4 opasna mita u koje žene veruju o muškarcima

Znate li staru priču: Muškarci su opsednuti seksom, vole sport, pružaju novac i jednostavnog su uma – neandertalci… a žene su pričljive, jure karijeru, traže supruge i mašine su za rađanje beba.

Stereotipi su super korisni… ako ste komičar bez talenta.

U stvarnom svetu, stereotipi jednostavno sprečavaju da vidite istinu o pojedincima ispred sebe.

U ovom članku imam za cilj da oborim neke od najupornijih mitova o muškarcima i onome što žele u ljubavi i životu.

Ako neki od ovih mitova izdvajaju sebe ili vas više iritiraju od drugih, neka vam to pokaže nešto o vašem umu i o tome kakva su vaša uverenja o svetu.

Evo 4 opasna mita koja žene veruju o muškarcima:

Muškarci žele partnera koji je poslušan i koji popušta.

Mit: Muškarci imaju osetljivu sujetu koja je lako ugrožena i zato im je potreban romantični partner koji je beskičmenjak i koji je suštinski nesposoban da kaže ne.

Tačno je… muškarci koji nemaju osnovan osećaj svoje moći verovatno će želeti partnera koji je pomalo slabić.

Međutim, muškarci koji su prošli unutrašnji rad i zaslužili da sazru, neće tolerisati takvog partnera. Oni žele partnera… ravnopravnog… nekoga ko im neće pružati podršku i čuvati ih kao malu decu.

Ako imate preostalo uverenje koje vam govori da svi muškarci traže bespomoćne, zavisne lutke za seks kao svoje partnere, onda vas molim da se oslobodite tog starog obrasca.

Svi najzreliji muškarci koje sam ikada upoznao žele inteligentnu, ljubaznu, izazovnu ženu koja je ostvarena kao partnera, da trči s njima kroz život. Jer, na kraju krajeva, privlačimo u partnera ono što i mi jesmo.

Muškarce ne interesuje rad na ličnom razvoju

Mit: Industrija ličnog razvoja i odnosa je usmerena prema ženama jer su muškarci potpuno otporni i/ili nezainteresovani za duboki unutrašnji rad na sebi.

Još jedan uobičajeni mit koji sam čuo (isključivo od žena, razumljivo) je da muškarce ne interesuje unutrašnji rast.

Iako verujem da muškarci mogu imati više otpora prema dugoročnom bavljenju učenjem od jednog učitelja/gurua od većine žena, ideja da muškarci nisu voljni da pogledaju unutra i rade na sebi je apsurdna.

Upoznao sam tibetanske monahe koji su godinama meditirali u tišini i provodili svoje budne sate u samorefleksiji.

Poznajem desetine muškaraca koji su putovali širom sveta godinama i radili sa Oshom, Tonijem Robinsonom, Jimom Ronom, Oprah, Abrahamom, Eckhartom Tolleom i drugima. Takođe sam lično bio deo zajednice fokusirane na iskustvo rada na senkama (vođene mentorom P.T. Mistlbergerom) i nedeljne muške grupe poslednjih nekoliko godina, i ta zajednica je ispunjena muškarcima koji su željni istine.

Dakle, svim ženama koje se kriju iza ideje da muškarce ne interesuje rad na transformacijskom rastu… ne. Samo ne.

Ma kakvu dodatnu korist dobijate krijući se iza ovog uverenja (na primer, ostajete u vezi koja ne zadovoljava vaše potrebe), vreme je da ga pustite.

Svi muškarci se plaše smirenja

Mit: Muškarci se plaše obaveza i dugoročnih veza, i ništa ih ne uznemirava brže od trenutka kada njihov partner želi da razgovaraju o “definisanju veze”.

U stvarnosti, mnogi muškarci su veoma orijentisani na veze i teže dugoročnoj monogamiji jednako kao i bilo koja ženska protagonistkinja iz smešnih romantičnih komedija koja voli mačke i nosi pidžame.

Zapravo, istraživanje je pokazalo da žene više žude za svojom nezavisnošću i vremenom za sebe u odnosu na muškarce.

Iz mog iskustva, imao sam sesije savetovanja sa mnogim muškarcima koji nisu bili spremni za pravu partnerstvo sve dok nisu oko tridesete godine, ali kada su prešli tu granicu, nisu mogli biti više oduševljeni idejom braka.

Muškarci imaju ograničeniji raspon emocija

Mit: Muškarci ne osećaju puno u poređenju sa ženama. Pravi muškarac će plakati samo jednom ili dva puta u životu i generalno je bezosećajan, stoik koji retko napušta neutralan stav nalik kauboju.

I naravno… ova stara dragocenost.

Drži glavu gore. Momci ne plaču. Sva ta smeća.

Imati i iskusiti emocije je stvarnost kako za muškarce tako i za žene (aka ljudska bića).

Istina je da muškarci mogu imati određene emocije potisnute više u odnosu na svoje ženske kolege, ali to ne znači da ih nemaju.

Muškarci često dobijaju manje prostora da pokažu nežnost, tugu, žalost i radost (aka njihovu mekoću/ranjivost)… dok žene često gube kada je u pitanju pokazivanje besa (aka njihova moć).

U stvari, muškarci osećaju jednako kao i žene. Što više muškarci mogu povratiti svoje emocije iz celog spektra, biće manje samoubistava, manje masovnih ubica, manje nasilja u porodici i više dinamičnih, ispunjenih, samopouzdanih muškaraca u svetu.

Sada, da li postoji zrnce istine u nekim od ovih mitova? Naravno! Kao i relativna istina u svemu.

Cilj ovog članka je da obori crno-belo, ovo ili ono razmišljanje i da otvori više prostora za nijanse.

Postoje muškarci koji žele provesti ceo život imajući seks sa hiljadama žena… i postoje muškarci koji su oduševljeni idejom da mogu oženiti svoju srednjoškolsku ljubav i imati samo jednog seksualnog partnera celog života.

Oslobodite se polarizovanih stereotipa i proizvoljnih dihotomija društveno podržanih mitova, i budite prisutni sa pojedincima koji su ispred vas.

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.