Zaposlene mame: 10 saveta za održavanje kondicije i forme

Uvrstite treninge u svoj dnevni kalendar

Vreme se neće magično pojaviti. Iako sam tradicionalna i još uvek volim da koristim olovku i papir da planiram svoje dane. Ako vidim luft od 45 minuta bez ikakvih planova, ubacim trening i tuširanje. Znam da izgleda kao da nema apsolutno vremena, ali ima! Slede korisni saveti za zaposlene mame koji će vam pomoći pri organizaciji vašeg dragocenog vremena.

Pratite svoj napredak

Nema ništa zadovoljnije nego videti da ono što radite daje rezultate. Takođe je veoma korisno znati kada nešto što radite ne daje rezultate! Zato je praćenje tačno onoga što radite i koje rezultate to donosi veoma korisno za održavanje kondicije.

Znojite se kod kuće

Putovanje do teretane može oduzeti puno vremena koje možda nemate. Umesto da gubite to vreme, vežbajte kod kuće. Sve što vam treba su par tegova ili elastične trake za vežbanje i spremni ste! Ponekad je najbolja teretana ona koja je najbliža vama i zaista nema mesta kao što je dom!

Vežbajte dok deca spavaju

Najlakše vreme za vežbanje je dok deca spavaju… i ona zaista spavaju, čak i ako se ne čini tako. Kada vaša deca spavaju? Kada idu na spavanje? Čim se smeste, vežbajte!

Oba moja deteta idu na spavanje do 20 časova. Tako da u 20 časova se presvlačim u trenerku, a do 20:15 već vežbam. Do 20:45 sam završila i tuširam se. Do 21 čas sve je završeno i mogu još uvek da uživam u ostatku večeri! Ako ste jutarnja osoba, probudite se pre svoje dece i vežbajte tada.

Budite aktivni zajedno sa decom

Deca se sjajno zabavljaju kada ih uključite u svoje vežbe i to može biti neverovatno iskustvo povezivanja a i pomaže za održavanje kondicije! Možete vežbati noseći bebu u nosiljci ili možete koristiti bebu kao teg. Ako vam više odgovara trčanje, stavite decu u kolica za trčanje i krenite!

Zaposlene mame: 10 saveta za održavanje kondicije i forme

Dajte sve od sebe barem 30 minuta dnevno sa HIIT treningom

Visokointenzivni intervalni trening (HIIT) je tehnika vežbanja u kojoj dajete sve od sebe, stoprocentni napor kroz brze, intenzivne pokrete. Nakon toga sledi kratki period odmora.

Ova vrsta treninga održava ubrzanje srčanog ritma i sagoreva više masti u kraćem vremenu. Takođe vam pomaže da izdržite ako imate još ambicioznije ciljeve u vežbanju, kao što su produženje trajanja vežbanja ili priprema za trku kao što je trka od 3 ili 5 kilometara i postepeno napredovanje.

Možete pronaći besplatne HIIT video snimke širom YouTube-a!

Pronađite teretanu sa dečijim čuvanjem

Ako vežbanje kod kuće ili sa decom nije moguće, ili jednostavno nemate prostor ili odgovarajuće uslove (to svakako nije za svakoga), pronađite teretanu koja nudi uslugu čuvanja dece kao deo članarine. Većina usluga čuvanja dece u teretanama takođe pruža podjednako zabavne i angažovane aktivnosti za vašu decu!

Pripremajte jednostavne i brze obroke

Nemojte se opterećivati u kuhinji praveći složene obroke koji neće izgledati kao na Pinterestu i koje deca verovatno neće ni jesti. Umesto toga, uštedite vreme i glavobolju tako što ćete praviti jednostavne, ali zdrave obroke. Možete napraviti veoma jednostavnu činiju sa buritom tako što ćete pripremiti meso i iseckati malo salate i paradajza, a zatim dodati sir i avokado!

Zatražite pomoć

Nema srama u tome da zatražite pomoć od očeva dece ili baka i deka da vam pomognu nekoliko sati nedeljno kako biste imali vremena za ordžavanje kondicije i brigu o sebi! Vole vas i žele da budete zdravi i srećni – samo morate da im kažete da vam je potrebna pomoć! Još jedna alternativa za čuvanje dece je da obavestite svog partnera, supružnika ili su-staratelja da je vežbanje deo rasporeda i kao što je obezbeđeno čuvanje dece za posao ili druge obaveze, isto se treba dogoditi i za vežbanje. Nemate podršku? Kreirajte je. Veliki sam pobornik pridruživanja prijateljima na treningu i uključivanja u grupne igre dok drugi prijatelj ili dadilja čuva decu.

Slika3

Gledajte Netflix i trčite!

Možete kombinovati održavanje kondicije sa opuštanjem. Umesto da ležite na kauču gledajući TV, vežbajte dok gledate svoju omiljenu emisiju. Umesto da gubite beskrajno vreme na Facebooku, vežbajte. Umesto da se opuštate u dugoj kupki, vežbajte i tuširajte se brzo (ili nagradite sebe prijatnim kupanjem!). Ako se prepustite maratonu serija poput “Sluškinjina priča”, “Orange je nova crna” ili “Kruna”, razmislite koliko kalorija sagorevate tokom tog doslovno trčanja i znojenja kroz trenažer ili neku drugu vrstu vežbe. Postavite vežbanje kao prioritet kako biste ostali u formi.

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.