6 besplatnih letnjih igara za decu

Zabavne igre za decu. Koje su to zabavne igre za decu?

Besplatne letnje igre za decu

Ako imate decu koja su kod kuće tokom leta, već znate kakve poteškoće to može izazvati. Dosadno dete može izazvati razne probleme u vašim svakodnevnim aktivnostima i životu. Nažalost, većina nas ne može da priušti mnogo aktivnosti koje će ih držati zauzetima. Zahvaljujući bogu, postoje besplatne igre.

Koje igre deca mogu da igraju besplatno?

Postoji nekoliko zabavnih igara i aktivnosti koje ništa ne koštaju. Neke od naših omiljenih igara na otvorenom za decu uključuju: potraga za blagom ili skriveno blago, igre sa vodom poput borbe balonima punjenim vodom, igru hvatanja i još mnogo toga. Ne morate trošiti puno novca na letnji kamp kada ove ideje za igre i aktivnosti pružaju toliko zabave.

Od domaćih mehurića do pravljenja igara ili bacanja kesa za grah, ima toliko mnogo zabave koju možete imati ovog leta.

Najbolje letnje igre za decu

Evo nekoliko zabavnih letnjih igara za decu koje ne koštaju ništa. Svaka od ovih ideja je sjajan način da decu držite aktivnom tokom školskog odmora. Sve ove opcije apsolutno ništa ne koštaju.

Preskakanje krugova (Hopscotch)

Letnja zabava počinje preskakanjem krugova. Koristite kredu za trotoar i dasku za merenje da pomognete deci da naprave savršenu tablu za preskakanje krugova. Ako su deca malo starija, mogu sami napraviti tablu i ukrasiti je kako žele.

To samo po sebi će biti puno zabave. Kada se postavi, deca samo trebaju par kamenčića i spremna su za igru. Ova zabavna igra pomaže u razvoju grubih motoričkih veština i drži ih aktivnim tokom celog leta. Pridružite im se u zabavi da vidite da li još uvek imate veštine da dođete do “Nebesko plavog” kruga.

Četiri kvadrata (Four Square)

Četiri kvadrata je veoma zabavna igra. Potrebno je najmanje 4 dece za igru, ali je puno zabave. Ako imate kredu i loptu, možete igrati! Pogledajte odličan tutorijal o tome kako se igra četiri kvadrata. Ovo je bila jedna od mojih omiljenih igara kad sam bio dete.

Muzički prskalica (Musical Sprinklers)

Ovo je savršena igra za vrući letnji dan – pogotovo ako nemate bazen ili plažu u blizini. Postavite običnu baštensku prskalicu usred dvorišta. Neka deca trče i igraju se oko prskalice dok je isključena. Kad se uključi, svi moraju zamrznuti na mestu.

Oni koji su najbliži prskalici će biti smočeni. Muzička prskalica pruža svima priliku da se rashlade i pobede vrućinu. To je veoma zabavna aktivnost na otvorenom koju možete raditi sa decom.

Marco Polo

Marco Polo je idealna igra za igranje u bazenima, ali možete je prilagoditi i ako nemate bazen. U bazenu, jedna osoba se određuje kao “Marco”. Ta osoba je vezana ili drži oči zatvorene tokom igre. Ovaj igrač će reći “Marco”, a ostali igrači će odgovarati sa “Polo”. Igrač mora pronaći sve ostale igrače samo slušajući odakle dolaze glasovi.

Van bazena, ovu igru možete igrati u ograđenom dvorištu. Pazite da nema prepreka, jer Marco neće moći da ih vidi tokom igre.

igre za decu

Školica (Tag)

Igre na otvorenom ne mogu biti jednostavnije i zabavnije od osnovne igre školice. Deca mogu provesti sate bežeći od igrača koji je “it” (uhvati).

Pošto ova igra nema pravi način da se odredi pobednik, može trajati sve dok deca imaju energije za igru. Kao dodatni bonus, svi će biti prilično umorni kada završe.

To znači mirno vreme za vas dok se deca odmaraju ili oporavljaju od igre. Možete prilagoditi igru i za noćnu igru. Dodajte baterijsku lampu i dozvolite deci koja nisu “it” da se kriju od ostalih igrača za kasnu noćnu igru kako bi svi bili umorni pre spavanja. To je veoma zabavno i može postati jedna od vaših omiljenih letnjih igara.

igre za decu

Pravite mehuriće

Da li ste znali da možete napraviti sopstvenu tečnost za mehuriće? Pogledajte jednostavne korake za pravljenje domaćih mehurića. Deca će se sjajno zabaviti. Verovatno već imate sve što vam je potrebno u kući da biste ih napravili.

Koju od ovih zabavnih letnjih igara ćeš isprobati?

Nakon što odigrate ove igre, vaša deca će shvatiti da letnje igre za decu koje ne koštaju ništa zapravo spadaju među najbolje aktivnosti. Pridruži im se u zabavi ili samo pusti decu da se igraju dok ti uzmeš nekoliko minuta da se opustiš od užurbanosti roditeljstva.

Ove igre nisu samo zabavne, već ti omogućavaju da provedeš vreme zajedno. Napravićete mnogo sjajnih uspomena. Svi će se s nostalgijom sećati vremena provedenog igrajući ove igre. Dragoceno vreme provedeno zajedno je neprocenjivo.

Započnite stvaranje uspomena danas. Sve ove ideje će pružiti sate zabave.

Ostavite komentar