Brzi i jednostavni štapići od sira i piletine: Savršen obrok za 10 minuta

Ako tražite brz i jednostavan recept za ukusan obrok, štapići od sira i piletine su idealno rešenje. Ovaj recept ne samo da je jednostavan za pripremu, već je i veoma ukusan, što ga čini savršenim izborom za brzi ručak ili večeru. Uz minimalan trud, možete napraviti hrskave štapiće sa sirom i piletinom koji će oduševiti sve ljubitelje jednostavnih, a ukusnih jela.

Za razliku od klasičnih pohovanih jela, ovi štapići kombinuju kremasti sir i sočnu piletinu u jedinstvenom obliku, što ih čini savršenim za grickanje, posluženje uz salatu ili kao brzinski obrok nakon napornog dana. Štaviše, uz malo kreativnosti, možete dodati začine i sastojke po vašem izboru, čime ćete dati poseban pečat ovom jelu.

Sastojci za štapiće od sira i piletine

Priprema ovog jela zahteva samo nekoliko osnovnih sastojaka koje verovatno već imate u svojoj kuhinji. Evo šta vam je potrebno:

  • 250 g pilećih prsa
  • 100 g sira (mozzarella, gauda ili drugi po izboru)
  • 1 jaje
  • Prezle (hlebne mrvice)
  • So, biber, beli luk u prahu (po ukusu)
  • Ulje za prženje

Ovaj recept je takođe fleksibilan, što znači da možete dodati omiljene začine, poput origana, bosiljka ili čak parmezana u prezle kako biste obogatili ukus.

Priprema – korak po korak
  1. Priprema piletine
    Prvo, isecite pileća prsa na tanke trakice. Cilj je da dobijete komade koji su veličine i oblika štapića. Ovi komadići piletine biće osnova vašeg jela.
  2. Punjenje sirom
    Isecite sir na tanke štapiće i postavite ih na sredinu svakog komada piletine. Preklopite piletinu tako da sir bude potpuno zatvoren. Ovo će osigurati da sir ostane unutar piletine dok se prži, pružajući vam kremast ukus kada ih zagrizete.
  3. Priprema za prženje
    Uzmite tri činije: jednu za jaje (koje ćete umutiti), jednu za prezle i jednu za malo brašna. Uvaljajte svaki štapić piletine prvo u brašno, zatim u jaje, a na kraju u prezle, kako biste dobili hrskavu koricu. Ako želite, možete dodati i malo začina u prezle, poput suvog belog luka, paprike ili parmezana, kako biste dodatno obogatili ukus.
  4. Prženje
    Ugrejte ulje u tiganju na srednjoj temperaturi. Pržite štapiće sa obe strane dok ne postanu zlatno smeđi i hrskavi. Vodite računa da temperatura ne bude previše visoka kako bi se piletina ravnomerno ispržila, a sir iznutra postao kremast i rastopio se.
  5. Serviranje
    Nakon prženja, stavite štapiće na papirni ubrus kako bi se odstranio višak masnoće. Poslužite ih dok su još topli, kako bi sir bio lepo rastopljen, a korica hrskava. Ovi štapići su savršeni sami po sebi, ali ih možete poslužiti uz neki umak, kao što su kečap, senf, tzatziki ili neki drugi po vašem izboru.
štapići od sira i piletine
Ideje za varijacije recepta

Ovaj recept za štapiće od sira i piletine možete prilagoditi prema svom ukusu. Evo nekoliko predloga kako da obogatite ovaj jednostavan obrok:

  • Začini: Dodajte omiljene začine u prezle – crvenu papriku, dimljenu papriku, origano, ili mešavinu italijanskih začina kako biste obogatili ukus.
  • Zdrava verzija: Ako želite zdraviju varijantu, štapiće možete ispeći u rerni. Poređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje, poprskajte ih uljem i pecite na 200 stepeni oko 15-20 minuta dok ne postanu hrskavi.
  • Dodaci: Umesto običnog sira, možete koristiti kombinaciju više vrsta sira ili dodati komadiće povrća, poput paprika ili spanaća, za bogatiji ukus i nutritivnu vrednost.
Zaključak

Štapići od sira i piletine su jednostavan, brz i ukusan obrok koji će vas oduševiti svojom hrskavom teksturom i kremastim punjenjem. Idealni su za brzu večeru, užinu ili kao deo ručka. Uz minimalan trud, možete kreirati jelo koje je savršeno za celu porodicu, a prilagodljivost ovog recepta omogućava vam da ga lako prilagodite sopstvenim preferencijama. Spremite ovaj obrok za samo 10 minuta i uživajte u ukusnom rezultatu!

Pridružite se našoj Viber grupi!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Ostavite komentar

JoomBooz © 2025. All rights reserved.