Lekcije o lepoti koje možemo naučiti od francuskih žena

Francuske žene su često opisivane kao ikone stila i elegancije, sa prelepom kožom koja izgleda besprekorno i odiše prirodnom lepotom. Njihova tajna leži u dugogodišnjem nasleđu pravilne nege kože i pristupu lepoti koji se fokusira na očuvanje zdravlja kože i prevenciju starenja. Ove lekcije o lepoti koje možemo naučiti od francuskih žena pružaju nam vredne smernice za postizanje zdrave i blistave kože, održavanje mladolikosti i otkrivanje unutrašnje samouverenosti. U ovom članku ćemo istražiti ključne aspekte francuskog pristupa nezi kože i otkriti kako možemo primeniti ove lekcije u svojoj sopstvenoj rutini lepote. Bilo da je u pitanju prevencija, pažnja prema određenim delovima kože, korišćenje prirodnih proizvoda ili zdrava ishrana, francuske žene nam pružaju inspiraciju i savete za očuvanje i unapređenje naše kože.

1. Prevencija je ključna

Francuske žene generalno veoma ozbiljno shvataju svoju rutinu nege kože još od rane mladosti. To im pruža veliku prednost kada je u pitanju proces starenja kože. One su posvećene svakom koraku u svojoj rutini nege kože, počevši od čišćenja, seruma, zaštite od sunca i dalje. Umesto da čekaju da se počnu javljati znaci starenja i tada se bore protiv njih koristeći jake, potencijalno iritirajuće sastojke, one primenjuju rutinu koja usporava i ublažava efekte starenja mnogo pre nego što oni započnu. Srećom, imam majku koja deli istu filozofiju i koja me je rano uvela u potpunu rutinu nege. Ako niste započeli svoju preventivnu rutinu, posetite prodavnicu kozmetike i krenite odmah!

2. Vodite računa o vratu i dekolteu

U Francuskoj, vrat i dekolte se tretiraju kao deo lica. Ove često zanemarene oblasti su među prvima koje pokazuju značajne znakove starenja, jer osetljiva koža na tim područjima ne može da izdrži štetu od sunca i zagađenja. Učite od francuskih žena i mazite ove delove. Nanesite bogato SPF sredstvo na njih i tretirajte ih noću kremom protiv starenja. Pitajte stručnjake za negu kože za kremu koja je blaga, pogodna za ove delove, jer koža na tim područjima zahteva nežan pristup.

3. Samo prirodno

Ja snažno podržavam prirodnu negu kože i prirodne kozmetičke proizvode, a u Parizu sam pronašla pravu riznicu. Francuske apoteke idu dalje od vaše lokalne drogerije; nude stotine kozmetičkih proizvoda iz fantastičnih kozmetičkih linija, i dostupni su na svakom ćošku. Francuske kozmetičke linije koriste mnogo više prirodnih biljnih ekstrakata i eteričnih ulja u poređenju sa onima u Sjedinjenim Američkim Državama. Takođe, oni su nežniji. Američke žene nažalost imaju pogrešan stav da proizvod za negu lepote deluje samo ako osetite njegovo dejstvo. Delimično zbog tog stava, mnoge američke kompanije za negu kože pune svoje proizvode agresivnim neaktivnim sastojcima koji izazivaju penušanje ili peckanje, ali malo više od toga nego što iritiraju kožu. U Parizu sam se opskrbila fantastičnim francuskim proizvodima i oduševljena sam njihovom kvalitetom, efikasnošću i nežnošću.

4. Isprobajte suva ulja

Francuske žene često koriste suva ulja za hidrataciju nakon tuširanja umesto losiona. Mnogi losioni su bazirani na vodi, pa se tokom dana ispare, ostavljajući kožu suvom do večeri. Ulja često prodru dublje u kožu i duže hidriraju od losiona. Takođe, ulja često sadrže manje veštačkih sastojaka od losiona koji zahtevaju emulgatore i druge sintetičke sastojke da bi se upili u kožu. Ako želite da isprobate ulje, potražite organsku ili prirodnu verziju bez mineralnog ulja navedenog kao sastojka.

5. Jedite svežu i neobrađenu hranu

Za Francuze, deo preventivne nege kože je konzumacija celovite hrane. Vaša koža je organ – zapravo najveći organ – i sve što jedete i pijete utiče na nju. Sveže povrće i neprocesuirana hrana pomažu vašoj koži da ostane čista i zdrava. Obično imam probleme sa kožom kada putujem, međutim, tokom mog boravka u Francuskoj nisam imala nijedan problem sa kožom. To pripisujem činjenici da sam imala celovitu, svežu hranu na raspolaganju u svakoj prodavnici i restoranu koje smo posetili. Držite se celovite, neprocesuirane hrane, puno povrća i dosta vode za srećnu kožu.

Lekcije o lepoti koje možemo naučiti od francuskih žena su dragoceni saveti koji mogu unaprediti našu rutinu nege kože i očuvati zdravlje kože na duže staze. Francuske žene naglašavaju prevenciju kao ključni faktor, počevši od rane mladosti, što im omogućava da usporavaju i ublažavaju efekte starenja pre nego što se pojave. Takođe, posvećuju pažnju delovima kao što su vrat i dekolte, koji često bivaju zanemareni, ali su podložni znacima starenja. Francuske žene koriste prirodne proizvode, uključujući suva ulja, koja dublje prodru u kožu i pružaju dugotrajnu hidrataciju. Takođe, celovita ishrana bogata svežim namirnicama ima značajan uticaj na zdravlje kože. Uzimajući ove lekcije u obzir i primenjujući ih, možemo poboljšati izgled i zdravlje naše kože.

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.