Ako ne poseduje ove 20 osobine, nije tvoja srodna duša

Lako je nabrojati ono što vam nije privlačno kod potencijalnog partnera, ali identifikacija osobina koje čine nekoga poželjnim za dugotrajnu vezu je nešto složenija zadaća.

Kada napokon budete s nekim za koga mislite da bi mogao biti “Onaj pravi”, možda ćete se zapitati: da li je on taj? Šta tačno kvalifikuje osobu da ispuni ulogu vašeg životnog partnera?

Nisu svi skloni mentalnom preispitivanju pre nego što naprave konačni korak – neki to jednostavno znaju. Ali bez obzira na to da li odlučite pratiti tu instinktivnu odluku ili ne, ne škodi da potvrdite da li je ta osoba vaš srdonu dušu.

Da biste razlikovali osobu koja je dobra za trenutak od osobe srodnu dušu sa kojom želite svaki dan provoditi ostatak života, razmotrite sledeći spisak karakternih osobina i osobina ličnosti srodnog duha.

Ako on nema ove 20 osobina, nije vaša srodna duša:

1. Srodna duša podržava vaše strasti i odluke

On ili ona bi trebali biti vaši najveći navijači i trebali bi vas ohrabrivati da pratite svoje ciljeve bez obzira na to kako bi to moglo uticati na njih.

2. Prava srodna duša dodaje vrednost vašem životu

Ne u smislu novčane vrednosti – vaš partner treba doprinositi kvalitetom koji vas inspiriše da rastete, bilo da je pametniji ili ambiciozniji od vas. (Ali pobrinite se da možete pružiti isto.)

3. Srodna duša se oseća udobno kad je potpuno lud s vama

“Do smrti” je dug put koji bi trebao biti ispunjen najzabavnijim trenucima. Po tom putu, ne bi trebali imati problema sa igrom i ispoljavanjem svojeg unutrašnjeg deteta bez ikakvih ograničenja.

4. Vaša srodna duša će vas obožavati

Čak i ako niste osoba koja traži potvrdu, vaš partner bi trebao pokazivati koliko vas voli i obožava vas bez nužnosti da vas stavlja na pijedestal.

5. Srodna duša je spreman na kompromis

Vi nikada nećete biti u potpunosti saglasni oko svega, pa se pobrinite da je otvoren za vaše potrebe i želje.

6. Vaš srodna duša će poštovati vašu porodicu jednako dobro

Ako vaš partner ne pokazuje nikakvo poštovanje prema vašim prijateljima i porodici, teško je zanemariti, čak i ako nema problema sa izražavanjem zahvalnosti prema vama.

7. Srodna duša ceni vaša mišljenja

Vaš partner se ne mora uvek slagati sa vama, ali bi trebao poštovati vaša uverenja (ne namećući vam svoja) bez obzira na to što su drugačija od njihovih.

8. Prava srodna duša voli sebe koliko i vas

Najbolji partner je neko ko može stajati samostalno bez stalne potrebe za vašim društvom ili pažnjom. Trebao bi biti udoban sa samim sobom i potpuno siguran i bez vas.

9. Srodna duša je pouzdana

Uvek biste trebali moći računati na svog partnera za sve, od emocionalne podrške do ispunjenja njihovih obaveza. Ne želite gubiti vreme brinući se da li se ponašaju neodgovorno.

10. Prava srdna duša vas uzbuđuje, a ne iscrpljuje

Vaš partner bi vas trebao činiti uzbuđenim zbog života i njegovih ponuda. Ne bi vas trebao činiti lošim u vezi sa sobom ili umanjivati vaš duh na bilo koji način.

11. Srodna duša ima svoj život izvan zajedničkog

Važno je da vaš partner razume da imate vlastiti život i da vas ohrabri da uživate u stvarima bez njega ili nje.

12. Srodna duša ne drži zamerke

Bez obzira na sve prepreke na putu, vaš životni partner treba da teži poboljšanju vašeg odnosa umesto da se osvrće na bilo kakve probleme.

13. Srodna duša izvlači najbolje iz vas

Vaš partner ne bi trebao provocirati vaše najgore osobine – samo one koje vas čine boljom osobom.

14. Srodna duša voli sve u vezi vas

To uključuje i vaše mane, posebno. Vaše osobine ne dolaze pojedinačno, tako da bi trebalo da vas prihvati kao celinu, mane i sve.

15. Prava srodna duša može da bude odgovoran

On ili ona treba biti sposobni staviti po strani svoj ego kako bi preuzeli odgovornost za svoje greške. Vaš partner bi trebao da preuzme odgovornost za njih umesto da krivi nekog ili nešto drugo.

16. Srodna duša dozvoljava sebi da bude ranjiv pred vama

Komunikacija će biti najveći izazov ako bilo ko od vas ima zid oko sebe. Vaš partner bi trebao da se oseća dovoljno udobno da se poveri sa svim svojim strahovima i tajnama.

17. Vaš srodna duša će vas držati

Može postati dosadno kad se neko neprestano slaže s vama samo da vas ne bi naljutili. Kada pređete granicu, on ili ona se ne bi trebali plašiti da vas izazovu i trebali bi sa poštovanjem ukazati na vaše greške kad je to potrebno.

18. Vaš srodna duša će vam dozvoliti da budete vi

Teško je potpuno biti srećan u vezi kada ste prisiljeni suzbiti bilo koji deo sebe. Ne biste se trebali osećati ograničeno ni na koji način, bilo da uključuje slobodno bavljenje svojim hobijima ili bavljenje vama samima.

19. Vaša srodna duša je pouzdana

Uvek biste trebali moći računati na svog partnera za bilo šta, od emocionalne podrške do ispunjenja njihovih obaveza. Ne želite gubiti vreme brinući se da li se ponašaju neodgovorno.

20. Prava srodna duša je lako biti sa vama

Svaka veza ima svoje izazove, ali to ne znači da bi trebala biti svakodnevna borba – to može biti iscrpljujuće. Iako potreba za poboljšanjem nikada ne prestaje, vaš partner treba biti vaš partner, saigrač i najbolji prijatelj, a međusobna sreća bi trebala dolaziti sa malim naporom.

Ostavite komentar