Različiti saveti za uklanjanje vode iz podruma

Velika oštećenja u podrumu mogu biti destruktivna za vaš dom. To može biti fizički naporno, finansijski iscrpljujuće i emocionalno mučno iskustvo. Bez obzira na uzrok curenja, voda može ozbiljno oštetiti vaš krov, nameštaj, zidove, plafon, podove i stvari. Ako je vaš dom podložan poplavama u podrumu, prvo treba da ispumpate vodu i započnete postupak čišćenja.

Pre nego što izaberete bilo koji metodu sami, pozovite stručnjake za pomoć. Važno je da preduzmete pravilne korake prema čišćenju i popravci kako biste zaista rešili problem. Evo nekoliko saveta za uklanjanje vode iz podruma:

Pronađite problem

podrumu

Ako vaš podrum ima problema sa vlagom, prvo treba da pronađete izvor vode. Postoji nekoliko mesta kroz koja voda može ući, ali najčešći su zidovi, prozori i spojevi. Nakon što uočite problem, obezbedite da ga popravite kako voda ne bi dolazila u budućnosti. Neki od glavnih uzroka curenja i poplava u podrumu su obilne kiše, otapanje snega i problemi sa olucima.

Započnite čišćenje

Prvo, isključite sve električne veze koje prolaze kroz podrum kako biste se zaštitili od povreda. Takođe, pobrinite se da nosite zaštitnu opremu da biste zaštitili sebe. Otvorite prozore u podrumu kako biste omogućili pravilnu ventilaciju.

Alat

podrumu

Da biste uklonili vodu iz vašeg podruma, biće vam potrebna potapajuća pumpa. Pumpa će biti povezana sa običnim crevom i ukloniti vodu iz vašeg doma. Ako je vode vrlo malo, možete koristiti i mokro/suvo usisivač. Oni usisavaju vodu u rezervoar. Koristeći bilo koji od ovih metoda, možete se osloboditi vode u podrumu.

Očistite nered

Kada se voda ukloni, trebalo bi bezbedno ukloniti sve vaše materijale, kao što su ploče od gipsa, tepih i nameštaj. Neke kompanije vam mogu pomoći u ovom procesu. Koristite lopatu da se oslobodite otpada dok je još vlažan. Zatim dezinfikujte pod koristeći hemijsko sredstvo. Kada je prostor čist, ubrzajte proces sušenja pomoću osušivača vazduha i ventilatora. Sada je vreme da proverite curenja, pukotine koje su učinile vaš podrum podložnim curenju.

Primena preventivnih mera

Preživeti poplavljen podrum ne znači da se to neće ponoviti. Ali ponavljanje procesa zahteva naporan rad i novac. I ovog puta, šteta će biti veća.

Zato je važno angažovati profesionalca da pregleda prostor i pomogne vam da otkrijete kakve popravke su potrebne. Postoji nekoliko stvari koje treba uzeti u obzir prilikom izbora profesionalnih usluga hidroizolacije. Osigurajte da dobijete ono što tražite. Saznajte šta se sme i ne sme raditi prilikom hidroizolacije podruma i odlučite da li vam je potrebna usluga za vašu imovinu.

Zaposlite profesionalca

podrumu

Iako ste očistili prostor i uklonili vlagu, još uvek postoji jedna stvar o kojoj treba voditi računa – izvor curenja. Ovde dolaze profesionalne kompanije za hidroizolaciju

Ako imate bilo kakva pitanja, nemojte se ustručavati da razgovarate sa izvođačem hidroizolacije i oni će rado odgovoriti na vaše upite kako bi vam pomogli da donesete informisane odluke.

Ostavite komentar