Božićni sladoled sendviči

Za jednostavan desert koji možete pripremiti unapred za Božić, ne možete pogrešiti sa ovim svežim i prazničnim sendvič sladoledom, napravljenim od zaslađenog kondenzovanog mleka.

Sastojci:

  • 60g (24 komada) kora za vafle
  • 375ml (1 1/2 šolje) kisele pavlake
  • 395g konzerva zaslađenog kondenzovanog mleka
  • 270ml konzerva kokosovog mleka
  • 70g (2 šolje) pahuljica od pirinča
  • 160g (1 1/2 šolje) smrznutih malina, plus dodatne za posluživanje
  • 290g kesica rastopljenog belog čokoladnog premaza
  • 20g (1/4 šolje) tostiranog rendanog kokosa
  • 40g (1/4 šolje) seckanih jezgara pistacija

Korak 1

Obložite pleh za sečenje dimenzija 20 x 30 cm sa dva sloja providne folije, produžavajući je za 10 cm preko ivica. Poređajte 2 reda od po 6 vafla jedan pored drugog u plehu, ostavljajući razmak od 2 cm u sredini pleha.

Korak 2

Koristite električni mikser da umutite pavlaku i zaslađeno kondenzovano mleko u posudi dok se ne formiraju mekani vrhovi. Dok mikser radi, postepeno dodajte kokosovo mleko i mutite dok se samo sjedini i pavlaka zadrži svoj oblik (budite oprezni da ne preterate sa mućenjem, jer će se smesa razdvojiti). Dodajte pahuljice od pirinča i smrznute maline i pažljivo ih umešajte dok se ne sjedini. Pažljivo sipajte preko vafla i izravnajte površinu. Prekrijte redovima preostale vafle tako da se poklope sa osnovnim vaflima, ostavljajući razmak od 2 cm u sredini. Preklopite providnu foliju. Stavite u zamrzivač na 4 sata ili dok se ne stegne.

Korak 3

Koristite providnu foliju da podignete blok sladoleda iz pleha na dasku za sečenje. Oštrim nožem odsecite višak sladoleda oko vafla i duž 2 cm srednjeg prostora. Počevši od sredine, pažljivo naseckajte blok na 12 sendviča veličine vafla. Stavite sendviče na pleh obložen papirom za pečenje i vratite ih u zamrzivač najmanje 1 sat ili dok niste spremni za dekoraciju.

Korak 4

Uzimajući po jedan sendvič iz zamrzivača, umočite jedan kraj u rastopljeni čokoladni premaz da pokrije 2 cm sa strane. Pospite polovinu sendviča kokosom, a polovinu pistacijama. Vratite svaki sendvič na pleh u zamrzivač. Ponovite postupak za preostale sendviče. Stavite u zamrzivač na 1 sat ili dok se ne stegnu.

sendvič

Ostavite komentar

JoomBooz © 2025. All rights reserved.