Da li znate kakva čuda pravi retinol za kožu lica?

Retinol je u kozmetičkoj industriji čest sastojak u kremama i serumima koji služe za podmlađivanje. Dobija se iz vitamina A, tačnije iz biljke koja se naziva vučiji trn i bogata je betakarotenom koji se u našem organizmu pretvara u vitamin A.

Vitamin A ima brojne benefite za našu kožu. Od umirenja crvenila i svraba na koži do regeneracije oštećenja na koži, ali može imati veliki značaj i za sam ten kože.

Retinol se koristi u vidu krema ili seruma i značajno pomaže kod pojava prvih bora, međutim važno je upoznati se sa načinom korišćenja ovog kozmetičkog proizvoda.

Kada je pravo vreme da se krene sa upotrebom retinola?

Korišćenje ovog preparata u sklopu svakodnevne rutine je potrebno uvesti onog trenutka kada na licu primetimo prve borice. To je za svaku ženu individualno i zavisi od brojnih faktora, kao što su način života, kvalitet sna i način ishrane. Uobičajno žene kreću sa korišćenjem ovog proizvoda između 28 i 33 godine života, kada su negde i vidljivi prvi znaci starenja. Naravno da to kod nekih žena može biti i par godina ranije, kao i par godina kasnije, najbolje je da samostalno procine svoju kožu ili u razgovoru sa nekim stručnim licem.

Kako se retinol koristi u svakodnevnoj rutini?

Pre nego krenete sa korišćenjem ovog čudotvornog proizvoda, važno je da se informišete o naćinu korišćenja retinola.

Proizvode sa retinolom proizvode različiti kozmetički brendovi, ali je važno da proverite koncentraciju retinola sadržanu u tom proizvodu. Potrebno je da krenete sa onim koji sadrže manju koncentraciju, kako bi se vaša koža prvo navikla na upotrebu ovakvog proizvoda, dok kasnije možete koristiti i proizvode sa većom koncentracijom retinola. To zavisi i od životnog doba u kome se nalazite, i da li ste krenuli sa upotrebom pri prvim znacima starenja ili uvodite ovaj proizvod kada već imate izraženije bore.

Takođe, ovaj proizvod u početku ne koristite svakodnevno, već krećete od korišćenja 1-2 puta nedeljno. Nakon nekog vremena krećete postepeno da uvodite više puta nedeljno dok ne dođete do korišćenja svakog dana.

Obavezno korišćenje uz ovaj proizvod jeste i krema sa zaštitnim faktorom od sunca. Ovo je obavezno, zbog toga što može doći do pojave flekica na koži. Zato se preporučuje da ovaj proizvod krenete da uvodite u svoju rutinu u periodu godine kada je sunce najslabije, kako biste dali koži vremena da se navikne, ali i da vi stvorite naviku obaveznog korišćenja krema sa zaštitom od UV zraka.

Ostavite komentar