Šta je sinhronicitet (i ne, nije samo slučajnosti)


Šta je sinhronicitet? Švajcarski psiholog Karl Jung prvi je predstavio koncept sinhroniciteta 1920-ih, definišući ga kao “čudne slučajnosti ili neobično pojavljivanje paralelnih događaja.”Razumevanje ovog koncepta podrazumeva prvo upoznavanje sa zakonom privlačenja. Zakon privlačenja je jednostavno uverenje da ono što izražavate u svet, privući ćete nazad u svoj život. Ali privlačnost je moćna sila koja deluje na više načina. Tajna zakona privlačenja možda leži u nečemu što se jednostavno naziva “sinhronicitet”.

Šta su sinhroniciteti?

Ali nauka je kasnije otkrila da ne postoje slučajnosti. Barem ne u tradicionalnom nasumičnom smislu u kojem obično razmišljamo o njima. Sinhrone se javljaju kada vibracijske energije dolaze u harmoniju, što znači da su sinhronizovane.

Živimo u konstantnoj morskoj struji energije. Svaki naizgled materijalni objekat je napravljen od energije. Misli su energija. Emocije su energija. Želje su energija. I kao što znate, energija se nikada ne može stvoriti niti uništiti. Ona samo menja oblik.

Zamislite, dakle, ovu neprekidno vrtložnu, uvek živuću morsku energiju koja sadrži svaku misao koja je ikada izražena. Svaka želja ili namera koja je ikada pokrenuta je poput pojedinačnog talasa u ovoj raznovrsnoj i moćnoj morskoj energiji. I svaka čestica ove energije vibrira sopstvenom frekvencijom, što čini zakon privlačnosti još više mogućim u vašem životu.

Dakle, šta određuje pravac struje u ovoj ogromnoj okeanskoj misli? Kako se neki talasi privlače i spajaju u sve moćnija tela vode? Šta dovodi do njihovog sudara? Ono što vi znate kao “sinhronicitet” nije ništa drugo nego prirodni i predvidljivi sporedni efekat sve moćnijeg zakona privlačnosti.

Kako funkcioniše sinhronicitet

Sinhronicitet funkcioniše na isti način kao i proces koji leži u osnovi i orkestrira svaki čin stvaranja. Vibracija vaše želje privlači sve vibracije koje su u skladu sa njenim ostvarenjem, što znači da ono što želite, nesvesno privlačite ka sebi. Ono što tražite, namenjeno je da u potpunosti ostvarite. Kada je vibracija koju emitujete u harmoniji sa željenim ishodom, vi i vaš željeni rezultat ste suđeni da se susretnete, zahvaljujući zakonu privlačnosti i sinhronicitetu događaja oko vas.

Vaša jedina uloga u ovoj besprekornoj jednačini je da ne protivrečite energiji svoje želje. Vaš zadatak je da sebe uverite u ono što želite, umesto da pružate misli, očekivanja ili verovanja koja tome protivreče. Vaša protivrečna energija je ono što blokira lako prepoznavanje ideja, odgovora i prilika koje tražite. Ove vibracije vam uvek nude, ali vi niste u frekvenciji koja vam omogućava da ih opazite. Kao radio talasnik koji je podešen na drugi kanal, muzika svira, ali je ne možete čuti jer vaš prijemnik je van dosega.

I ipak, čak i kada ste podešeni na negativan način razmišljanja, to je takođe manifestacija sinhroniciteta, poznatog i kao zakon privlačnosti. Postoje dani kada se čini da se sve izjalovljuje. Vaše vreme je neskladno. Svaka crvena svetlost vam se poklopi. Ideje za vaš novi projekat dolaze do potpunog zaustavljanja. I ovi događaji su takođe sinhronični. Univerzum vam pruža savršenu refleksiju vašeg unutrašnjeg otpora.

Ovaj beskrajni okean energije koji stvara i održava sve stvari ne diskriminiše. Jednostavno vam donosi ljude, događaje i iskustva koja se harmonizuju sa energijom koju emitujete. Kada energija vaših misli, raspoloženja i očekivanja rezonuju sa vašom željom, struja vam je dostavlja. Tako jednostavno.

Ključ za prepoznavanje sinhroniciteta je jednostavno prihvatiti da je sve tu! Živimo u univerzumu koji učestvuje i uvek sluša i odgovara. Spoljni svet i sve u njemu su ogledalo vašeg unutrašnjeg stanja postojanja. To znači da ako vam se ne sviđa ono što se dešava “tamo negde”, vi imate moć da to promenite.

Primeri sinhroniciteta

  1. Viđenje ponavljajućih brojeva

Anđeoski brojevi su ponavljajući brojevi poslati kao poruke iz univerzuma. Možete stalno viđati ove brojeve na mestima kao što su vreme, telefonski brojevi ili registarske tablice.

Svaki broj ima drugačije značenje, pa obratite pažnju na konkretne brojeve koje viđate.

  1. Razmišljanje o nečemu pre nego što se to stvarno dogodi u stvarnom životu

Ako ste ikada slučajno mislili na nekoga samo da biste ih kasnije videli uživo ili primili poruku ili telefonski poziv od njih istog dana, to je primer sinhroniciteta.

  1. Slušanje pesme koja je relevantna za ono o čemu razmišljate

Bilo da se radi o stihovima koji vam pomažu da rešite problem koji imate u životu ili pesmi koja vas podseća na nekoga o kome razmišljate, muzika takođe može biti primer sinhroniciteta.

  1. Sanjanje o nečemu specifičnom što potom viđate ponavljajuće u svom budnom životu

Jednom kada počnete prepoznavati sinhronističke događaje koji se odvijaju oko vas, možete početi namerno ih stvarati. Evo kako:

  1. Obratite pažnju na način na koji život odgovara vama

Da li se vrata otvaraju? Da li željeni rezultati dolaze lako? Da li su vam ljudi i događaji s kojima se susrećete prijatni, ili se čini da naletate na otpor svuda gde idete? Prihvatite da ovo nisu slučajnosti.

Nisu to slučajnosti. Rezultati koje ostvarujete u svakom trenutku su odgovor univerzuma na vašu energiju.

  1. Unapred odlučite koju vrstu energije želite da pružite

Kada shvatite da univerzum uvek sluša – ne vaše reči, već vašu frekvenciju – možete početi namerno je pružati.

  1. Uključite svoju frekvenciju

Odličan način za podešavanje svoje frekvencije je da svesno prepoznate sve što cenite i sve što ide dobro u vašem životu. Iznesite nameru da sagledate svaku situaciju s najviše moguće perspektive. Svaki novi deo vašeg dana je nova prilika da se uskladite sa pozitivnim sinhronicitetima.

Na putu do posla, postavite nameru i uskladite svoje misli i raspoloženje s njom. Učinite isto pre važnog sastanka ili pre važnog izlaska. Zapamtite, vi ste uređaj za emitovanje i primanje energije; vaše iskustvo života određeno je time kako i gde postavljate svoj fokus. Svesno izaberite sopstvenu perspektivu i posmatrajte šta se odvija oko vas.

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.