Burž Khalifa: Lepota Dubaija

Burž Khalifa se smatra najvišom zgradom na svetu. Oduvek su ljudi oduvek bili opčinjeni arhitektonskim postignućima. Vremenom, arhitektonski razvoj je napredovao velikim koracima. Zato, pomisao na globalni arhitektonski sjaj Burj Khalife svakako dolazi na um. Među mnogim impresivnim zgradama na svetu, Burž Khalifa se ističe od ostalih. Danas je to najviša zgrada koju je čovek napravio. Posetioci iz celog sveta dolaze da vide ovu veličanstvenu visoku zgradu.

Lepota Dubaija

Ovaj neboder se nalazi u Dubaiju, Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Pre nego što je otvoren, bio je poznat kao Burž Dubai, ali kasnije je promenjen u Burž Khalifu. Prilikom planiranja izgradnje, odlučeno je da neboder ima visinu skladišta od 90 metara. Kada je procedura planiranja predstavljena Njegovom Visočanstvu, postavljeno je jednostavno pitanje: “Zašto se zaustaviti ovde?” Kao rezultat toga, procedure planiranja su redizajnirane i sada zgrada ponosno stoji na visini od 828 metara.

Zgrada ima posmatračku platformu na 124. spratu koja je otvorena za javnost tokom 30-minutne pauze. Ova platforma pruža impresivan pogled na obalu i ostrvo koje se nalazi tamo. Primećeno je da se na vedrom sunčanom danu vidi Abu Dabi, pa čak i Iran. Ako je tako, svakako je arhitektonski genije i blago na koje svi treba da budemo ponosni.

Dizajn

Dizajn je bio inspirisan pustinjskom biljkom Hymenocallis, a neboder ima 160 spratova stambenog prostora, kao i dodatnih 46 spratova koji se koriste isključivo u svrhu održavanja. To je idealno odredište za odmor koje možete istražiti. Ako tražite vrhunski luksuz i neobično iskustvo, Burž Khalifa je pravo mesto za vas. Burž Khalifa ima 146 spratova i obuhvata hotelske apartmane, tržne centre, stanove, poslovne kancelarije, restorane i posmatračku platformu.

Među svima njima, značajna karakteristika su fontane vredne 220 miliona dolara koje se nalaze direktno ispred nebodera. Fontana spolja je takođe mesto za posetu. Sastoji se od 6.600 svetala koja prate 50 obojenih reflektora, a voda u fontani dostiže ogromnu visinu od 250 metara. Tržni centri, stanovi, poslovne kancelarije, restorani i posmatračka platforma su sve tu. Sobe su veoma luksuzne i sigurno ćete imati iskustvo koje će vam ostati za ceo život.

Dubai je prelep i bogat grad, mnogi posetioci dolaze u Dubai da bi uživali u njegovim neverovatnim mestima. To nije sve, postoji i park koji se zove Burj Khalifa Park. Park se prostire na površini od 27 hektara. To je takođe luksuzan park koji ima bazene i vodene fontane, kao i prelepe bašte i šetališta. Sobe uključuju sve pogodnosti o kojima ste ikad sanjali. Sobe su veoma luksuzne i sigurno ćete imati iskustvo koje će vam ostati za ceo život.

Burj Khalifa je otvoren u vreme kada je svet prolazio kroz finansijsku krizu. Burj Khalifa je simbol kako je svet izašao iz izazova ekonomske krize i sigurno se smatra simbolom postignuća. Tako, Burj Khalifa nije samo struktura koja je bogatstvo za arapski region, već i za ceo svet.

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.