3 saveta za podizanje raspoloženja za žene

Raspoloženje u kojem se nalazite svakog dana je neverovatna stvar. Ima neverovatan uticaj na vaš osećaj blagostanja i ključno je za to kako se nosite sa svim što donosi dan. Budući da je toliko važno, trebate učiniti sve što možete da se osećate najbolje.

Bilo da se fokusirate na sitnice ili odlučite da dublje proniknete i napravite neke velike promene, postoji mnogo načina na koje možete podići svoje raspoloženje. Evo tri ideje koje biste mogli isprobati.

1. Proverite kod svog lekara

raspoloženje

Važno je da se pravilno brinete o svom telu. U ovom slučaju, važno je redovno obavljati lekarske preglede. Međutim, zapamtite da morate biti vaš zagovornik ovde – redovne posete lekaru mogu biti vrlo standardne, i ako se ne osećate najbolje ili imate nagoveštaj da nešto možda nije u redu, sada je vreme da se usredsredite na to.

Ako primetite povećanje simptoma kao što su anksioznost, depresija, nepravilni ili bolni menstrualni ciklusi ili problemi sa spavanjem, pitajte svog lekara o laboratorijskim analizama za dominaciju estrogena i funkciju štitne žlezde. Obje ove situacije mogu duboko uticati na vaše raspoloženje.

Iako ne možete očekivati rezultate preko noći, trebali biste primetiti poboljšanje tokom vremena, što bi idealno dovelo do boljeg i stabilnijeg raspoloženja uopšteno.

2. Procenite svoje navike

raspoloženje

U ovom brzom životu, imati čvrstu rutinu je neophodno. To nije samo način da ostanete na pravom putu svaki dan, već vam takođe pruža osećaj predvidljivosti. To može biti izvor velike udobnosti, pogotovo ako prolazite kroz teško ili posebno užurbano vreme.

Zbog toga što je rutina tako važan deo života, navike koje čine vašu rutinu moraju biti zdrave i stabilne. Ključne stvari poput ishrane, sna i vežbanja trebaju biti na prvom mestu. Važno je zapamtiti da ove tri stvari nisu univerzalno rešenje. Rutina koju vaša najbolja prijateljica preporučuje verovatno neće imati isti efekat na vas – sada je vreme da saznate šta će vama pomoći.

Bilo da pristupate tome tako što ćete birati hranu koja će poboljšati vaše raspoloženje, raditi na stvaranju zdravije rutine spavanja ili učiti o vežbanju i koja vrsta vam najviše odgovara, postoji mnogo načina na koje možete stvoriti rutinu koja je samo vaša.

3. Suočite se sa stresnim faktorima na vreme

raspoloženje

Nema sumnje da u životu ima mnogo stresa. Može dolaziti sa svih strana. Iako je mnogo toga neizbežno, ne zaboravite da ima mnogo stvari koje možete kontrolisati – verovatno čak i neke stvari na koje možda niste ni svesni da negativno utiču na vaše raspoloženje.

Da li vas gledanje vesti uznemirava? Isključite ih. Zamenite ih muzikom koju volite umesto toga. Da li provodite previše vremena na društvenim mrežama nego što znate da biste trebali? U potpunosti se odmaknite ili iskoristite funkcije digitalne dobrobiti na svom telefonu kako biste ograničili vreme provedeno na njima. Da li vas konstantna obaveštenja sa telefona dovode do nervoze? Pokušajte da ih isključite. Ako imate porodicu ili prijatelje koji bi se mogli zabrinuti ako ne odgovorite odmah, obavestite ih da pokušavate smanjiti vreme provedeno na telefonu na neko vreme.

Takođe, odvojite vreme da razmislite i o drugim stvarima poput vaših odnosa. Obratite pažnju na situacije u kojima osećate da vam odnos ne donosi korist. Možda je to toksično prijateljstvo ili možda je reč o deljenju mentalnog tereta sa suprugom ili partnerom. Iako je suočavanje sa problemima u odnosima sigurno stresno, to je i divna prilika da oslobodite ono što vam ne služi ili da pomognete u stvaranju promena potrebnih za stvaranje zdravije, srećnije situacije koja podiže raspoloženje.

Ako ste spremni da sebi pružite vreme da prođete kroz važne delove svog života, verovatno ćete pronaći mnogo načina na koje možete podići svoje raspoloženje i osećati se bolje. Zapamtite da nije sve brzo rešenje, ali trud koji uložite biće više nego vredan toga.

Ostavite komentar