10 jednostavnih i efikasnih saveta za štednju (za domaćice)

Mame uvek traže načine da uštede novac. Svi znaju da su deca zahtevna, ali očigledno vrede svaki uloženi dinar! Na kraju krajeva, vaša uloga kao mama je da odgajate dobre male ljude koji će jednog dana promeniti svet. Ali šta su neki od najboljih trikova za uštedu novca za domaćice?

Verovatno se pitate da li u životu ima nešto više od štednje i uštede. Odgovor je da! Ako želite povremeno da idete na odmor ili da kupite vašoj maloj princezi onu ogrlicu koju je gledala, trebaće vam dodatni novac.

Kako da uštedimo dovoljno novca da finansiramo naše avanture, a da pritom ne potrošimo sve? Tu dolaze do izražaja ovi neverovatni saveti za uštedu novca.

Evo 10 jednostavnih načina za uštedu koji će vas uveseliti

  1. Pokrenite blog

Možda se pitate kako vam pisanje o svakodnevnom životu može pomoći da uštedite novac, ali mogu vam garantovati da blogovanje ima mnoge koristi. Prvo, odličan je način da pratite svoje misli i zabeležite stvari koje biste želeli da zapamtite kasnije. Takođe je lak način da se povežete sa prijateljima koji žive daleko ili da počnete druženje uopšte.

Čak možete monetizovati svoj blog putem oglasa ili prodajom svojih proizvoda! Postoje blogeri koji zarađuju šestocifrene iznose svakog meseca u rastućoj zajednici blogera. Verovatno postoji blog i za vas! Naučite kako da zarađujete novac putem bloga.

2. Radite od kuće

Ako sanjate o tome da napustite svoj stalni posao i započnete svoj sopstveni posao, sada je možda pravo vreme da preduzmete korake. Verovali ili ne, postati mama koja radi od kuće je lakše nego što mislite. Od blogovanja o omiljenim hobijima do prodaje rukotvorina na Etsy platformi, postoji više načina na koje možete zaraditi novac iz udobnosti svog doma.

3. Tražite ponuđene poklon-kartice

Da li ste znali da ponuđene poklon-kartice mogu pomoći da uštedite do 25% na svakodnevnim troškovima? Možete kupiti razne poklon-kartice za prodavnice i restorane. Na primer, ako planirate da idete u bioskop sa porodicom, istražite na internetu i saznajte da li možete kupiti ponuđene poklon-kartice sa popustom od čak 10%.

4. Posetite lokalnu pijacu

Nakon napornog radnog dana, poslednje što želite je da idete u supermarket i provodite sat vremena birajući između bezbroj jabuka i pomorandži. Zato vam preporučujem da posetite lokalnu pijacu.

Kao što verovatno znate, pijace obično nude niže cene od velikih prodavnica. Ne samo to, već možete birati voće i povrće pre nego što ih platite! Plus, nema ničeg lepšeg od svežeg voća i povrća koji ispunjavaju vašu kuhinju najslađim mirisima.

5. Pohađajte časove kuvanja

novac

Ako ste zaposlena mama koja mrzi da svake večeri stoji pred šporetom, možda bi pohađanje časova kuvanja bilo upravo ono što vam treba! Možete pronaći časove onlajn ili uživo. S obzirom na to da prosečan Srbin godišnje troši mnogo novca na brzu hranu, prednosti učenja kako da kuvate svoje obroke su praktično beskrajne.

6. Dizajnirajte svoje haljine

novac

Samo dodavanjem malo pom-pom trake svojim odevnim kombinacijama, odmah možete postati trendseterka. U stvari, procenjuje se da prosečna žena godišnje potroši preko 2000 dolara na odeću i aksesoare. Umesto što trošite toliko novca u lokalnim buticima, zašto ne stvoriti svoj jedinstveni izgled uz malu pomoć sajtova poput Etsy platforme?

7. Otvorite posao organizacije proslava

novac

Svi vole druženje, ali ne zna svako kako da organizuje sjajna okupljanja. Ako tražite jednostavan dodatni prihod ili čak puno radno vreme, razmislite o otvaranju posla organizacije proslava! Sa prosečnim Srbinom koji organizuje skoro šest proslava godišnje, postoji velika potražnja za onima koji mogu pružiti svoje usluge.

8. Prodajte vaš nakit kod lokalnog zakupca

novac

Prodaja starog nakita kod lokalnog zakupca ne samo da može pomoći da zaradite neki dodatni novac, već može dovesti i do sjajnih dogovora. Na primer, možete kupiti prilično dobar komad nakita u ekskluzivnoj zlatari po frakciji cene. Samo morate biti spremni da se cenkate sa osobljem dok oboje ne budete zadovoljni rezultatom prodaje.

9. Napravite budžet i držite ga se

novac

Verovatno ste već čuli ovaj savet, ali vredi ponoviti: kreiranje budžeta je prvi korak ka finansijskoj nezavisnosti. Realno, niko neće imati problem s tim što želite finansijsku slobodu, pa je ključ fokusiranje na vaše troškove i planiranje unapred za kupovine.

10. Obradujte svoj vrt kod kuće

novac

Znamo da ovo zavisi od toga koliko prostora imate u kući, ali čak i ako uspete da uzgajate samo nekoliko začinskog bilja i povrća, uštedećete DRASTIČNO. Neko od povrća koje možete lako uzgajati na prozoru vaše kuhinje su paradajz, paprike, zelene papričice, patlidžan, itd.

Štednja danas je važna za mirniju budućnost. Isprobajte ove savete i trikove i vidite koliko ćete uštedeti.

Ostavite komentar