Kako odabrati najbolju haljinu za sebe?

Kada birate haljinu, važno je uzeti u obzir svoju građu tela kako biste pronašli haljinu koja će vam najbolje pristajati. Postoje različiti modeli haljina koji odgovaraju različitim tipovima tela, iako je svaki pojedinac jedinstven i može se pronaći haljina koja će odgovarati njihovoj jedinstvenoj građi tela.

Figura kruške

Za žene sa figurom kruške (šire bokove i tanji struk), preporučuju se haljine koje naglašavaju gornji dio tela i odvlače pažnju od donjeg dela tela. Haljine sa V-izrezom i A-krojem mogu biti idealne, jer ističu liniju vrata i naglašavaju grudi, dok A-kroj naglašava gornji deo tela i ima lagani pad prema dolje, skriveni od prevelikih bokova. S druge strane, haljine sa središnjim šavom, haljine s korzetima i haljine s visokim strukom mogu pomoći u stvaranju ravnoteže između gornjeg i donjeg dela tela.

Figura jabuke

Za žene sa figurom jabuke (širi gornji dio tijela i tanji kukovi), preporučuju se haljine koje ističu liniju kukova i naglašavaju donji deo tela. Haljine A-kroja i haljine s visokim strukom mogu pomoći u stvaranju iluzije ravnine između gornjeg i donjeg dela tela. Haljine s naborima ili haljine s prorezom također mogu biti dobar izbor, jer privlače pažnju prema donjem delu tela.

Figura peščani sat

Za žene sa figurom peščanog sata (izražena silueta sa zaobljenim bokovima i istaknutim strukom), preporučuju se haljine koje naglašavaju struk i bokove, a istovremeno naglašavaju figuru. Haljine sa tesnim krojem i oblikom koji prati oblik tela, poput balon haljine i bodycon haljine su idealne za ovu građu tela.

Figura pravougaonik

Za žene sa figurom pravougaonika (ravne linije bez istaknutog struka), preporučuju se haljine koje stvaraju iluziju struka i dodaju oblik telu. Haljine s korsetom i haljine s pojasom ili remenom na struku mogu pomoći u stvaranju iluzije struka. Haljine A-kroja i haljine koje se sužavaju prema dole mogu pomoći u stvaranju iluzije oblika tela.

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.