Onlajn upoznavanje – zašto je toliko teško?

Onlajn upoznavanje može biti veoma teško. Gledajući lepu strankinju, momak mentalno počinje da je zamišlja kao svoju saputnicu. U stvarnosti, ne preduzima nikakve korake da započne komunikaciju. Muškarci propuštaju priliku da uspostave lični život. Evo nekih od glavnih razloga zašto je sada tako teško upoznati devojku:

  • momci se boje da će ih žena odbiti, pa nedelovanje postaje odbrana od udarca na ponos;
  • muškarci ne veruju da zanosna žena može biti slobodna i unapred je stigmatizuju kao “udatu” ili “u vezi”;
  • svi mladići ne znaju kako da razgovaraju s devojkama – neki su stidljivi zbog kompleksa, drugi su prirodno nekomunikativni, treći nemaju iskustva u izlascima;
  • biraju se pogrešni trenuci za komunikaciju (na primer, nepoznata osoba razgovara telefonom ili kupuje namirnice).

Zašto je onda tako teško naći srodnu dušu? Pogledajmo sledeće informacije.

Upoznavanje sa devojkom

Postoje i drugi razlozi zašto je tako teško upoznati devojku u naše vreme. Oni su povezani sa ženama, njihovim pogledima na život. Sada devojke mogu same sebe izdržavati, imaju svoj sopstveni prostor za život, dobar posao i mogu se same suočavati s teškoćama. Potrebna im je osoba na njihovom nivou, ali ta osoba je često oženjena. Žene odbijaju da se upoznaju, verujući da mladići nisu postigli mnogo u životu.

Šta je bolje: uživo ili onlajn

Svesni da je sada tako teško upoznati devojku, muškarci se pitaju gde da traže ljubav. Postoje dve opcije: izlazak i internet. Obe imaju pozitivne i negativne strane. Nemoguće je reći koja je bolja.

Upoznavanje na ulici je dobro jer muškarac može bolje upoznati devojku i razumeti da li mu odgovara. U ličnom razgovoru vidljive su emocije sagovornika, način komunikacije, karakter. Muškarac ima priliku da pozove damu na sastanak, nastavljajući razgovor u prijatnijem ili romantičnom okruženju.

Nedostatak stvarnog upoznavanja je često odbijanje devojaka, što jako utiče na muški ponos. Osim toga, anksioznost i stid sprečavaju mnoge mladiće da naprave prvi korak. Muškarci shvataju da im je zbog njihove stidljive prirode tako teško da upoznaju devojku.

Na internetu je lakše započeti razgovor sa strancem, jer ekran monitora skriva strah i uzbuđenje. U slučaju odbijanja, muškarac neće morati da se crveni pred devojkom, osećajući sramotu. Na sajtovima za upoznavanje, momci mogu usavršiti svoje veštine zavođenja i postati samopouzdaniji. Internet komunikacija ima značajan nedostatak – nema garancije da devojka nije prevara. Često se dešava da je nepoznata osoba sa mreže daleko od svoje slike u stvarnom životu. Muškarci su razočarani i shvataju da su protraćiili svoje vreme.

Glavne greške stidljivih muškaraca

Kada osoba ima samopouzdanja i slobodan duh, upoznavanje s osobama suprotnog pola ne izaziva poteškoće. Stidljivi muškarci često kažu: “Devojke ne žele da se upoznaju sa mnom čak ni na internetu.” Razlozi leže u greškama koje momci prave:

  • Pokušavaju da se predstave kao neko drugi. Često nesigurni mladići pokušavaju da “stave masku” kako bi izgledali kul u očima devojke. Počinju da izmišljaju razne priče, hvale se nepostojećom popularnošću. Spolja je ova laž primetna i ne izaziva želju za nastavkom komunikacije.
  • Prenose inicijativu na partnera. Neki momci, govoreći “Teško mi je da upoznam devojke”, pokušavaju da “prisile” damu da komunicira s njima. Muškarac pravi prvi korak, postavlja nekoliko banalnih pitanja, nakon čega počinje da ćuti. Po njegovom mišljenju, sada bi devojka trebala postati inicijator komunikacije, pronaći zanimljive teme, zabavljati novog prijatelja.
  • Prihvatanje uloge “žrtve”. Postoje muškarci koji su previše iskreni sa damom i već na prvom susretu počinju da joj pričaju o svojim neuspesima. Govore o problemima, kompleksima i koliko im je teško da upoznaju devojku. Žene vole iskrene i iskrene muškarce, ali im smeta kada momci otvoreno pokazuju slabost.

Treba znati da pri upoznavanju devojaka treba odbaciti sve strahove. Ponašajte se prirodno, budite svoji, tada uzbuđenje neće dozvoliti da napravite grešku.

Šta raditi ako devojke ne žele da se upoznaju sa mnom

Mnogi muškarci ne pokušavaju da razumeju razloge zbog kojih im se ljubavni život ne uklapa. Njima je lakše reći da “Devojke ne žele da se upoznaju sa mnom zbog mog izgleda.” Možda je to tačno, ali postoje mnogi primeri kada ružan muškarac privlači žene.

Ako vas priroda nije obdarila lepotom, onda pokažite svoje druge pozitivne adute. Budite ljubazni prema devojkama, brinite o njima, razvijajte harizmu. Izaberite odeću koja će istaći vašu ozbiljnost i sakriti postojeće nedostatke u izgledu.

Ako kažete da devojke ne žele da se upoznaju sa mnom čak i na internetu, onda analizirajte svoje postupke. Obratite pažnju na stranicu sa koje pišete nepoznatima. Profil mora sadržati interesantne fotografije i informacije.

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.