Činjenice o vanzemaljcima: 20 neverovatnih priča koje niste znali o vanzemaljcima

Ovaj članak nije da bi nešto dokazao i mi ne znamo da li vanzemaljci postoje ili ne. Međutim, ovo su 20 činjenica o vanzemaljcima s kojima se moramo suočiti i obratiti pažnju na njih.

20 važnih činjenica o vanzemaljcima!

1. Više od 20.000 ljudi u svetu je kupilo osiguranje od otmice od strane vanzemaljaca. Ako osigurana osoba bude kidnapovana od strane vanzemaljca, osiguravajuća kompanija je spremna isplatiti milion dolara godišnje tokom milion godina. Ako se osigurate protiv otmice od strane vanzemaljaca, niste izloženi “ooxx”-u vanzemaljaca, ne zatrudnite i ne budete ubijeni od strane vanzemaljaca.

2. Neki vatrogasci u Sjedinjenim Američkim Državama se obučavaju kako da se suoče s vanzemaljcima, kako da se nose s vanzemaljskom invazijom i uništenjem. Istovremeno, takođe uče kako da pomognu povređenom vanzemaljcu.

3. Ako nas vanzemaljci sada posmatraju u galaksijama udaljenim 65 miliona svetlosnih godina, videće grupu dinosaurusa. Međutim, da bi videli dinosauruse, potreban im je ogroman teleskop.

4. Edgar Mitchell, četvrta osoba koja tvrdi da je bila na Mesecu, izjavio je da su “vanzemaljci više puta kontaktirali ljude, ali da je vlada to prikrivala.”

5. Imamo najviše 2% šanse da otkrijemo vanzemaljski život u narednoj deceniji. Naučnici sa Univerziteta u Istočnoj Angliji u Velikoj Britaniji proučavaju verovatnoću postojanja inteligentnog života na drugim planetama.

6. Kako bi privukla više turista i vanzemaljaca, Kanada, tačnije Alberta, izgradila je prvo svetsko mesto za sletanje NLO-a. Ovo mesto za sletanje NLO-a je platforma koja se diže i koristi kanadsku mapu kao pozadinu. Kamenje koje leži ispod platforme potiče iz svake specifične kanadske provincije.

7. Predsednik Svetskog šahovskog saveza veruje da je šah izmišljen od strane vanzemaljaca. Gospodin Ilijužinov iz Republike Kalmykia tvrdi da su ga oteli vanzemaljci koji su nosili žuta svemirska odela veče 17. septembra 1997. godine.

8. Tokom trodnevne misije Apolla 11, posada je prijavila da su primetili čudan leteći objekat nedaleko od njih. Misle da je to odvojeni SIV-B raketni stepen. Tim NASA-e još uvek ne može da objasni o čemu se tačno radi.

9. Astronomkinje Margaret Turnbull i Jill Tarter iz Karnegi instituta Sjedinjenih Američkih Država sastavile su listu od 17 zvezda koje uključuju 17.129 planeta najbližih Suncu i verovatno pogodnih za razvoj kompleksnog života. Margaret tvrdi da ove planete imaju najmanje 3 milijarde godina evolucijske istorije inteligentnog života.

10. Astronom Frank Drake je prvi put pokušao kontaktirati vanzemaljce 1960. godine. U svom eksperimentu koristio je radio antenu od 85 stopa da bi uhvatio signale sa dve zvezde slične Suncu.

11. Neka istraživanja sugerišu da su vanzemaljci posetili drevni Egipat i drevne Egipćane, te im preneli naučno znanje. Nevažno je šta vidite na slici ispod. Ali ovi helikopteri, podmornice, brodovi i mlazni avioni opisani u hijeroglifima drevnih Egipćana su stvarni.

12. Organizacija za potragu za vanzemaljskom civilizacijom (SETI) troši najmanje 5 miliona dolara godišnje na traženje tragova vanzemaljaca od 1995. godine. Već su skenirali više od 1000 zvezda i navodno su primili signale vanzemaljskog radija. Nadaju se da će njihov “Allen telescope array” sa 350 antenskih tanjira pomoći u hvatanju signala do 2025. godine.

13. Mesta gde je najverovatnije da postoji vanzemaljski život u našem solarnom sistemu su: podzemna skloništa na Marsu, Saturnov satelit Eskalad (Antarktik je prekriven intermitentnim mlazevima ledenih izvora), i Jupiterovi meseci Evropa i Kalisto (potencijalno ogromni okeani vode mogu biti skriveni ispod hladne ljuske). Planetarni naučnik Dejvid Grinspun iz Muzeja prirodnih nauka u Denveru veruje da vanzemaljci možda mogu podneti temperaturu od 454°C (850°F) živeći na Veneri.

14. Možda su najranija zapažanja NLO-a zabeležena 1450. godine p.n.e. Svetle krugove na nebu su otkrili Egipćani.

15. Napoleon je još jedna osoba koja tvrdi da je bila oteta od strane vanzemaljaca. U julu 1797. godine, kada je zaista nestao, kasnije je tvrdio da su ga oteli vanzemaljci. To je teško poverovati, ali naučnici su pronašli maleni strani objekat ugrađen u Napoleonove skeletne ostatke. Njegovo jezgro je mikročip.

16. Jedne noći 1957. godine, 23-godišnji Brazilac Antonio Vilas-Boas je bio otet od strane vanzemaljaca i prisiljen da ima odnos sa vanzemaljcem. Ovo je prvi poznati incident otmice od strane vanzemaljaca poznat ljudima.

17. U studiji Harvard Univerziteta 2003. godine, sedam osoba je tvrdilo da su otete od strane vanzemaljaca i da su podvrgnute higijenskim eksperimentima i seksualnim ispitivanjima. U knjizi “Kidnapping: Why People Believed They Were Hijacked by Aliens” iz 2005. godine, Susan A. Clancy je pokušala objasniti razloge za ove stvari iz naučne perspektive.

18. Možda se plašimo vanzemaljaca. 1972. godine, naučnici su pokušali opisati ljude vanzemaljcima: Karl Sagan i Frank Drake su dizajnirali ploču koja prikazuje par golišavih muškaraca i žena na svemirskom brodu Pioneer 10.

19. 19. februara 1942. godine (Napomena: Postoji i izveštaj za 25. februar) baza Ratnog vazduhoplovstva u Los Anđelesu preplavljena je stotinama izveštaja: Otkriven je NLO koji je nadletao vojnu bazu. Vojna protivavionska paljba izgleda da nije koristila bilo koje projektile.

20. Nedavno su naučnici otkrili kamen na Antartici koji sadrži iste bakterije kao one na Marsu. Ako su ovo bakterije nastale pre milijardi godina, kako bi se danas razvile? Mars možda zaista ima život. Na Marsu je pronađena velika količina metana. Znate li da gotovo sav metan na Zemlji proizvode organizmi?

Zaključak

Događaj od 19. februara 1942. godine u kojem je baza Ratnog vazduhoplovstva u Los Anđelesu preplavljena izveštajima o otkrivanju NLO-a, koji je nadletao bazu i izbegao vojnu protivavionsku paljbu bez korišćenja projektila, ostaje misteriozan i neobjašnjen fenomen. Ovaj incident izaziva pitanja o postojanju vanzemaljskih civilizacija i tehnološkom napretku koji može nadmašiti naše razumevanje.

S druge strane, nedavno otkriće bakterija na Antartici koje imaju sličnosti sa onima na Marsu daje nam uvid u mogućnost postojanja života na Crvenoj planeti. Ako su ove bakterije zaista potiču od istih preistorijskih korena, postavlja se pitanje kako su se razvijale tokom milijardi godina i kakva bi živa bića mogla postojati na Marsu danas. Ovo otkriće postavlja temelje za dalje istraživanje i potragu za znacima života van naše planete.

Pronalazak značajne količine metana na Marsu takođe dodatno podstiče teoriju o potencijalnom postojanju života na ovoj planeti. S obzirom na to da na Zemlji gotovo sav metan proizvode organizmi, ovaj nalaz izaziva interesovanje za mogućnost da i Mars može imati biološki ili geološki izvor metana.

U celini, ova dva fenomena ukazuju na važnost nastavka istraživanja svemira i razumevanja potencijalnog života izvan naše planete. Nauka i istraživanje igraju ključnu ulogu u otkrivanju tajni univerzuma i našeg mesta u njemu.

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.