Stvari koje možete uraditi da se ponovo povežete s prirodom

Da li ste ikada osetili da ste odvojeni od prirode? Mnogi ljudi žive u gradovima, unutar malih betonskih kutija i tokom nedelje retko viđaju prirodu, a kamoli da uživaju u njoj. U našoj dugoj i šarenoj istoriji, nikada ranije nismo bili u okruženju koje isključuje prirodu i to može ozbiljno uticati na naše opšte zdravlje.

Ako vas ovo brine , evo nekoliko promena životnog stila koje možete napraviti da se vratite majci prirodi.

Organizujte piknike na otvorenom

Postoje predivni parkovi i zelene površine; spakujte svoju piknik prostirku i korpu i doživite čuda prirode. Ostavite svoje digitalne uređaje kod kuće, nije smak sveta, a sam boravak u prirodi će vas dodatno osvežiti.

Nabavite planinski bicikl

Nema boljeg načina da uživate u velikom otvorenom prostoru nego da investirate u planinski bicikl; istražite okolinu vašeg doma i udahnite neophodan svež vazduh. Nacionalni parkovi i staze kroz divljinu su svi dostupni na planinskom biciklu. Koristite internet da planirate svoje ekspedicije i primetićete da ćete se osećati zdravije.

Investirajte u sobne biljke

Zašto ne biste uneli prirodu u svoj dom posetom najbližem rasadniku? Boravak oko biljaka ima umirujući uticaj i primetićete to već za nekoliko dana. Osim sobnih biljaka, možete nabaviti i mirisne sveće koje poboljšavaju vaše raspoloženje kao i mirisne štapiće.

Bavite se ribolovom

Čak i ako ništa ne ulovite, provodjenje nekoliko sati na vodi je osvežavajuće i mnogi kažu da ih ribolov povezuje s prirodom. Ako imate nekoliko prijatelja koji vole da ribare, razgovarajte s njima o zajedničkom ribolovu, verujte nam, nećete zažaliti.

Idite na pešačenje prirodom

Dvosatna šetnja kroz obližnju šumu više je nego osvežavajuća i umesto samo hodanja, tu i tamo zastanite i slušajte divne zvuke koje priroda stvara. Ako imate težak period na poslu, ostavite sve i krenite u šetnju.

Smanjite vreme provedeno uz digitalne uređaje – Naravno, morate biti online zbog posla, ali van toga, da li zaista morate toliko vremena provoditi na Facebooku i Twitteru? Svi mi provodimo previše vremena online, umesto vremena koje bismo mogli provesti uživajući u čarima prirode. Ako imate decu, postavite dobar primer tako što ćete isključiti telefon kada se vratite kući sa posla.

Kampujte tokom praznika

Kampovanje je aktivnost kao nijedna druga i nekoliko dana provedenih pod zvezdama je upravo ono što vam treba; pretražite na internetu opremu za kampovanje i naručite stvari koje već nemate. Kampovanje nije samo zabavno, već je i jeftiniji način za odmor.

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.