ako primenite pravilo dubokog disanja i brojanja do deset, pre nego što nešto kažete ili reagujete.

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.