Zalando pokreće pilot projekat virtuelne probne sobe na 25 tržišta

Evropska modna e-trgovina Zalando uvodi svoj pilot projekat virtuelne probne sobe svojim korisnicima na 25 tržišta, uključujući Veliku Britaniju, Irsku, Francusku, Holandiju i Nemačku.

Iskustvo virtuelne probne sobe je deo nastojanja Zalanda da se usredsredi na veličinu i prilagođavanje, a omogućiće korisnicima da kreiraju 3D avatara unošenjem svoje visine, težine i pola, koji će im omogućiti da vide kako će im farmerke pristajati.

Pilot projekat je dostupan za odabranu kolekciju farmerki različitih brendova, a izabrane su upravo zbog činjenice da je to jedna od “najizazovnijih kategorija za pronalaženje odgovarajuće veličine zbog nedostatka standarda veličine”.

Korisnici će moći da koriste svoj digitalni avatar kako bi videli kako bi im različite veličine farmerki različitih brendova stajale, uz prikaz mape toplote koja pokazuje gde je odevni predmet preuzak ili preširok.

Šta kaže Stacia Carr iz sektora za veličinu i prilagođavanje u Zalnodo-u?

Stacia Carr, potpredsednica odeljenja za veličinu i prilagođavanje u Zalando-u, izjavila je: “Naš cilj sa ovim pilot kampanjama je da naučimo i razumemo kako se kupci uključuju u ovu novu tehnologiju, tako da možemo razviti bez problema skalabilno rešenje za budućnost. Već vidimo da se angažovanje kupaca sa ovim kampanjama povećava i, zapravo, oko polovine kupaca isprobava više od jedne veličine na avataru.

“Želimo da podržimo industriju dok nastavlja da usvaja i koristi 3D digitalni softver i radne tokove za proizvodnju mode. Ovi procesi generišu digitalne elemente neophodne za skaliranje iskustva virtuelne probne sobe.”

Inovativna tehnologija u Zalando-u

Ovo je treća pilot kampanja iz Zalanda-e koja koristi ovu inovativnu tehnologiju. Više od 30.000 kupaca je prethodno interagovalo sa virtuelnom probnom sobom sa odabranim odevnim predmetima brenda Puma i privatne etikete Anna Field iz Zalando-a.

Zalando je jedina evropska modna e-trgovina koja ima interni tim posvećen veličini i prilagođavanju. Tim koristi kombinaciju modela prilagođavanja i mašinskog učenja, računarske vizije i drugih tehnologija kako bi predvideo da li su odevni predmeti veći ili manji. Takođe su kreirali personalizovane preporuke veličine na osnovu istorije kupovine i vraćanja kupaca, zajedno sa referentnim predmetima koje kupci mogu dodati svom profilu veličine. Za one predmete za koje Zalando pruža savete o veličini, povraćaji vezani za veličinu smanjeni su za 10 posto u odnosu na slične predmete za koje se ne pružaju saveti o veličini.

Pored toga, tim za veličinu i prilagođavanje prodavca radi na funkciji merenja tela kako bi kupcima ponudili personalizovane savete na osnovu njihovih stvarnih mera. Očekuje se da će ova funkcija biti dostupna u narednim mesecima.

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.