Oporavite oštećenu kosu uz keratinski tretman

Keratinski tretman kose, poznat i pod nazivom „brazilsko feniranje“ i „keratinsko ispavljanje kose“, je već nekoliko godina jedna od najpopularnijih tretmana za negu i trajno ispavljanje kose. Ako volite da vaša kosa bude glatka i ravna, bez korišćenja prese za kosu onda je za vas tretman keratinskog ispravljanja kose.

Šta je keratin?

Keratin je vlaknasti protein koji se prirodno nalazi u kosi i deluje kao štit od vlage koja je primarni uzrok kovrdžanja. Organizam sam proizvodi keratin, ali s godinama se taj proces usporava, što možemo i primetiti u oslabljenim noktima i kosi. Svako feniranje, peglanje i farbanje kose umanjuje količinu keratina u njoj.

Gubitak keratina može da se nadomesti tretmanima, koji vlasima vraćaju elastičnost, snagu i sjaj, a u kombinaciji sa nekim drugim elementima pomažu i u trajnom ispravljanju kose.

Šta je keratinski tretman?

Keratinski tretman je tretman za trajno ispravljanje kose bez korišćenja uredjaja za stilizovanje kose.

Oštećenje dlake kose može dovesti do suve, krte i beživotne kose, što znači da ona neće moći zadržati vlagu, izgledaće manje sjajno i otpornija je na štetne spoljne faktore kao što su tretiranje preparatima za farbanje, izlaganje visokim temperaturama i sunčevim zracima, hladnom zimskom vazduhu itd. Međutim, duge lance keratina mogu biti oštećeni nakon dužeg perioda izloženosti tim faktorima.

Keratinski tretman može sanirati oštećenja od svih tih faktora, i učiniti da vaša kosa ponovo izgleda lepo i negovano.

Važno je da Vam lice koje je obučeno odrati takav tretman u salonu, ali za dužinu efekta ovog tretmana značajno je i kako Vi odžavate i tretirate svoju kosu.

Najvažnije je da ne koristite šampone sa agresivnim sastojcima poput sulfata i parabena, jer oni mogu doprineti da efetki ovog tretmana budu poništeni.

Tako da na efikasnost ovog tretmana ne zavisi samo od preparata sa kojima radite tretman, već i od preparata sa kojima održavate kosu kasnije. Obično efekti traju od 3 do 6 meseci, ali uz pravilnu negu može trajati i do 9 meseci.

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.