Ultimativni vodič za skidanje tetovaža

Tetovaža zvuči kao sjajna odluka kada se donese. Ponekad, ta odluka može se pokazati kao loša. Takođe se može desiti da nam se tetovaža svidi na početku, ali vremenom počnemo da je ne volimo. Ono što je karakteristično za tetovaže je da su trajne. Neće nestati tokom vremena. Budući da su doživotna obaveza, često se od nas traži da odustanemo od toga. Ako imate tetovažu koju više ne želite, trebali biste razmotriti uklanjanje tetovaže laserom u Torontu. To je efikasan i siguran način da se oprostite od svoje tetovaže. Ako je ovo nešto o čemu razmišljate, mi smo tu da vam sve objasnimo.

Kako funkcioniše?

Tokom tretmana, energija iz lasera usmerava se prema česticama mastila na koži. Ova energija pomaže u razgradnji pigmentacije. Kako je mastilo razbijeno na manje delove, lako se uklanja putem prirodnog sistema filtriranja tela. Tokom narednih nekoliko nedelja, primetićete čišćenje i filtriranje mastila. Ovi tretmani su planirani u skladu s tim. Svaki put kada dođete na sledeći tretman uklanjanja, mastilo će biti mnogo svetlije.

Da biste bili udobni tokom postupka, koristi se anestetik zajedno sa lekovima. Ova kombinacija pomaže da tretman bude podnošljiviji. Obezbeđuje da tretman bude bolji nego što ste zamislili. Možete se vratiti svojim uobičajenim aktivnostima bez vremena za oporavak.

Šta treba očekivati od tretmana laserskog uklanjanja?

Za uklanjanje tetovaže laserom, potrebno je više tretmana. Svaka tetovaža je drugačija. Tretman se planira uzimajući u obzir boju, veličinu i dubinu tetovaže. Sa svakim tretmanom uklanjanja lasera, primetićete da se mastilo postepeno uklanja i intenzitet pigmentacije blijedi. Ako ne želite da u potpunosti uklonite tetovažu već samo da je izbledite, to je takođe moguće. Ponekad pacijenti biraju da izblede tetovažu i prekriju je novom. Plan tretmana se prilagođava vašim zahtevima.

Šta nakon tretmana?

Nakon tretmana laserom, možda ćete primetiti privremenu crvenilo, izbočenje tetovaže, oticanje, pojavu plikova, sitno tačkasto krvarenje ili privremeno potamnjenje boja. Svi ovi efekti su uobičajeni kod tretmana uklanjanja laserom. Svi ovi efekti počinju da se smiruju u roku od nedelju ili dve.

Da li postoji rizik od hipopigmentacije kod osoba tamnijeg tena?

Ljudi sa tamnim tonom kože koji planiraju da se podvrgnu tretmanu uklanjanja tetovaže laserom, izloženi su visokom riziku od hipopigmentacije. Ipak, tetovaža se može lako ukloniti. Tokom tretmana, laser može ciljati pigmente kože istovremeno ciljajući pigmente tetovaže. Tokom konsultacije, hirurg će vas informisati da li je tretman siguran za vas ili ne. Obaviće analizu i zajedno s vama će pronaći najbolju moguću opciju tretmana.

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.