Ideje za fotografisanje prvog dana škole

Vreme povratka u školu brzo se približava, i svi traže cool ideje kako bi zabeležili ovu značajnu priliku. Svaka nova godina je prekretnica u životu vašeg deteta, i dobijanje sjajnih fotografija tog dana može doneti radost porodici generacijama. Evo nekoliko zabavnih načina da se uspomene sačuvaju:

Uključite decu

Razgovarajte sa svojom decom da biste saznali njihove ciljeve ili interesovanja za tekuću godinu. Zatim zajedno radite na pronalaženju kreativnih ideja za fotografisanje koje će se svima dopasti.

Nemojte se brinuti ako su njihove ambicije nerealne ili smešne. To je sve deo njihovog rastućeg putovanja i biće zabavno osvrtati se na to u narednim godinama.

Pripremite se unapred

Malo pripreme daleko pomaže u izbegavanju nepotrebnih frustracija. Obavite što više posla i planiranja koliko je moguće pre velikog dana.

Postavite dekoracije i prikupite sve stvari koje želite koristiti na fotografiji u danima pre toga. Nećete želeti da jurite unaokolo pokušavajući da sve postavite tog jutra.

Ostavite dovoljno vremena za spremanje

Rano ustajanje svih članova porodice će izbeći poslednji trenutak trke. Pokušajte da odvojite dodatnih 20-30 minuta koje možete posvetiti isključivo fotografisanju.

Izaberite temu i pripremite rekvizite

Fotografije na početku školske godine označavaju važan trenutak u razvoju vašeg deteta, pa se zabavite sa tim.

Hajde da se pripremimo za vas kreativne tipove koji još imate vremena! Evo nekoliko sjajnih rekvizita sa temom koje možete personalizovati uz malo planiranja.

Kreativni školski rekviziti

Najočiglednija tema je povratak u školu. Razmislite o rekvizitima koji uključuju školske klupe, krede, jabuke, uniforme, knjige i rančeve, shvatate poentu. Možete koristiti bilo koji od ovih elemenata da biste postavili školsku temu.

Možda žele da sede za stolom obučeni u “class clown” kostimu ili da nose fudbalsku/navijačku uniformu sa naočarima za štrebere i diplomskom kapom. Ne morate se zadovoljiti dosadnim stvarima samo zato što je vreme povratka u školu.

Uključite omiljene igračke

Koristite omiljenog plišanog medu, ćebe ili druge dragocene predmete vašeg deteta za uključivanje u sliku. Imati druga medvedića može podstaći saradnju, posebno kod dece koja se stide pred kamerom.

Za tinejdžere, njihove omiljene stvari mogu uključivati video igre, najbolje prijatelje, sportove ili možda skejtbord. Znate gde provode veći deo svog vremena, pa biste to mogli i zvanično učiniti na slici.

Napravite to porodičnom aktivnošću

Još jedna tema može uključivati roditelje, kućne ljubimce ili druge članove porodice. Uvek je zabavno osvrnuti se unazad i videti sve zajedno.

Imate više od jednog deteta koji kreće na prvi dan? Neka se međusobno nose na leđima, porede veličinu stopala ili smisle svoje zabavne ideje. Neka budu raznoliki ili smešni koliko god žele, jer će im to biti zabavna uspomena.

Napravite table, zastave i table za slova

Neka drže tablu, zastavu ili tablu za slova kako bi uključili informacije koje slika neće jasno preneti. Možete uključiti njihov razred, datum, ime novog učitelja, šta žele da budu kad porastu, visinu, težinu ili ime svog najboljeg prijatelja.

Krečite

Ne morate se držati samo kreda na tabli. Trotoari i staze ukrašeni krečom takođe mogu pokazati da je došlo vreme za povratak u školu. Koristite šarene crteže od kreča da biste napravili zabavne teme ili uključili datume, razrede ili druge važne činjenice.

Krenite retro sa foto automatima

Svi vole foto automate! Bilo da se svi gurate u aparat i budete smešni zajedno ili pustite svoje dete da zauzme svoj položaj, foto aparati su lak način za zabavne slike bez stresa.

Ukrasite balonima i trakama

Svečane dekoracije poput balona i traka čine da se oseća kao prava proslava. Opremite prostor sa svim tim i dodajte malo dobro tempiranog konfeta. Dok ste već u tome, mogli biste i da pojedete neki kolač.

Istaknite se

Ponekad deca ne žele da se ističu u masi, ali evo nekoliko zabavnih načina da se osigurate da se istaknu na slikama:

Uhvatite naočare

Mogu izgledati kul sa reflektujućim avijatičarima ili smešno sa naočarima u štreberskom stilu. Korišćenje naočara svakako može uneti stav u fotografiju.

Nosite svetle boje

Istaknite se od pozadine. Nošenje svetlih boja pomoći će vašem detetu da ostane glavni fokus slike bez obzira na okruženje.

Zauzmite pozu

Razmislite o jedinstvenim načinima da dodate interesantnost pozi. Eksperimentišite sa stojećim, sedenjem i ležanjem kako biste pronašli pravi ugao. Pokušajte da se oslonite o drvo, sednete na zid ili legnete preko automobila. Uhvatite ih kako bacaju kosku, sklopljene oči ili bilo koju jedinstvenu pozu koju mogu da zamisle. Pokušajte sa slikama kako sa prednje, tako i sa profilne strane da biste videli šta najbolje funkcioniše.

Napravite selfi

Neka naprave selfi! Držanje kamere pod različitim uglovima ili visinama će ga učiniti jedinstvenim. Mogu personalizovati trenutak tako što će uhvatiti kadrove trčanja kroz sve opcije odeće ili čak pre i posle slike pri spremanju. Koristite šta god smatraju važnim kao potencijalno sjajan selfi.

Iskoristite okruženje

Iskoristite igrališta, parkinge školskih autobusa, otvorene učionice, njihovu oblast za domaći zadatak, biblioteke ili čak vaš dvorišni prostor. Ako ste nesigurni, samo pitajte svoju decu gde je njihovo omiljeno mesto i probajte to.

Budite raznoliki

Ne možete pronaći savršeni komplet odeće? Zašto ne iskoristiti sve? Neka uključe sve svoje omiljene stvari koristeći školske uniforme, sportske outfite, smešne majice ili šta god vole. Dobra raznolikost će vam pružiti mnogo materijala za montaže ili pravljenje personalizovanih foto knjiga.

Dopustite kostime

Svi smo čuli za dete koje toliko voli svoj Spiderman kostim da ga odbija skinuti. Pa, koliko god želeli da obučete svoje dete kao uglednog, dobro doteranog budućeg direktora, uhvatiti njihovu trenutnu stvarnost biće uspomena koju ćete čuvati… Ili se bar kasnije zajedno nasmejati na to.

Budite aktivni

Uhvatite svoje dete u pokretu. Neka prave šator od ćebeta, skaču po krevetu ili se penju na drvo. Uslikajte ih kako trče do škole sa rančem ili kako hvataju autobus sa prijateljima. Budite spontani sa plesnim pokretima, hvatanjem lopte ili drugim aktivnostima koristeći ruke ili noge da dodate dodatnu ličnost.

Improvizujte

Dakle, došao je taj dan, a niste imali vremena da pripremite table, pozadine ili balone. U redu je. Fotografije snimljene u poslednjem trenutku takođe mogu izgledati odlično.

Prevarite!

U ovom slučaju, potpuno je u redu prevariti! Kad vam je život previše natrpan obavezama da biste uslikali slike na stvaran prvi dan škole, prevara je sasvim prihvatljiva. Nema ništa loše u tome da uslikate slike nekoliko dana pre ili posle. Suština je stvoriti i uhvatiti sjajne uspomene, ne stresirati se.

Pronađite dobar svetlosni izvor

Pokušajte da ciljate dobro osvetljene oblasti prirodnom svetlošću. Jutarnji i večernji zraci mogu stvoriti najprivlačnije dubine i boje. Razmislite o slikama pored otvorenih vrata, prozora ili čak napolju ispred kuće.

Koristite neutralne pozadine

Zauzete pozadine sa puno boja ili uzoraka mogu odvući pažnju čak i sa najbolje uslikane slike. Umesto toga, pokušajte koristiti neutralne zidove ili vrata kako biste istakli izraz lica vašeg deteta.

Uveličajte

Ako niste zadovoljni pozadinom, nemojte se brinuti. Koristite fotografije izbliza ili uveličajte da biste se usredsredili na osmeh vašeg deteta. Popuniti sliku smeškom ili namrštajem je sve što je potrebno da uhvatite trenutak.

Uređivanje fotografija

Koristite aplikaciju za uređivanje fotografija ako niste u početku zadovoljni njima. Možete promeniti osvetljenje, isecati dosadne pozadine ili dodati tekst i nalepnice. Dakle, fotografišite bez brige o korekcijama i dekoracijama, to ćete kasnije rešavati!

Ostavite komentar