Saveti za uklanjanje mrlja od alkohola sa tepiha i nameštaja

Ako vam se tokom proslave Nove godine dogodilo da prolijete alkohol, poput crnog vina ili likera, na tepih ili sofu, ne brinite – postoji rešenje. Stručnjak za čišćenje Rozen Delčev iz Fantastic Servicesa deli savete kako efikasno ukloniti takve mrlje.

Kada je reč o mrljama od crnog vina, proces čišćenja je jednostavan. Prvo, koristite čistu krpu da upijete višak tečnosti. Zatim napravite otopinu od jednakih delova vode i belog sirćeta i nežno tapkajte mrlju. Nakon toga isperite vodom i osušite.

Ako se radi o mrlji od likera, pristup je malo drugačiji. Nakon što upijete višak tečnosti papirnatim peškirom, pomešajte blagi deterdžent s vodom i očistite mrlju tom otopinom. Ponovo isperite čistom vodom i osušite.

Za mrlje od piva ili drugih alkoholnih pića, nakon što upijete višak tečnosti, koristite otopinu vode i blagog deterdženta, na primer deterdženta za suđe. Postupak čišćenja podrazumeva upijanje, ispiranje i sušenje.

vina

U svakom slučaju, važno je koristiti čistu krpu i nežno postupati sa mrljom kako ne biste oštetili tkaninu tepiha ili nameštaja. Ovi jednostavni i efikasni saveti mogu vam pomoći da sačuvate vaše tepihe i sofe od trajnih oštećenja nakon proslave.

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.