Šta je brzo upoznavanje (speed dating) i kako funkcioniše?

Šta je brzo upoznavanje? Brzo upoznavanje podrazumeva grupu samaca koji se sastaju na odabranoj lokaciji sa identifikacionom etiketom. Oni se nasumično povezuju i spoj počinje. Određeno vreme je postavljeno za spoj i učesnici razgovaraju dok ne zazvoni zvono, nakon čega muškarci prelaze do sledeće dame. Dame su obavezne ostati za svojim stolovima.

Učesnici označavaju na karticama da li su zainteresovani da se ponovo sastanu sa svojim spojem. Ako se poklope, učesnici mogu smatrati brzo upoznavanje uspešnim.

Da li je brzo upoznavanje za mene?

Ako se pitate da li brzo upoznavanje treba da isprobate, evo pitanja koja biste trebali postaviti sebi.

  • Da li ste zainteresovani da upoznate nekoga, ali nemate pojma kako i gde?
  • Da li ste umorni od preispitivanja da li su ljudi zaista ozbiljni u vezi sa online upoznavanjem, i konstantno se pitate da li ćete ikada razgovarati licem u lice?
  • Da li ste stalno zauzeti poslom i provodite beskrajne sate ispred ekrana pretražujući brojne profile i odgovarajući na brojne e-pošte i poruke?
  • Da li mrzite anonimnost interneta i više volite uzbuđenje upoznavanja lica u lice?
  • Da li vas intrigira mogućnost da sasvim slučajno upoznate srodnu dušu?

Ako ova pitanja utiču na vaše preferencije, onda je brzo upoznavanje savršeno za vas.

Kako to funkcioniše?

Ideja je jednostavna: podjednak broj udvarača, kako muškaraca tako i žena iste starosne grupe, okuplja se zajedno tokom nekoliko sati. Postavljena su određena vremena, pri čemu su žene smeštene za stolovima, dok muškarci rotiraju oko stolova pokušavajući uspostaviti savršenu vezu.

Zatim, učesnici prate partnere koje bi želeli bolje upoznati, i kada se veza uspostavi između dve strane i oni se izaberu međusobno, organizatori pružaju kontakt informacije, a dalje odluke prepuštaju njima.

Kako da ga učinite prijatnim iskustvom

Obavezno dođite ranije, a nakon događaja, ostanite malo duže kako biste se družili; nikad ne znate, možda ćete uspostaviti vezu sa najmanje očekivanom osobom.

Pretpostavite nesigurnosti koje možda imate i usredsredite se na svog saputnika, a ne na utisak koji ostavljate.

Smanjite dozu humora, jednostavno budite svoji i trudite se da upoznate ličnost osobe s kojom razgovarate. Vreme je ograničeno, pa ga iskoristite na najbolji mogući način.

Nemojte pričati o drugim prisutnima, jer to može odbiti. Držite se pozitivnih komentara i po svaku cenu izbegavajte sarkazam.

Uvek se javite nakon što se poklopite sa nekim. Možda ćete biti iznenađeni koliko ste kompatibilni s nekim nakon nekoliko interakcija s njima.

Nemojte obraćati pažnju na stereotipe koji kruže, nemate ništa da izgubite kada pokušate sa brzim upoznavanjem. Rezervišite sebi sesiju i vidite o čemu se radi u tom uzbuđenju.

Zakljucak

Brzo upoznavanje (speed dating) pruža jedinstvenu priliku da istražite potencijalne romantične veze na brz, zanimljiv i efikasan način. Bez obzira na predrasude ili nesigurnosti koje mogu postojati, ovo iskustvo nudi šansu da upoznate raznovrsne ljude koji su takođe otvoreni za nova poznanstva. Prisustvo brzom upoznavanju omogućava vam da premostite prazninu između virtuelnih komunikacija i stvarnih interakcija, što može dovesti do dubljih i smislenijih veza.

Učešće zahteva hrabrost da se izađe iz zone komfora i otvori za potencijalne susrete. Kroz iskrene razgovore i brze interakcije, dobijate priliku da zaista upoznate osobe iz različitih pozadina i sa različitim interesovanjima. Takođe, pruža vam priliku da prepoznate međusobne hemije i privlačnosti na licu mesta, umesto da se oslanjate samo na virtuelne profile i poruke.

Dakle, bez obzira na to da li ste sramežljivi ili društveni, skeptični ili uzbuđeni, brzo upoznavanje je iskustvo vredno razmatranja. Rezervišite sebi priliku da učestvujete u ovom zanimljivom konceptu i otkrijete da li se iza prvih utisaka krije neko poseban. Možda ćete biti iznenađeni koliko brzo upoznavanje može biti uzbudljivo i da je to jedan od načina da upoznate potencijalnog partnera ili partnerku na intrigantan i efikasan način.

Ostavite komentar