8 prirodnih načina kako da živite sa anksioznošću

Sledeći put kada se osećate previše napetim da biste se nosili s anksioznošću, iskoristite neke od ovih prirodnih saveta i tehnika kako biste osigurali da vaša zabrinutost ostane niska i dozvolite sebi da ponovo uživate u životu. Ovi saveti su najbolji za one koji ne žele uzimati lekove na recept za upravljanje anksioznošću. Iako je izbor vaš, ovi prirodni načini za upravljanje stresom su sigurni i lako se prilagođavaju. Iako ne postoji jedno rešenje za sve, nadamo se da će vam ove informacije pomoći da živite sa anksioznošću, a da pritom ne narušavate svoj stil života.

Anksioznost kod odraslih

Anksioznost nema preferenciju da li ste odrasli muškarac ili odrasla žena. Život sa anksioznošću može uništiti vaš identitet u bilo kom trenutku. Iako mnogi od nas pate od anksioznosti u odraslim godinama, šta se dešava kada se odlučite za prirodno lečenje? Danas želim da podelim nekoliko prirodnih načina za upravljanje anksioznošću kod odraslih.

Jednog trenutka ste sasvim u redu, a onda odjednom shvatite da ne možete da dišete. Zvuči poznato? To je napad anksioznosti kada vam srce lupa i osećate kako suze naviru u oči. Može biti izazvan samo time što se nalazite na prepunom mestu.

Bez obzira da li nazivate to napadom anksioznosti ili napadom panike, simptomi su isti i često se zasnivaju na iracionalnom strahu. Neki veruju da konopljin ulje čini čuda za mnoge stvari, uključujući anksioznost. Ipak, postoji nekoliko načina na koje možete naučiti da se nosite sa stresom kako biste mogli da prisustvujete događajima, idete na porodične odmore, putujete sami ili u grupi ili se suočite sa čime god se plašite.

8 prirodnih načina za upravljanje anksioznošću

Anksioznost je ozbiljna za mnoge odrasle osobe, i često je korisno potražiti terapiju nakon dijagnoze. Iako možda nećete trebati dugoročno lečenje, to je odličan način da saznate više o tome kako vaše misli utiču na anksioznost. Postoje knjige o terapiji anksioznosti koje vam mogu pomoći. Kada uspete da savladate okidače i obrasce razmišljanja, možete koristiti ove tehnike za razvijanje strategija za suočavanje.

Usmerite pažnju na jednu tačku

Ova tehnika zahteva vežbu i samodisciplinu. Pronađite fokusnu tačku gde god se nalazite. Usmerite pažnju na tu tačku sve dok ne možete koristiti pozitivne afirmacije u svom umu kako biste smirili srčani ritam. Zatim ostanite fokusirani na bliske prijatelje ili tu fokusnu tačku sve dok ne osetite kako anksioznost nestaje.

Ostani smiren

Lako je postati frustriran kada anksioznost udari jer često nema logike za te napade. Samo budite strpljivi i znajte da je to samo deo vas. Održavanje strpljenja tokom napada pomoći će vam da se brže smirite nego da dozvolite da vas preplavi stres koji uzrokuje anksioznost.

Udahnite duboko

Kada ste sami, vežbajte tehnike dubokog disanja kako biste usavršili tu veštinu. Učenje moći kontrole disanja omogućiće vam da se ponovo usredsredite i smirite napad anksioznosti bez obzira gde se nalazite.

Pijte čaj od kamilice

Čaj od kamilice je poznat po umirujućim svojstvima apigenina i luteolina. Ova dva sastojka pomažu da se osoba opusti, a ovaj čaj se često koristi za osobe koje pate od nesanice usled intenzivnih simptoma anksioznosti.

Koristite lavandu za upravljanje anksioznošću

Perfumirajte svoju odeću deterdžentom za pranje rublja s mirisom lavande i uvijek imajte difuzor sa eteričnim uljem lavande u svom domu. Ako možete pronaći način da uključite miris prirodne lavande u svoj dan, učinite to!

Držite neki predmet u ruci

Bilo da su to ključevi od kuće, kamen ili loptica za smanjenje napetosti. Uvek imajte nešto sa sobom što možete fizički dodirivati prstima kako biste umanjili anksioznost. Držanje nekog predmeta u ruci skrenut će vašu pažnju s stresa i time će vas smiriti.

Pogledajte smešan film

Smeh je poznat po tome da umiruje ljude, a s mnogo mema, videa i drugih smešnih sadržaja dostupnih na internetu, nema ograničenja koliko smešnih stvari možete pronaći za gledanje. Pokušajte svakog dana izdvojiti oko pola sata za smeh kako biste održali svoj um mirnim. Sledeći put kada uključite televizor, odaberite komediju ili čak dramu s humorističnim elementima (dramedija). Ovo će vam sigurno pomoći da lakše živite sa anksioznošću.

Na kraju, suočite se s tim direktno

Već ste čuli ovo pre. Ovo je za hrabre duše spremne da jednom zauvek pobede anksioznost. Pokušajte da se suočite s jednim od svojih strahova barem dva puta godišnje. Kada to postignete suočavanjem sa svojim strahom, počećete da se osećate jačim, a anksioznost će se smanjiti.

Šta god da odaberete da uradite kako biste pomogli sebi da živite sa anksioznošću prirodno tokom odraslog života, znajte da postoji pomoć. Napravljen je veliki napredak u svesti o anksioznosti kod odraslih, i na tržištu postoji mnogo proizvoda koji pomažu odraslima da se nose s pritiskom bez upotrebe lekova. Prirodni dodaci su takođe dobri. Pitajte svog doktora šta je dostupno u pogledu biljnih preparata koji mogu pomoći da se anksioznost drži pod kontrolom.

Ostavite komentar