Dubai – 10 razloga zbog kojih biste trebali posetiti ovaj grad

Dubai je nedvosmisleno osigurao svoje mesto kao jedan od najčudesnijih gradova na svetu sa toliko neverovatnih stvari koje možete raditi u Dubaiju. Ovaj grad ima mnogo toga da ponudi onima koji imaju neugasivu žeđ za avanturom. Dubai ima svoje sopstveno drevno istorijsko nasleđe, arhitekturu budućnosti, atrakcije koje ostavljaju bez daha i živahan noćni život. Sve to čini ga neverovatnim gradom za svakog putnika. U ovom članku ćemo nabrojati deset razloga zašto biste trebali posetiti Dubai bar jednom u životu.

1. Iskusite pustinju

Davno pre postojanja nebodera i raskošnih automobila, Dubai je bio samo zemlja peska. Drevni beduinski peskoviti predeli su se u velikoj meri razvili, ali tu i dalje ostaje beskrajni šarm pustinje. Avantura u šarmantnoj pustinji Dubaija kroz vožnju po dinama, vožnju biciklom po pesku, sandboarding, kampovanje u pustinji i tako dalje, omogućiće vam da osetite staru pustinju pored modernog gradskog života Dubaija. Sve ove aktivnosti u pustinji možete uživati kada rezervišete najbolji safari u pustinji Dubaija.

2. Kulturna inkluzivnost

Svetski poznati gradovi poput Londona i Njujorka izuzetno su priznati pre svega zbog svoje posebne kulturne inkluzivnosti. Dubai je podigao kulturnu inkluzivnost na novi nivo. Više od 80% stanovništva Dubaia je stranog porekla. Ova kulturna raznolikost se retko doživljava na drugim mestima na planeti. Dakle, istraživanje Dubaia će biti izuzetno antropološko iskustvo za putnika, jer će vam sam odlazak u Dubai pružiti iskustvo posete celom svetu.

3. Jedinstvenost arhitekture

Moderan Dubai je poznat širom sveta po svojim jedinstvenim arhitektonskim znamenitostima. Ova slava Dubaia postignuta je u poslednjih četrdeset godina, pre toga tamo nije postojala ni jedna zgrada! Sada su grad Dubai i neboderi postali sinonim, a to se može bolje shvatiti ako obiđete Sheikh Zayed Road u Dubaiju. Videćete zgrade svake boje i oblika dizajnirane od strane svetski poznatih arhitekata.

4. Burj Khalifa

Pričati o neboderima u Dubaiju bi bilo nepotpuno bez jedinstvenog Burj Khalifa, najviše zgrade na svetu. Poseta vrhu ove izuzetne građevine je nezaboravna avantura. Sa vrha Burj Khalife možete videti svaki detalj Dubaia, od peščanih dinara do plaže. Ova čudesna zgrada sadrži razne restorane i hotele sa visinom od preko osamsto metara i 163 sprata.

5. Veštačka ostrva

Palm Jumeirah u Dubaiju ima mnogo toga da ponudi svojim posetiocima. Ovo prelepo veštačko ostrvo u obliku palmi će vas oduševiti prelepim plažama, hotelima i restoranima. Da biste dodatno osetili čudo Palm Jumeirah-a, možete ga doživeti iz vazduha vozeći se helikopterom.

6. Noćni život u Dubaiju

Dubai se može pravedno nazvati gradom koji nikada ne spava. Ako ste avanturista u noćnim satima, Dubai će vas dočekati svojim živim noćnim ambijentom. Van grada, možete takođe doživeti mir noći usred Arapske pustinje, organizovati roštilj zabavu i provesti kvalitetno vreme ostavljajući sve svoje brige po strani!

7. Zelenilo u pustinji

Vrt i pustinja mogu zvučati kao dve suprotne stvari. Ali Dubai je to omogućio kroz održavanje veštačkih vrtova usred grada. Ovi vrtovi će vas zabaviti cvetanjem zimskih cveća, skulpturama napravljenim od cveća i lišća koje imitiraju avione, dvorce i Burj Khalifu itd.

8. Zlatni bazar

Dubai je poznat po svom sjajnom Zlatnom bazarju koji sadrži brojne prodavnice nakita koje prodaju srebro, zlato i razne neprocenjive dragocene kamene. Bazar nudi jedinstvene ukrase poput najvećeg prstena na svetu napravljenog od zlata težine preko 63 kilograma! Zlatni bazar u starom delu grada takođe nudi iznenađujuće dizajnirane komade nakita, a sve to je obezbeđeno strogom bezbednošću. Dakle, krađa neće biti briga za vas!

9. Iskusite beduinski život

Pored futurističkog iskustva, Dubai ne zaboravlja da vam ponudi iskustvo njegove prošlosti. Možete provesti noć u beduinskim kampovima uz potpunu bezbednost, učeći i razmišljajući o drevnim vremenima, noseći Henu na rukama i noseći suvenire kući.

10. Zalazak sunca na plaži Jumeirah

Plaža Jumeirah je veoma poznata turistima u Dubaiju zbog svojeg spektakularnog pogleda na zalazak sunca. Boravak na plaži tokom zalaska sunca i fotografisanje sa zalazećim suncem u pozadini može biti nezaboravan trenutak za Vas.

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.