Beta karoten u nezi kože u prolećnim danima

Da li znate šta je beta karoten i koje benefite ovaj vitamin ima za našu kožu, kao i zdravlje celog organizma?

Beta karoten je karotenoid koji se koristi kao vitamin A u organizmu. Vitamin A igra važnu ulogu u zdravlju kože, kose, kostiju, zuba i očiju.

Ovaj vitamin se prirodno nalazi u nekim namirnicama. Može se naći u žutim, narandžastim i crvenom povrću i voću, kao što su šargarepa, slatki krompir, bundeva, šipak, paprika, dinja i mango. Međutim, često je slučaj da te količine nam nisu dovoljne, pa nedostatak unosimo u vidu kampsula, koje se prodaju kao suplement u apotekama.

Ovo doba godine je posebno značajno za uzimanje ovakvog vitamina, sa pojavom prvog Sunca. Naročito ljudi koji imaju osetljivu kožu, sklonu da izgori na Suncu, kao i alergijskim reakcijama, beta karoten može pomoći u tome.

April ili Maj su idelani meseci da posebno negujete svoju kožu. Obavezan SPF kako za lice tako i za telo, jer počinjemo više da otkrivamo svoju kožu. Beta karoten će biti od pomoći da ne izgorite, da očuvate tamniji ten na koži, kao i sama nega kože kroz hidrataciju.

Naravno, uzimanje ovog suplementa treba proveriti sa lekarom ili dermatologom, ali sada je najbolji trenutak da krenete sa konzumiranjem.

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.