Kaponata

Kaponata je začinjena i veoma ukusna sicilijanska hrana koja se se obično pravi kao predjelo. Pečeni paradajz pruža kiselkasti ukus sa blagom slatkoćom.

Priprema: 20 minuta

Kuvanje: 40 minuta

Ukupno: 1 sat

Služi za: 6 osoba

Kaponata

Kaponata – sastojci:

  • 800 g paradajza, isečenih na kockice od 2,5 cm
  • ½ kašičice soli, podeljeno, po ukusu
  • 60 ml ekstra devičanskog maslinovog ulja, podeljeno
  • 1 srednji žuti luk, iseckan
  • 1 crvena paprika, iseckana
  • 2 stabljike celera, tanko iseckane
  • sveže mleveni crni biber, po ukusu
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana ili rendana
  • 400 g usitnjenih paradajza iz pećnice
  • 60 g otkoštenih zelenih maslina, grubo iseckanih
  • 60 g grožđica
  • 3 kašike crvenog vinskog sirćeta, po ukusu
  • 2 kašike kapara, ocedjenih
  • 1 kašika meda ili šećera, po ukusu
  • ¼ kašičice ljutih papričica, po ukusu
  • 1 lovorov list
  • ¼ šolje sveže nane
  • domaći tost, po želji, za posluživanje

Ostavite komentar

JoomBooz © 2025. All rights reserved.