Evo nekoliko najboljih režima nege kože za akne

Već ste pogledali naš jutarnji režim nege kože za masnu kožu sklonoj aknama? Kada je u pitanju noćna nega kože, stvari se malo menjaju… Potrebno je temeljno čišćenje kako biste uklonili šminku i prljavštinu nakupljenu tokom dana, a takođe imate priliku da iskoristite aktivne sastojke koji se ne preporučuju za upotrebu tokom dana, poput kiselinskih pilinga, maski ili retinola. Ovaj režim uključuje osnovne korake (čišćenje i hidrataciju) sa dodatnim elementima koji posebno pomažu u rešavanju postojećih akni i sprečavanju novih. Najbolji režim nege kože za akne:

1. Površinsko čišćenje

Nije važno koliko ste iscrpljeni, veoma je važno da operete lice pre odlaska na spavanje, posebno ako ste nosili šminku. Ne, maramice za čišćenje lica i micelarna voda neće biti dovoljni. Koža sklona aknama imaće koristi od dvostrukog čišćenja, što garantuje potpuno čistu kožu. Počnite sa čišćenjem na bazi ulja, poput čišćenja uljem ili balzama, da biste uklonili šminku, nečistoće i prljavštinu. Masirajte ga po celom licu dva do tri minuta, a zatim isperite toplom vodom i čistim peškirom.

2. Dublje čišćenje

Adekvatna nega kože je i dublje čišćenje kože i pruža priliku da koristite aktivne sastojke poput kiselinskih pilinga ili uglja koji ciljaju začepljene pore, višak masnoće i aktivne akne. Temeljno umasirajte u kožu (možda ćete želeti da koristite električni čistač za ovaj korak), a zatim isperite toplom vodom i čistim peškirom.

3. Piling

Ovaj postupak treba raditi samo dva puta nedeljno kako biste izbegli prekomerno pilingovanje kože, posebno ako je osetljiva i sklona aknama. Ovi snažni piling sredstva pomažu u ciljanju dugoročnih problema poput tvrdokornih začepljenja duž donje linije vilice, mitisera oko nosa ili ožiljaka na jagodicama. Možete koristiti glinenu masku, kiselinski toner ili noćni tretman (u tom slučaju preskočite sledeće korake).

4. Tretman

Serumi su koncentrovani blendovi sastojaka odabranih da reše određene probleme kože. Za kožu sklonoj aknama, potražite sastojke poput glikolne, mlečne ili salicilne kiseline ili retinola u večernjem serumu. Ovi sastojci se najbolje nanose preko noći jer povećavaju osetljivost kože na UV zrake. Utapkajte serum na vlažnu kožu, koristeći vrhove prstiju da ga nežno pritisnete. Preskočite ovaj korak noćima kada koristite piling tretman i uvek zapamtite da sledećeg dana nanesete SPF kremu.

5. Hidratacija

Hidrirana koža je zdrava koža, a zdrava koža može bolje da se izleči i bori protiv akni, zato nemojte zanemariti ovaj važan korak. Koristite gel-kremu teksture hidratantnog sredstva koja se fokusira na hidrataciju i izbegavajte proizvode sa hemikalijama za “borbu protiv akni” – vaša koža već dobija te sastojke iz seruma i ne treba još. Obilno umasirajte noćnu kremu po celom licu i vratu.

6. Ciljano delovanje

Dok verovatno želite da tretmani za bubuljice brzo upiju i budu neprimetni ujutru, verovatno nemate istu brigu noću. Potražite sastojke poput salicilne kiseline, niacinamida, cinka i kalamina koji mogu pomoći u smanjenju upale i brzom čišćenju zapušene pore. Nanesite flastere za bubuljice na mesta koja su već dobila belu glavicu ili imaju povređenu kožu kako biste izvukli nečistoću i sprečili ulazak bakterija u ranu.

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.